Puutarhuriopintoja, PG:tä ja Morttia. Niistä on meikäläisen elämä tehty.

Puutarhuriopintoja, PG:tä ja Morttia. Niistä on meikäläisen elämä tehty.

Hei! Viime viikolla olin kaksi lähipäivää Harjussa puutarhuriopinnoissa. Harjoiteltiin surusidontaa.

Lauralle kiitos kuvista!

Ensin tein surukimpun.

Ja sitten surulaitteen..

Teinpä viimeisen kasvitentinkin. Meni hyvin. Kolmonen tuli, eli paras mahdollinen. Olen tyytyväinen! Toistaiseksi lähipäiviä Harjussa ei ole tiedossa. Jahka saan voimia, pitää alkaa tehdä kukkakauppaharjoittelua. Se on mukavaa, mutta ensin tosiaan haluan vähän vahvistua, sillä vie energiaa käydä töissä, puuhata kouluretken myyjäisiä, opiskella ja syön kuitenkin vahvaa lääkekuuria. Yritys- ja yleisopintoja pitäisi myös vääntää netissä. Kyllä ne ihopolilla tietätävät. Diagnoosikseni vahvistui se pyoderma gangrenosum. Se on harvinainen autoimmuunisairaus. Oli uusi juttu jopa reumalääkärilleni, jolla kävin viime viikolla. Tällä viikolla on vuorossa jälleen ihopolikäynti. Toivon, että pienentäisivät kortisoniannostani. Haava on alkanut parantua hyvin, mutta sivuvaikutuksina on jatkuva turvotus, hiki, vireystaso vaihtelee ylivilkkaasta totaaliväsymykseen ja yöllä ei nukuta. Kaksi kiloa painoakin on tullut lisää reilussa kahdessa viikossa ja naama sen kuin pyöristyy. Turhamaista, mutta sellainen minä olen! Kesäkuussa olisi lakkiaisia ja häitä tiedossa ja olen ostanut niihin ihanan mekon. Olisi kiva mahtua mekkoon! Mortilla menee lujaa. Käymme koirapuistossa lähes päivittäin.

Tällaista täällä. Miten sinun viikkosi on alkanut?

Kivaa viikkoa!

42 thoughts on “Puutarhuriopintoja, PG:tä ja Morttia. Niistä on meikäläisen elämä tehty.

 1. Ikäviä nuo kortisonin sivuvaikutukset,mutta pääasia on että haavasi paranee. Kelpaat sellaisena kuin olet!! Sinulla on kyllä paljon nyt hommia siellä, kun vaan kestät ettei tule rajumpaa takapakkia!! Voimia sinulle!! Ja ihana Mortti kyllä huolehtii että pysyt virkeänä, tulee varmasti viemään ajatukset muualle 🙂 Meillä tehtiin puutarhahommia jo viikonloppuna,nyt taas viileämpää, mutta mukavasti kulkee 🙂

 2. Onpas Mortti kasvanut ❤️ Ihana viikari ja hyvä, että saa koirapuistossa purkaa energiaa muiden kanssa. Hyvä, että sinun haavasi alkaa parantua. Kortisonia ei ole kiva syödä – tiedän kokemuksesta. Ihanan pirteä ja keväinen farkkutunika – onko kevään ostoksia?
  Minun viikko käynnistynyt toipilaana vatsataudin jälkeen. Ehkä se tästä iloksi vielä muuttuu.

 3. Voimia sinulle Satu <3
  Ja voi, miten Mortti on kasvanut!
  Olet kyllä taitava käsistäsi noiden kukkien kanssa, ihania kimppuja!

 4. No voihan kökkö, tuollainen sairaus vielä lisää sinulle. Se täytyy sanoa, että olet kyllä ihan mahtavan vahva nainen kun vielä työn lisäksi jaksat opiskella, vaikka lääkekuurikin päällä. Mortti <3

 5. Kiva, että opiskelu sujuu, vaikkon varmasti rankkaa teherä töiren kans yhtä aikaa. Ja viälä ku o nuata sairauksia ja remppoja vaivoona. Toivottavasti tilanne rauhoottuu pikimmiten. Mortti o hyvä ja vauhrikas hoitaja.

 6. Niin kauniita kukka-asetelmia ja suloinen Mortti on kyllä kovasti kasvanut:) Ikävä oli kuulla tuosta diagnoosista:( Haleja ja tsemppiä
  sinulle ❤️ Leppoisaa alkanutta viikkoa ❤️

 7. Ihanan herkkä ja mutta jotenkin hempeän lohduttava sävyiltään tuo surulaite. Tykkään tosi paljon! <3

 8. Kaunis ja raikas surukukka-asetelma, hienoa että läpäisit tentinkin komeasti. Ihana tuo Mortti pieni-iso koira ❤️ Ihotaudit on kurjia, siinä kuin muutkin, mutta hyvin näkyviä ja sillä tavalla psykososiaalisesti haastavia. Hyvä kuitenkin kun löytää edes diagnoosin, ilman sitä vaivat ja vastukset tuntuvat ehkä vielä kurjemmiltä. Miettii eräs ruusuun sairastunut, se olisi ollut ehkä kukka-alalle sopivampi, mutta en anna:) Oma vaivasi on paljon, paljon pahempi, ikävä juttu.

 9. Nyt olisi sinulla ollut tarpeeksi puuhaa ilman tuota sairastumistakin. Varmasti voimia vaativaa, kun on työ ja opinnot ja muut harrastukset. Tsemppiä sinulle, opintosi ovat kuitenkin edenneet huiman nopeasti ja kun se on mieluista, niin ehkäpä sitä jaksaakin paremmin.

 10. Iloisen näköinen surusitoja! Onpa Mortti kasvanut! Parempaa vointia sinulle!

 11. Harmitus nuo sinun sairautesi, mutta vahva nainen tunnut kyllä olevan. Kaunis tuo surulaite, niin hempeä. Minä käyn ihailemassa tuossa viereisessä kukkakaupassa käydessäni tyttäreni tekemiä surulaitteita myös kun kukat on minullekin tosi tärkeitä elämän sulostuttajia. Ihanaa ammattia olet jaksanut opiskella työn ohessa, hattua sinulle nostan 🙂 🙂 🙂

 12. On sulla monta "rautaa tulessa". Eipä ehdi murehtia niin paljon, kun on menoa ja meininkiä. Kyllä ne turvotukset varmaan karisee, kun vaan sais haavan paranemaan.
  On sulla taito sitoa kauniita kukkalaitteita. Runsaita ja erilaisia!
  Tsemppiä!

 13. Tsemppiä sinulle Satu <3 Sinnikäs olet kyllä, kun jaksat ahertaa niin monella rintamalla, moni ei siihen pystyisi. Mortti on kyllä lutuinen ja nauttii silmin nähden koirapuistoilusta. Mukavaa viikkoa sinulle!

 14. Surukimppu sopisi hyvin ilokimpuksikin. Kaunis!
  Toivottavasti saat sairauden pian hallintaan ja vaivat vähenemään. Onneksi on mukavaa tekemistä ja Morttikin ilahduttamassa.

 15. Hyvä että sairaudet on tiedossa, toivotaan että saat hallintaan <3 Surulaitteissasi on hienot väritykset, itse olen kovasti aina tykännyt että väriä saa niissäkin olla, sehän on menneen elämän juhlistamista.

 16. Niin kauniina olet ja nuo kukat ja tuollaisia huolia siellä. Googlasin tuon sinun sairauden ja ei ole todellakaan mikään helppo rasti sinulla siellä. Voi Satu. Kovasti halauksia täältä. <3

 17. Kiitos! Mortti pitää kyllä virkeänä. Oi, nauti keväästä!

 18. Mortti kasvaa vauhdilla. Ostin noita tunikoita useamman erilaisen, jotta kaikki pöhö mahtuu vaatteisiini. Toipumista sinulle, Marjo!

 19. Kiitos, Sari. Mortti on jo iso poika. Kukkien kanssa on ihan puuhailla.

 20. Kyllä välillä väsyttää, vallankin noitten lääkeitten vuoksi. Toivottavasti olen kesällä jo täydessä iskussa. Mortti on hauska.

 21. Kiitos, Päivikki. Minkäs teet? Tauteja tulee näemmä. Mukavaa loppuviikkoa!

 22. Kiitos, Jonna. Heh, ajattelin, millaisen surulaitteen haluaisin itselleni valittavina olevista kukista ja tuollainen tuli.

 23. Minulla tuo haava on onneksi sääressä, joten ei näy. Nyt on vaivalla nimi ja hoito päällä. Kaipa se tästä. Hyvät lääkärit hoitavat. Ei tuo haava onneksi särje.

 24. Kiitos, Sirkku. On nuo opinnot nyt vähän junnanneet, kun väsähdin tämän kaiken keskellä. Vielä täältä noustaan ja pistän pökkköä pesään.

 25. Hih, pitää repiä iloa kukista. Mortti on jo melkoisen iso. Kiitos, Vilma.

 26. Kiitos. Hauska on opiskella. Olisipa vain enemmän energiaa ja aikaa, jotta saisin hommat hoidettua vähän napakammin.

 27. Kiitos, Emilie. Kohta on vielä enemmän rautoja, kun puutarhakausi alkaa. On tuo haava jo paljon parempi. Toivon vain, ettei ihan heti uusiudu. Mukavaa viikkoa!

 28. Kiitos, Heidi. Pakko painaa, jottei jymähdä. Mortti on hauska tapaus. Mukavaa loppuviikkoa!

 29. Kiitos! Iloa yritin repiä tuon tekemisestä. Kyllä tuo tauti selätetään. Juu, ohjelmaa on.

 30. Kyllä tuo haava on paranemaan päin. Huomenna on taas lääkäri. Toivottavasti jo pienentäisivät lääkeannosta. Kiitos, Onneli. Mukavaa viikkoa!

 31. Kiitos, Tiia. Vähän olen pöhössä, mutta kaipa pöhö karisee, kun pääsen lääkkeestä eroon. Juu, ei ole ihan keveimpiä tauteja taas tämäkään. Kaipa mulle on annettu sellainen lasti, kuin ansaitsen ja jaksan. Kiitos, ihana <3

 32. mukava kuulla et opintosi ovat sujuneet hienosti, koska ne ovat Sinulle niin tärkeät ja panostat niihin todella paljon. kauniit sidonnat, värimaailma miellyttävä.
  voi Mortti, miten ihana olet!!!

 33. Tsemppiä Satu! Onneksi kortisonin vaikutukset pienenevät kunhan annos laskee. On kokemusta.

 34. Juu, vie vain aikaa. Annosta alettiin nyt hiljalleen pienentää. Pitää vahtia, ettei ihotulehdus pahene, kun lääkitys vähenee.

 35. Halauksia huhtikuuhun ja Mortille rapsuja <3

 36. Valmista ja kaunista syntyy tasaiseen tahtiin 🙂
  Ja Mortti on söpö.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: