Ei oo todellista! Ne loppuivat kesken!

Ei oo todellista! Ne loppuivat kesken!

Moi! Tänään meni viisi tuntia tulppaanitalkoissa.

Minä kaivoin kuoppia ja äitini tökki niihin sipuleita. Lopuksi haravoin kuopat umpeen levitettyäni ensin Luujauhoa. Natria Luujauhoa sain Scheteligiltä blogiyhteistyön merkeissä. Luujauho saa sipulikukat kukoistamaan.

Mm. pionit rakastavat Luujauhoa ja saivat osansa, sillä istutimme kukkasipulit pionipenkkiin. Noin 2 000 tulppaania ja narsissia pääsivät multiin. Viisi tuntia siinä vierähti.

Ja tosiaan, tulppaanit loppuivat kesken. Hätäapuna toimivat sitten narsissit. Kävi niin, että nuo kaikki tulppaanit menivät tuohon yhteen suureen kukkapenkkiin. Etupihalle ei jäänyt yhtäkään. Tämä tietää sitä, että joudun menemään vielä sipuliostoksille. 

Ripottelin Luujauhoa sipulien istutuskuoppiin. Luujauhoa voisi antaa kasveille myös keväällä. Luujauhosta vapautuu hitaasti kasville tärkeitä ravinteita. Kasvista tulee vastustuskykyinen ja jaksaa kukkia paremmin.

Mikki oli luonnollisesti mukana valvomassa laatua koko isutusurakan ajan. Vielä jäi tuhatkunta pikkusipulia ja hyasintteja istuttamatta. Niitä istututan etupihalle, mutta tulppaaneja on haettava jostakin lisää.

Lisäksi on vielä kasvarissa vanhoja sipuleita, jotka on aikomus istuttaa noiden uusien lisäksi. 

Nuo vanhat sipulit löytyivät istutusten uusimisen yhteydessä.

Jep, urakkaa tiedossa myös lähipäiville. Joko sinä olet istuttanut sipulikukat?

Mukavaa viikonloppua!

35 thoughts on “Ei oo todellista! Ne loppuivat kesken!

 1. Siis miten näin voi käydä 😀 ja tuolla sipulimäärällä vielä! :-DDD
  Täällä on vielä tulppaanit kaikki istuttamatta, yhtä laatua lukuunottamatta. Mutta muita sipuleita yritän kyllä saada maahan, tosin ihan taimiakin on vielä, joita pitäisi maahan saada. Eilen sain viimein maahan mustaseljan pistokastaimet, jotka otin viime vuoden alkukesällä. Hieman hidasta tämä touhu, mutta jonakin päivänä niistä tulee hyviä peuransuojapensaita tontin reunoille. Kaikki istuttaminen on jopa tapauksessa kotiin päin!
  Ihanaa kukkaloistoa keväällä taas tiedossa blogissasi 😛

 2. Kaikki sipulit on istutettu paitsi valkosipuli. Tosin jos tulee hyviä tarjouksia vastaan niin jotain voi vielä hankkia, aina on tilaa.

 3. Oli teillä urakkaa. Vai loppuuvat keske, olis luullu, että tuloo sijootusvaikeuksia.
  Pualet oon tainnu kaivaa maaha. Lisääki jo jain.

 4. Ei uskoisi, että tulppaanit voivat sinulla loppua kesken. Toivottavasti löydät jostain vielä hyviä tarjouksia. Minulla on lähes kaikki juurtumista vaativat jo istutettu, mutta tulppaaneja ei vielä.

 5. Huh huh! Miten voi tuo sipulimäärä loppua kesken! Upea on kyllä puutarhasi keväällä kun ne alkavat kukkia. Kukkasipuleiden istuttaminen on yksi harvoista puutarhatöistä, josta en niin välitä. Harvoin niitä saa istuttaa aurinkoisella poutasäällä. Yleensä on niin märkää ja kylmää, että homma on kaukana nautinnollisesta. Joka syksy niitä kuitenkin istutan, koska muuten jää kevätkukinta niin vaisuksi. Muut sipulit olenkin jo istuttanut paitsi tulppaanit. Ja tulevat alehyllyjen heräteostokset… 😀

 6. Kylläpä istuttittekin paljon sipuleita. Minä en ole istuttanut vielä yhden yhtään sipulia.

 7. Uuh, kyllä tulee upea kukkameri ensi keväänä. Vaikuttavaa työtä!

 8. En olisi uskonut, että ne loppuu! 😀 Melkoinen urakka, mutta voi vitsit toi piha näyttää keväällä varmasti upealta. Odotan sitä tulppaanipenkkiä. 🙂

 9. Hurja määrä sipuleita, todellinen urakka on teillä ollut! Täällä sipulit eivät ole vielä päässeet maahan, se homma on varmaankin ensi viikonloppuna edessä.

 10. Tulppumerta odotellessa… Ihan käsittämätön määrä. Ensi viikolle lupasivat hyvää istutussäätä, joten uusienkin tulppaanien istuttaminen vielä onnistuu. Meillä sipulit vielä odottaa istuttajaansa.

 11. En voi kun ihailla tuota sipulimäärää! Valtava kukkailotulitus taas keväällä tiedossa 🙂

 12. Mikki on niin ihana, kun on aina mukana siellä, missä tapahtuu <3 Minulla on kaikki sipulit jo istutettu, ellen sitten löydä alesta jotain välttämätöntä. Ihana kukkameri on sinulla keväällä kyllä odotettavissa. Valtava määrä sipuleita!

 13. Ompa ollut urakka . Minulla on kaikki sipulit vielä istuttamatta. Odotellaan kevättä ja kukkaloistoa .

 14. On siinä urakkaa! Minulla on tuo edessä, juuri eilen saapui iso paketti Hollannista:)

 15. No johan nyt kävi huono tuuri. On siinä ollut hommaa. Ensi viikoksi on luvattu kaunista säätä, joten ei muuta kuin ostamaan lisää sipuleita ja istutteluhommiin taas!

 16. Toteamuksesi luujauhosta varmasti pitää paikkansa. Sitä on vielä helppo levittää. Hyvä, että muistutit.

 17. Niinpä! Minulla on ne muut vielä istuttamatta. Vähän nurinkurisessa järjestyksessä teen… Toivottavasti on kukkaloistoa, eikä lihavia myyriä!

 18. Valkosipulit on täälläkin vielä istuttamatta. Juu, aina on tilaa.

 19. Jep, urakka oli. Ei tullut vaikeuksia, kesken loppuivat.

 20. Juu, ei uskoisi. Niin kävi. Pitää olla tarjoushaukkana.

 21. Sitä minäkin ihmettelen! Toivottavasti on kukkaloistoa tiedossa.

 22. En minäkään! Urakka oli, mutta keväällä kiitetään.

 23. Paljonhan noita on, mutta eivät riitä. Lämmintä on luvattu.

 24. Juu, Mikki on siellä, missä tapahtuu. Alesta voi tehdä löytöjä..

 25. Luujauho tekee sipulikukille ja pioneiile ”eetvarttia”..

 26. No on sulla ollu urakkaa!! Minä kun tuskailen noiden muutaman sadan sipulin kanssakin jo =) Onpa ainakin kukkaloistoa keväällä tiedossa ♥ Luujauhoa laitoin nyt kun pionit pääsivät väliaikais istutuksesta lopulliseen penkkiin. Katsotaan onko siinä jotain taikaa.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: