Siemenihanuuksia Cornwallista ja Mortin debyytti koirapuistossa

Siemenihanuuksia Cornwallista ja Mortin debyytti koirapuistossa

Hei! Vieläkään en ole saanut siemeniä kylvettyä. Ajattelinkin kysyä, olisiko teillä vinkkejä näiden Cornwallista tuomieni siementen kylvöön, jotta onnistun?

No, Plantsun latva-artisokkakin on kylvämättä..

Osa noista ei varmaan kestä Suomen talvea, lähinnä ajattelin tuota Bear’s Breeches:tä..? Mortti kävi sunnuntaina elämänsä ensimmäistä kertaa koirapuistossa. Kyllä oli hauskaa!

Ja mikä parasta, meillä oli lopun päivää ihan mahdottoman kiltti koira!

Lääkäristä en ole vieläkään saanut säären koepalatuloksia. Viime viikolla tulivat kuitenkin ihopolilla siihen tulokseen, että minulla on pyoderma gangrenosum, haavainen ihotulehdus. Siihen syön nyt tuhdin määrän kortisonia tabletteina, ilmeisesti aika pitkän ajan. Joka toinen päivä pitää käydä haavahoitajalla terveyskeskuksessa. Tänään ylilääkäri saattaa soittaa koepaloista, joten odotellaan… Torstaina on Harjussa yli 200 kasvia tunnistettava ja osattava niiden tieteelliset ja suomalaiset nimet. Siinäpä pientä iltapuuhaa, kun opiskelen ne. Tällaista täällä. Mukavaa viikkoa!

40 thoughts on “Siemenihanuuksia Cornwallista ja Mortin debyytti koirapuistossa

 1. Edelleen pidän peukkuja että tulokset ovat hyvät. Mortti vaikuttaa juuri niin energiseltä kuin on antanutkin ymmärtää ja siten noi koirakaverit ovat kyllä hyväksi. Ja kokeilemalla tiedät miten mennestyy nuo siellä,mutta ainakin tuo jonka mainitsit on kait vaan tottunut leudompiin oloihin, mutta ehkä kesäkukkana saat hyvinkin innostumaan. Minulla ei noista ole kokemusta,mutta googletin osan 🙂 ELi kesäkukiksi mä laittaisin ainakin. Onnea puutarhatesteihin!!!

 2. Koirapuistossa näkyy todella olevan hauskaa ja saa energiaa purettua . Minullakin on osa siemenistä istuttamatta. Ajattelin ne istuttaa keskiviikkona ja torstaina silloin on kuukirjan mukaan hyvät istutuspäivät. On neitsyen päivät. Kannattaa katsoa mitkä siemenet idätetään valossa, muuta en voi neuvoa olen itse vasta – alkaja tällä saralla . Mutta kyllä ne kerkiää ihan hyvin .

 3. I have the Acanthus molis in the garden and it grows easily, but how much it will love Finland I do not know.

 4. Ihana Mortti <3 Kyllä sitä varmasti suurimmat mehut lähtee vilkkaammastakin juniorista, kun aikansa koirapuistossa temmeltää 🙂 Mahtava siemenvalikoima sinulla, hienot tuliaiset olet matkaltasi hankkinut. Mukavaa viikkoa, toivotaan hyviä uutisia <3

 5. Vau mikä määrä siemeniä! Osa varmaan tarvii kylmäkäsittelyn, eikös pioni ole sellainen…? Ihania kukkia etenkin kimppuihin!
  Voi Morttia, niin suloinen mennessään korvat lepattaen ♥
  Toivottavasti koepalasta tulee hyviä uutisia, ja kasvintunnistuskoe menee hyvin myös!

 6. Hyvin osuivat ihopolilla oikeaan, kun näin instapäivityksesi. Todella inhottava sairaus, ihmisen keho on kyllä kumma noissa autoimmuunijutuissa, kun se hyökkää itseään vastaan ilman mitään syytä, mikä just vaikeuttaa hoitoa aina. 🙁 Paljon tsemppiä ja toivotaan, että hyvällä hoidolla haava paranee ja sen jälkeen pidän peukkuja pystyssä, että selviät piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitkään ilman uutta inhotusta. <3

 7. Mortilla vauhti päällä 🙂
  Toivott saat hyviä uutisia. Nuo lupiinit on tosi kauniita.

 8. Kylloli makia siämenvalikooma. Mortilla oli vauhrikasta menua koirakaverien kans. Ei ihime, että oli illalla mehut vähis 🙂 Toivottavasti saat hyviä uutisia.

 9. Kukista en tiedä mitään muuta, kuin että jos noissa istutuksissa onnistut, niin kauniita kukkia saadaan täällä blogissa ihastella.
  Ihania vauhtikuvia Mortista <3

 10. Tsemppiä Satu <3 Jopas on ollut Mortilla mielenkiintoinen päivä, voin kuvitella miten väsy on ollut illalla. Siementen kanssa en osaa auttaa, samoja pähkäilyjä on itselläkin.

 11. Kauniita kukkia suat siemenistä. Esikasvatettaviakin näkkyy olevan.
  Mortilla on ollu menoa ja meininkii!
  Toivottavasti suat liäkityksellä jalakas kuntoon.

 12. Brittiläiset siemenpussitkin on kauniimpia, kuin Suomessa. Ihanaa vilkesttä siellä, parasta koiran elämää.

  Ihanaa loppuviikkoa Satu <3

 13. Pennun riemua❣Voi noita ilmeitä?
  Siemeniin en osaa sanoa mitään mutta toivon tulehduksen hellittävän.

 14. Voi, miten hauskaa Mortilla on ollut kamujen kanssa! Sen näkee kuvistakin! Tsemppiä sinulle!

 15. Oi aivan ihana pieni Mortti! En ole koko talvena lueskellut blogeja, oliki ihan yllätys että ootte joutunu Mikistä luopumaan ? surullista, osanottoni siitä ❤️ mut ihanaa kun oon uusi pieni lohduttamassa. Noista siemenistä en osaa sanoa muuta kuin että kauniita kukkia niistä tulee, jos saat onnistuun. ? Tsemppiä sairasteluun!

 16. Tätä kautta kiitos kivoista youtube videoista! Sain työkaverilta pelargonian ja etsin niistä tietoa ja huomasin sinunkin videot 🙂 Voi kun tulisi jo kunnon kevät…

 17. Minulla on kans kaikki siemenet kylvämättä ja ajattelin tehdä niin radikaalin päätöksen, etten edes kylvä mitään tätä vuonna, jos ei oikeasti tunnu siltä. 😀 Mortti on kyllä suloinen <3 Jaksamisia sinulle noiden sairauksien kanssa.

 18. Kevätkylvöt ovat täälläkin tekemättä. Suurimman osan siemenistä aion suorakylvää, mutta muutamat vaatisivat kyllä esikasvatusta. Katsotaan, missä vaiheessa innostun. Ehkä ensi viikolla. Sinullakin siellä tentistä selvittyäsi muutama siemen kylvettävänä, jos kaikki nuo pussit aiot tänä keväänä käyttää. Hyvä, että tuli diagnoosi, helpompi hoitaa oikein, kun vaiva on tiedossa tarkalleen. Voimia hoitojaksoon! Ja ihana Mortti, suosikkikuvani on tuo, missä näyttää, ettei yksikään Mortin jalka juoksussa ole maassa kiinni. Se kuva sai hymyn huulille.

 19. Kiitos. PG oli diagnoosi. Mortilla tuota virtaa riittää.

 20. Juu, hauskaa on! Eilen sain osan noista siemenistä kylvettyä. Kyllä se siitä..

 21. I saw Acanthus in Cornwall, but haven't seen it here Finland. Well, I'll try…

 22. Juu, puisto rauhoittaa. Kiitos, Heidi. Siemenet on keveitä tuliaisia.

 23. Juu, ensin lämmintä ja sitten kylmää luki pionipussissa, mikäli oikein tajusin. Kiitos, Saila.

 24. Juu, kyllä ne tietävät. Kiitos, Jonna. Haava on jo parempi. Toivottavasti vastaisuudessa pysyy poissa.

 25. Juu, Cornwallissa oli herkkuja tarjolla. Mortilla on hauskaa kavereitten kanssa. Kiitos!

 26. We have a lot of snow… Thank you for stopping by, Ria!

 27. Totta ihania ovat. Mortilla on vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kiitos! Kivaa viikkoa, Tiia.

 28. Mortti on söötti tapaus. Mikistä luopuminen särki sydämeni ja luulen, että sieltä pohjautuu yksi syy sairastumiseeni. Lisäksi oli vielä muita vastoinkäymisiä. En kestä yhtään stressiä. Stressi laukaisi aikoinaan reumanikin. Kiitos, Teija.

 29. Kiitos! Kiva, jos tykkäsit. En olekaan saanut aikaiseksi videoita pitkään aikaan. Pitää kuvata kesällä Mortin kanssa.

 30. Minäkin ajattelin pysyä maltillisissa kylvöissä tänä vuonna. En jaksa isoa urakkaa. Kiitos, Hanna.

 31. Suorakylvöihin pyrin minäkin niin paljon kuin mahdollista. Totta, nyt vaivalla on nimi ja hoito siihen. Kiitos! Mortilla on siivet!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: