Ministi puutarhaa ja poreilua!

Ministi puutarhaa ja poreilua!

Hei! Tämä on ollut hyvä viikko. On tapahtunut kaikenlaista mukavaa. Miten sinun viikkosi on sujunut?

Tänään ja eilen täällä kaakossa oli todella lämmintä.  Ihan kesäinen sää. Puuhailin pihalla kaikenlaista pientä.

Pihalla on nyt muutostyöt saatu loppuun. Seuraavaksi on vuorossa perennojen alasleikkaus ja kukkasipulien istutus. Joko sinä olet kukkasipulit istuttanut? Minä odottelen kelien viilenemistä. Pikkusipulit ja narsissit voisi jo istuttaa, mutta homma on vielä tekemättä. Leikkaatko perennat talveksi?

Puutarhan muutostöistä tuli sen verran ”takkiin” kropalle, että sain oikeaan hartiaan ”elohiiren”. Eipä ole moista ennen, silmäkulmaa lukuun ottamatta, ollutkaan. Ihan kuin epäkkäässä porisi. Välillä porina aiheuttaa käden puutumista ja pistoksia päässä. Mielenkiintoista… Onko sinulla ollut vastaavaa? Tiedätkö, mikä auttaisi? En uskalla mennä hierojalle, koska saan sen jälkeen karmean migreenin, kun ”veret lähtevät liikkeelle”. Pitää yrittää varovasti venytellä. En tiedä, liittyykö tuo oireilu reumaani, vai olenko vain niin jumissa kaiken lapioinnin jälkeen.

Meillä teinit opettelevat ajamaan autoa ja auton hankinta tuli ajankohtaiseksi. Käänsinpä tuon autojutun niin, että lapset saavat ajettavakseen minun autoni ja minulle hankittiin Mini Cooper. Sain vanhemman ja ajetumman auton entiseni tilalle, mutta voi mikä ihana fiilis tuossa Minissä on!

Jep, tällaista täällä! Mites siellä? Kivaa viikonloppua!

40 thoughts on “Ministi puutarhaa ja poreilua!

 1. Onnia uurelle autolle ja turvallisia kilometriä kaikille!
  Poreelusta ei oo kokemusta. Toivottavasti ei oo pitkäaikaane vaiva.
  Joitaki pikkusipulia oon istuttanu. Hommaa vois kyllä jo jatkaa, ettei kaikki loput jää kylymihin keliihi. Ei oo häävistä ku näpit jäätyy.

 2. Hauskan näköisen auton sait! Itsellä joskus tullut samantapaisia oireita, kun hartiat jumittaneet. Venyttely pitkällä kuminauhalla pari kertaa päivässä vei vaivan pois.

 3. On ollut mukavia päiviä touhuta pihatöissä, sieltä kyllä tekemistä löytää. Vähitellen kukat vuorollaan alkaa jo kuihtumaan, eilen kova tuuli repi komeaa zinnia penkkiä pahoin, isoja oksia irtoili, sopikin tuo kova tuuli juuri siihen paikkaan.
  Mukavia syyskelejä.

 4. En leikkaa perennoja syksyllä. Kukkasipulit odottelevat vielä. Olen keskittynyt kurjenpolvipenkin laajennukseen, pikkuhiljaa.

 5. Mulla on kerran ollut pakarassa elohiiri. Oli kyllä todella häiritsevää ja mies vielä sanoi, että se nykiminen näkyi ulospäin, arvaa nolottiko? Otin lihasrelaxantin yötä vasten ja aamulla se oli poissa. Ihana mini ❤️
  Mukavaa viikonloppua sinulle Satu ❤️

 6. Oletkohan nyt rasittanut kehoparkaasi liikaa? Tuo perennojen alas leikkaus onkin vähän kakspiippuinen juttu, oishan se talviaikaan siistimpää jos ne leikkais mut ajattelen myös lintujen ystävänä josko ne sais vaikka niitä siemeniä sieltä talvella. Joskus leikkaan, toisinaan en, levollista viikonvaihdetta 🙂

 7. Olen istuttanut muutamia kymmeniä sipulikukkia, mutta sinun lukemiisi on vielä matkaa 🙂
  Toivottavasti vaivasi helpottavat pian! Aivan ihana tuo autosi!

 8. Upea auto ja jotenkin tuntuu, että se sopii sun tyyliin. Kyllä sinun kroppasi varmasti reagoi, kun olet raatanut koko kesän. Sipuleita en ole vielä istuttanut. Minä en leikkaa kukkia syksyllä alas, vaan teen sen vasta keväällä. Mukavaa viikonloppua <3

 9. Hissukseen puutarhaa talviunille. Kasvihuoneesta viimeiset tomaatit suuhun. Kasvimaalta pitäisi napsia viimeiset porkkanat ylös ja kääntää ennen talven tuloa. On ollut niin pitkään lämmintä ettei tajuakkaan lokakuun kolkuttelevan ovella. Mukavaa viikonvaihdetta 🙂

 10. Minä leikkaan perennat alas, kun tykkään, että on siistimpää. Kyllä tuossa aùtossa on mukava ajella pitkin kylän raitteja. Olet ollut taas niin ahkera puutarhuri kesällä, että olisi varmaan ihme, jos kroppa ei reagoi.

 11. Kiitos! Minun tilaukseni Hollannista on vielä kokonaan tulematta. Pitänee hoputtaa tilausta. Siinä onkin sitten istuttelemista.

 12. Ilmat ovat olleet kohdillaan puutarhatöihin. Harmi tsinnioita. Ovat niin kauniita. Mukavaa syksyä!

 13. Kurjenpolvet ovat ihania. Meillä on kurjenpolville oma penkki lähellä paviljonkia.

 14. Hih, jopa paikan löysi. Kiitos, Outi. Mukavaa viikonloppua!

 15. Voipi olla. Lapio viuhui monta viikkoa ja liljojen ja valamonruusun repiminen ei ollut ihan pikkujuttu. Minä ruokin lintuja. Keväällä inhottaa sotku ja kotiloille ei jää muhimispaikkoja, kun leikaan alas. Kiitos. Mukavaa viikonloppua!

 16. Minä en ole istuttanut vielä yhtään. Kiitos. Mukavaa viikonloppua!

 17. Kiitos, Liisa. Ihana tuo auto on. Juu, kroppa joutui vähän koville. Eiköhän se tästä toivu. Meillä on sipulit vielä istuttamatta. Mukavaa viikonloppua!

 18. Sama täällä. Hissukseen. Tomaatteja vielä riittää ja porkkanaa ei koskaan tullutkaan. Ensi viikolla kai viilenee. Kivaa viikonloppua!

 19. Sama täällä. Tuo on ihana auto. Tykkään! Joo, välillä kroppa joutuu ehkä hieman koville..

 20. Perennojen leikkaus vielä tekemättä, sipuli-istutukset menossa ja täälläkin podetaan kaikenlaisia nivelvaivoja, joten lapioon en koske. Kauniita puutarhakuvia taas kerran! Onnea uudesta autosta ja mukavaa viikonlopun jatkoa!

 21. Onnittelut uudesta autosta. Jotkin perennat leikkaan alas ja joitain en, paljon riippuu miten on aikaa ja sopivaa säätä.

 22. Onnea kaikille teille siellä autojen kanssa, onnii liikenteessä tarvitaankin! Muutamia sipuleita oon istutellu, homma on vaiheessa. Perennoista leikkoon rumat varret pois. Valtaosa jiäp kevvääseen.

 23. Voi miten ihana uusi menopeli sulla onkaan <3 Soma ja näppärä, auto just mun makuuni.

 24. Sipulit odottavat istuttamista vielä täälläkin. Suloinen Mini 🙂
  Ja mahtavat Kew-postaukset, upea paikka!

 25. Kiva viikko, nähnyt hyviä ystäviä ja avaruusseikkailun ennakon, jei. Ollut myös hirmu väsynyt ja alhossa ja toisina päivinä taas onneni kukkuloilla, hormoneja ja alkavaa pimeyttä syytän. Mutta täälläkin on ollut elohiiri, voi elämän kevät!

  Haleja päivään Satu ja ihanaa kuulla, että on ollut mukava viikko <3

 26. Ihana auto, onnittelut 🙂 Istutin tänään viimeiset kukkasipulit maahan ja nyt odotellaan sitten kevättä. Perennoja leikkaan alas vähän sen mukaan, miten epäsiistiltä näyttävät. Oletko kokeillut Voltarenia hartiaan? Minulla oli vähän samantapainen vaiva polvessa viime kesänä, ja se tokeni voidekuurilla. Mukavaa sunnuntaita!

 27. Turvallisia ajomatkoja kaikille.
  Minä leikkaan aina näin syksyisin suurimman osan perennanvarsista, kevät kun on aina niin hektistä muutoinkin.

 28. Kiitos, Sirkku. Juu, lapio saa nyt olla toistaiseksi. Pian on kyllä kaiveltava istutuskuokka esiin..

 29. Kiitos, Katja. Meillä leikataan kaikki, jos sää sallii.

 30. Kiitos, Ulla. Meillä perennojen leikkaus on samalla kotilokatsaus ja mahdollinen torjunta. Kivempi sitten aloittaa puuhat keväällä.

 31. Tuo sun seikkailu on kyllä huikea. Tänään katsoin eka osan. Hyvin vedit! En olisi pystynyt. Hiiret liikkeellä… Huoks. Kiitos, ihana. Onnellista viikkoa sinulle!

 32. Kiitos, Heidi! Oi, että olet ollut tehokas. Meillä ei ole päässyt maahan vielä yhtään sipulia. Jäiks. On ollut Voltarenia, Mobilatia ja Feldeniä. Kyllä tuo nyt alkaa helpottaa. Geeliä ja villainen lämmitin hartioilla. Mukavaa uutta viikkoa!

 33. Kiitos! Totta, keväällä on muutakin puuhaa ja on kiva aloittaa puhtaalta pöydältä.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: