Härmäilkööt ihan rauhassa!

Härmäilkööt ihan rauhassa!

Moikkelis! Riehuntaviikko otti veronsa. Eilen olisi ollut täydellinen puutarhapäivä, mutta meikäläisen voimat olivat poissa. Ei auttanut mennä pihalle. No, mitä ihmettä tuli tehtyä viime viikolla? Aiemmin jo postailin etupihan muutoksista täällä ja täällä. Muutoksen tuulet puhalsivat myös takapihalla. Härmän rumentavat syysleimut saivat paraatipenkistä häädön. Saivat mennä nurkan taakse häpeämään.. ;O)

Myös kaksi nauhusta polun reunasta saivat muuton.

Mille sitten näyttikään? Kuin raivo härkä olisi käynyt riehumassa… ;O)

Toisaalla…

Syysleimut ovat nyt tuossa kasvarin suojissa, mutta paikan pitäisi olla muutoin ilmavampi. Josko tuulenvire ehkäsisi härmältä tulevina kesinä. En lannoita noita leimuja härmän pelossa, mutta joka kesä ovat ihan kamalan näköisiä. Sama juttu toisen penkin leimuilla, jotka pääsivät tuohon tuijien viereen. Härmäilkööt tuossa pihan perillä ihan vapaasti. Kävelen silmät kiinni ohi.

Paraatipenkkiin tilalle tuli kolme hortensiaa. Rakastuin hortensioihin Cornwallissa.

Nuo viimeisetkin nauhukset muuttavat vielä. Tilalle tulevat puupionin taimet, joita minulla on kolme. Tuossa penkissä on pääasiassa pioneja. Mylläys on siis vielä kesken. Narsissitupakat (kesäkukkia) hieman haittaavat puuhaa ja minkään siirtäminen puutarhassamme ei käy tuosta vain. Paikan tekeminen siirrettäville vaatii siirtoja ja poistoja. Seuraava kohde oli Lillevillan edustapenkki. Ruusut muuttivat siitä etupihan Ruusulaan ja jopa kukkiva daalia siirtyi ja ei edes pahemmin suuttunut muutosta.

Tilalle muuttivat maksaruohot, joita on kolmea erilaista. Yhdestä jättiläisestä tuli kaksi puskaa.

Hieman tyhjältä näyttää nyt, mutta eiköhän tuo tila tuosta vielä täyty.

Kuvassa siirtämäni daalia murjottaa, mutta on jo ennallaan.

Maksaruohot muuttivat saarnin alapuolella olevasta penkistä, joka on nyt täydessä kaaoksessa.

Tein viikolla parit asetelmat puutarhan kukista.

Kaksi  asetelmaa kotiin ja kaksi Lappeenrannan Upseerikerholle.

Heh, ja kaiken tämän välissä käyn töissäkin. Oppitunnilla kävi suloinen vieras, Jekku 3 kk. Oppilas piti Jekusta esitelmän på svenska ja Jekku tuli näytille.

Semmonen viikko… Tänään hommat puutarhassa jatkuvat. Myllättävää riittää. Itse asiassa lähes jokainen kukkapenkki menee uusiksi. Että semmosta. Miten sinun viikkosi on sujunut?

28 thoughts on “Härmäilkööt ihan rauhassa!

 1. Voihan härmä vieköön! Aina sama juttu kauniille syysleimuille!
  Käytin aina Jaakon Taikaa härmään, se oli parasta, mutta syysleimut eivät silti säästyneet aina täysin.
  Ihastuttavia asetelmia oletkin tehnyt!
  Hienosti olet oppinut käyttämään kukkien muotoja ja värejä. <3

  Elokuun tunnelmallisia iltoja sinne!

 2. Oot niin ahkera, mutta kyllä teidän piha onkin upein mitä tiedän kellään. Aurinkoa sunnuntaille Satu <3

 3. Mahtavaa intoa Satu! Minä aloitin sittenkin arboretumin penkin mylläyksen, kaivoin isoja vuokon ja vuorikaunokin juurakoita pois, vielä en uskalla laittaa tilalle mitään kun ovat vaikeita hävitettäviä.
  Komeat syysleimut, mahtavan korkeat. Hortensiat ovat kiitollisia kasvatettavia, niitä haluan minäkin lisää.

 4. Ihan tuli hiki jo pelkästä lukemisesta. Kyllä sä oot reipas <3 Ihana vieras koululla on käynyt!

 5. Olet kyllä aika ikiliikkuja! Me ollaan oltu kotona joten mökkipiha saattaa näyttää vaikka miltä kun ei olla siellä oltu "paimentamassa". Minullakin on syysleimuja siellä, mutta peura söi niiden varret alkukesästä, joten pelkään etteivät kuki ollenkaan tänä vuonna. Niissä ei ole härmää, mutta alimmat lehdet ruskistuvat aina kukkimisen loppupuolella. En tiedä mistä on kysymys, tiedätkö sinä?
  Ihania koiruleita sekä kotipihallasi että koululla!

 6. Vau mitä asetelmia olet saanut aikaan pihan kukista! Kaiken muun lisäksi…

 7. Hurja mikä vauhti. Minä vain pikkuhiljaa yhtä vaivaista penkin tynkää…

 8. No ei ihme, että vähän täytyy voimia keräillä!
  Mutta kauniilta näyttää lopputulos 🙂

 9. Sitähän son, puutarhuroonti, ainaasta siirtämistä, eihän puutarha oo koskaa valamis 🙂 Pitäähän sitä joskus levätä, ei sitä kokoaikaa jaksa riahua.
  Hianoja asetelmia 🙂

 10. Ompa teillä siellä mylläykset käynnissä, ei ihme jos virta loppuu välillä. Lepo on tärkii, ei olla ikiliikkujii! Hortenssiat on uppeita kukkiessaan ja vaihtoehtojakin on.

 11. Kun on penkit noin reheviä ja täynnä kuin sinulla, kasvien siirtely taitaa tosiaan vaatia hiukan suunnitelmaa ja vaivannäköä. Leimut kukkivat nätisti härmästä huolimatta, joten hyvä että niillekin löytyi paikka. En muuten tiennyt että lannoittaminen vaikuttaa härmään.

 12. Niinpä. Minä tapoin omat taimeni liian vahvalla Jaakon Taika -annostuksella, joten en oikein uskalla käyttää sitä. Kiitos, Susanna! Mukavaa viikkoa!

 13. Kiitos, Tiia. Pakko olla ahkerana, jottei puutarhasta tule viidakkoa. Kivaa viikkoa!

 14. Heh, pakko olla. Kivaa han tuo puuhailu onkin, mutta välillä väsähtää. Jep, nyt on hortensiakuume! On sinulla siellä paljon puuhaa myös. Reipasta viikkoa, Katja!

 15. Heh, hiki on minullakin! Pakko olla. Juu, meillä käy kivoja vieraita.

 16. Pakko painaa…Harmitus, että leimusi eivät kukkineet. En tiedä, mikä on, kun ruskistuvat. Meillä käy samoin, vaikka kastelen.

 17. Pakko olla, että ehtii. Voi siinä yhdessä penkissäkin olla urakkaa.

 18. Juu, pakko levätä välillä, että jaksaa. Kiitos, Susanna. Mukavaa viikkoa!

 19. Niin on! Joo, pakko oli ottaa vähän lepoa. Nyt on painettava taas väsytti tai ei. Kiitos! Mukavaa viikkoa!

 20. Jep, myllätään lähes koko piha uusiksi. Loppuu se virta välillä. Hortensiat ovat upeita tosiaankin.

 21. Kyllä. Jokainen siirto on operaatio. Nyt menee koko piha enemmän tai vähemmän uusiksi. No, vaihtelu virkistää. Niin minulle on sanottu, että lannoitus lisää härmää.

 22. Muutoksia on varmasti välillä kiva saada:) Hortensiat onkin ihania, Keväällä sain lahjaksi terassihortensian ja vieläkin se pukkaa vihreää lehteä:) Enkä kyllä yhtään ihmettele vaikka siellä välillä olisi virta vähissä, on tuossa pihassa kovasti hommaakin♥

 23. No joo, kyllä hengästyttää pelkkä lukeminen, mutta onhan tuo mielenkiintoista puuhaa, kun tietää, mitä tekee?? Mun pitäis kans, mutta vielä mietinnässä, mitä ja minne..Jaksuja?

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: