Uusiksi meni!

Uusiksi meni!

Moikkelis! Se on sunnuntai. Lepopäivä? No, tuo lepo riippuu meikäläisellä ilmoista..

Lillevillan läheinen kaariportti piti vaihtaa. Aiemmin tuossa oli Lidlistä kympillä ostettu vihreä rimpula. Se kaatuili koko ajan tuulessa ja lopulta katkesi. Kävimme eilen ostamassa rautakaupasta uuden. Mies pystytti sen ja Mikki vahti laatua ja testasi uutta porttia. Sen alla oli ehdottomasti maattava, vaikka juuri siihen kohtaan levitettiin kivituhkaa. Villiviini vähän kärsi operaatiosta, mutta on varmasti ensi kesänä jo ennallaan.

Mikki ihmettelee yllä heinähäkkejä. Siellä kasvaa kurpitsaa..

Ruusulaa pitäisi vielä syksyn mittaan viimeistellä kivituhkalla ja mullalla.

Tänään, jos voimat ja sää sallivat, saa alapuolen kuvassa oikealla näkyvä valamonruusu väistyä. Siirrän sen Itäpolun varrella olevalle nurmikkolämpäreelle. Olen kyllästynyt sen juurivesoihin. Saman kohtalon saa uusi suviruusu, jolla on kuulemma sama vaiva.

Länsipolulla kukkii vielä jotakin..

Mitä istuttaisin tuonne takapihan pääpenkkiin pionien väliin.? Penkissä on 3/4 kokoinen alue pioneille. Niiden väleihin pitäisi keksiä jotain pionien jälkeen kukkivaa. Sellaista, mikä ei häiritsisi pioneita. Nyt siellä on narsissitupakkaa hätäkeinona. Olisivatko liljat sopivia?

Kasvarin tiilipolun varren vasenta puolta siistin jo karsimalla kotkansiipiä ja alpia. Oikean puolen salviapöheikkö saa vielä kyytiä.

Syysleimut kukkivat, mutta ovat jokavuotiseen tapaan  härmän peitossa.

Alla oleva kaaos saa luvan harventua ja selkiytyä.

Kultapallo on kärsinyt kuivuudesta, mutta jaksaa kukkia.

Jotain vielä kukkii, mutta rupsahtamaan päin alkavat kukkijat jo olla..

Pusutunnelin varren liljat saavat siirron ja osa häädön.

Kyllä tuolla hommia riittää… Moni kohta menee taas uusiksi.

Jep, ei siinä kai auta muu kuin lähteä tuonne pihalle lapion varteen kohentelemaan paikkoja. Puuhakasta sunnuntaita!

34 thoughts on “Uusiksi meni!

 1. Sulla kukkii vielä vaikka mitä. Mulla mökillä on vain ruskeaa ja kuivunutta kasvustoa joka puolella. Kasvarista saadaan vielä jokunen tomaatti ja salaattia kasvaa ulkopuolella. Nurmikosta ei ole puhettakaan ja kaikki koivut ovat kohta pudottaneet lehtensä, ainakin maa on ruskeiden lehtien peitossa. Kuin olisi syksy tullut!

 2. Kaunista on edelleen puutarhassasi. Uusi kaariportti on hieno! Äidilläni on väri- ja varjoliljoja pionien väleissä, mutta niitä joutuu välillä jakamaan, kun kasvavat liian roteviksi. Joitakin vuosia menevät hienosti kaveruksina. Toimiva yhdistelmä siinäkin mielessä, että pionit peittävät liljojen kellastuvat varret. Minä laittaisin kärhöjä (tietysti!). Tosin niille pitäisi ehkä olla sitten omat tuet, etteivät litistä pionien varsia kasaan. Mukavaa sunnuntaita!

 3. Alkaa auttamattomasti olla syksyn merkkejä ilmassa. Kukat on kukintansa kohta kukkineet. Siivouspuuhissa olin minäkin tovin pihalla tänään.

 4. Minä juuri ajattelin, että pionien kaveriksi laittaisin loppukesän kukkijoita. Minulla on pakkomielle saada paljon punahattuja omaan puutarhaan. Harmi, kun syysleimut ovat teillä härmässä.

 5. On sinulla kaunista 🙂 Mulle kävi ihan samoin sen halvan kaarituen kanssa nyt kun myrskysi. En kuitenkaan halunnut sitä hävittää, kun kärhöni oli niin tukevasti siinä kiinni, joten isäntä laittoi rautaputkea tueksi. Piha ei ole koskaan valmis. Mukavaa alkanutta viikkoa <3

 6. Kyllä sinä olet sitkeä ja puuhakas, kun taas suunnittelet penkkien uusimista, vaikka koko kesä on uurastettu puutarhan kimpussa. Mutta niinhän se on, että oman pihansa kun näkee päivittäin, tekee mieli korjailla ja tehdä muutoksia. Minulta vaan meinaa loppua aika, into tai voimat ja muutosta ei oikein tapahdu. Paljon siellä vielä on kukkivaakin!

 7. Kiva uusi portti! Minäkin haluaisin mökkipihaan. Minulla syysleimut jo melkein kukkineet harmikseni.

 8. Meillä sunnuntai ole sadepäivä. Vihdoin! Uusi portti näyttää hyvältä. Täälläkin on paljon siirtosuunnitelmia, mutta olen odotellut että ensin saataisiin tarpeeksi vettä. En tiedä riittääkö yhden päivän sadekaan vielä. Täälläkin syysleimut alkavat olla jo loppusuoralla.

 9. Meillä on härmää melkein kaikissa ritarinkannuksissa. Vähäiset leimut ovat siltä säästyneet ainakin toistaiseksi.

 10. Romanttinen uus kaariportti. On siellä vielä kaunista kukintoo, vaikka syksy jo kolokuttelloo. Oisko tuo härmä erikoisesti kuivien kesien ja liian tiiviitten kasvustojen riesa. Meillä syysleimut on parraimmillaan. Mukavoo viikon jatkuu!

 11. Runsaalta näyttää ? mullaki kultapallo kukkii komeasti ja paljo lyhempänä mitä normaalisti. Mutta oikeastaan hyvä vaan, on nyt pysyny hyvin pystyssä. ?

 12. Ohhoh eli ei kaikki mitä Liiteristä ostaa ole niin laadukasta. Aivan ihanat kuvat ja Miki <3

  Aurinkoa päivään Satu <3

 13. Your pup is so adorable. I love the first photo that you put up of him with you in the garden… his face cracked me up. Thanks for the share, hope you have a fantastic weekend. Keep up the posts.

  World of Animals

 14. Juu, kukkii. Olen yrittänyt istuttaa kasveja niin, että kukkii huhtikuulta syyskuulle. Kastella on pitänyt.

 15. Kesäkurpitsoja tulee, mutta vain tuo yksi iso kurpitsa.

 16. Kiitos. Noita liljoja vähän ajattelin. Kärhöt eivät ole parhaimmillaan meidän kivisessä hiekkamaassa..

 17. Punahatut ovat ihania. Syysleimut ovat ihan kamalannäköisiä. Harmittaa. Joka vuosi sama juttu.

 18. Kiitos. Meillä oli siinä rimpulassa monta tukea, mutta mikään ei enää auttanut. Sai lähteä. Kivaa viikonloppua!

 19. Kiitos. Pakko suunnitella, kun joka puolella on sen näköistä, että ärsyttää. Juu, vielä kukkii.

 20. Kiitos. Minustakin tuo on nätti. Meillä syysleimut vielä kukkivat, mutta on kamalasti härmää.

 21. Sade tulee tarpeeseen. Kiitos. Huomenna pitäisi sataa, joten tänään aion riehua tuolla pihalla.

 22. Niihin härmä iskee helposti myös. Samoin joihinkin ruusuihin.

 23. Kiitos, Ulla. Tiivis kasvusto ja lannoitus. Syysleimuja en edes lannoita, mutta tulee tuo härmä joka vuosi. Ilmeisesti pysyy maaperässä. Kivaa viikonloppua!

 24. Kiitos, Teija. Yleensä latvon kultapallon, jottei kasva niin korkeaksi. Tänä vuonna se unohtui.

 25. Thank you! Mickey is funny… Thank you for stopping by. Happy weekend!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: