Heh, tulipa shoppailtua…

Heh, tulipa shoppailtua…

Heips! Mottoni kasvien kanssa on: ”Kun halvalla sain!”. Olin eilen yksin taimikaupoilla. Se on vaarallista. Yleensä mukanani on äiti, joka toppuuttelee. Nyt ei ollut ja kärrystä sen huomaa!

Kaikki pensaat ja puut olivat joko – 30 % tai – 50 %. Niinpä hurahdin ostamaan muutamia vähän arempiakin kasveja. Nyt ovat siis hyvät neuvot talven suhteen tarpeen! Osalle aremmmista kasveista on annettu vyöhyke I ja osalle I – II. Asun kasvuvyöhykkeellä II. Ostin myös normikasveja. Rohkaistun hankintoihin, sillä Lavinia-ruusu, jolle on suositusvyöhyke I, on menestynyt hyvin jo viitisen vuotta. Kannattaako minun talvettaa jokin noista aremmista suosiolla ruukussa autotallissa? Pärjäänkö pakkaspeitolla ja talviturpeella? Millainen olisi suotuisa paikka? Japaninverivaahtera ja jopa mantelipuu ovat täällä talvehtineet hengissä ilman suojia – yhden talven. Siihen se jäi. Ostokset:

Syyssyrikkä

Kuvailin illalla puutarhaa. Nyt mylläyksessä on Itäpolun istutusalue.

Punaväriminttua vähensin rajulla kädellä. Mirrinminttua siirsin kasvamaan aidan juurelle etupihalle. Olen huomannut, että kotilot eivät viihdy mintuissa.

Tänään taas tietää, mitä tekee töitten jälkeen. Täytyy etsiä hyvät paikat noille ostoksille. Vielä minulla ei ole hajun palaakaan, minne nuo istutan. Tuttu juttu!

Kivaa puutarhailua! Oletko tehnyt alelöytöjä?

16 thoughts on “Heh, tulipa shoppailtua…

 1. Huomasin hankinnoissasi onnenpensaan. Meidän naapurilla oli sellainen ja aikaisin keväällä uneksin seikkailuja tämän jännittävän pensaan luokse. Nyt naapuri on hävittänyt sen eikä meilla ole ollut tilaisuutta hankkia omaa. Se on ihme keväällä.

 2. Ihana sinä, kun halvalla saa, niin tulee kyllä monesti sorruttua. Aurinkoista uutta viikkoa <3

 3. Ihania ostoksia, mutta mäki ihimettelen, että mihinkä……….no äkkiäähän sä niille tilaa teet 🙂

 4. Ihkuja hankintoja. Eipä juuri ole tullut hankittua elesta.

 5. Vielä ei alessa ostoksia ole suoritettu mutta sitäkin ahkerammin koittanut siemeniä kerätä talteen. Jospa keväällä saisi taas kukka-arsenaalia omista kasvatettua 🙂 Hortensiat on kyllä vaan ihania… ihania löytöjä olit tehnyt.

 6. Teitpä hyviä löytöjä. Alelöytöjä olen kyttäillyt mutta vielä ei ole tullut sopivan hintaisia vastaan. Sanoisin puutarhasi olevan niin suojainen että herkkäkin kasvi saattaa menestyä. Syrikkä ainakin on minulla ollut talvenkestävä.

 7. Minulla oli joskus onnenpensas. Sille tuli karu loppu, kun rottweilerimme jyräsi sen juostessaan. Oli istutettu väärään paikkaan.

 8. Vielä ei ole pulma ratkennut, mutta paikat löytyvät. Pitää jatkaa mylläystä.

 9. Toivon totisesti, että magnoliat menestyisivät. Haaveilin niistä juuri viime viikolla ja sitten niitä löytyikin.

 10. Meillä nuo entiset leviävät ihan liikaa. Olen joutunut karsimaan kovalla kädellä. Olen tosi iloinen löydöistäni.

 11. Jep! Toivottavasti menestyy. Syrikkä minulla oli aiemmin, mutta kuoli, kun unohdin sen talveksi ulos. Vähän siis pelottaa..

 12. Ihania ale löytöjä. Ostin ainoastaan ukkolaukkoja 60 kpl hyvään tarjous hintaan.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: