Tuosta se Mikkikin aloitti…

Tuosta se Mikkikin aloitti…

Heips! # Tämä postaus on tehty yhteistyössä Biolanin kanssa. Mortti aloittelee Mikin jalanjäljissä. Sain blogiyhteistyönä Biolanilta uutuuksia testiin. Tämä blogiyhteistyö on Mortin, 4 kk, ensimmäinen. Minusta on aivan ihanaa, että Mortti aloittaa blogini yhteistyöt Biolanin kanssa, kuten Mikkikin aikoinaan teki. Biolan on ihan ensimmäiseni ja pitkäaikaisin yhteistyökumppanini. Kiitos, Biolan! No, miten tuotteiden esittely Mortilta sujuikaan?

Nooh.., purkit saivat ns. kyytiä. Erityisen ihastunut Mortti tuntui olevan Biolan Yrtti ja taimilannoitteeseen.

Ilmankos, sillä lannoite on valmistettu kotisirkkojen lannasta. Lannan lisäksi tuote sisältää kasviperäistä rehua ja kitiinipitoisia sirkan kuoria. Kitiini parantaa kasvien kasvua. Lannoitejauhe soveltuu yrteille, salaateille sekä taimikasvatukseen.

Saimme testiin myös Biolan Kasviperäinen lannoitetta.

Tämä lannoite on luomua, kuten tuo em. lannoitekin. Kasviperäinen lannoite soveltuu kesäkukille, salaateille, yrteille, taimille ja huonekasveille. Tuote on valmistettu kasviperäisistä raaka-aineista ja sisältää kasvin tarvitsemat pää- ja hivenaineet sekä aktivoi kasvualustan pieneliötoimintaa.

Biolan Rootgrow-mykorritsa on mykorritsaseos puutarha- ja huonekasveille.

Mykorritsa on kasvin juuren ja sienen muodostama symbioosi, jonka ansiosta kasvin juuristopinta-ala kasvaa ja näin veden ja ravinteiden saanti tehostuu. Mortti tuumi Mykorritsan ilmeisesti toimivan samalla tavoin häneen, sillä painokelpoisia kuvia ei oikein Mortista ja Mykorritsasta saatu…

Mykorritsa vahvistaa kasvia erilaisia stressitilanteita, esimerkiksi kuivuutta, tauteja ja tuholaisia,  vastaan.

Taimien kasvatukseen pääsen kokeilemaan Biolan Kasvusammalta. Koska tuote on pussissa, jonka Mortti olisi hetkessä naskalihampaillaan puhkaissut, ei Mortsukka päässyt esittelemään tätä tuotetta. Alla olevan tekstin Kasvusammaleesta olen lainannut Biolanin sivuilta.

Kasvusammaleen ominaisuudet:

 • Helppo kasteltava. Sammal varastoi hyvin vettä kasvien käyttöön.
 • Sammalkasvualustan ilmava rakenne edistää juurten hyvinvointia.
 • Sammal säilyttää ilmavuutensa myös märkänä, ja siten liikakastelun riski pienenee.
 • Ei kuoretu. Kuivuttuaankin sammal imee hyvin vettä uudelleen.
 • Rahkasammal ehkäisee tutkitusti monien kasville haitallisten mikrobien kasvua.

Seuraava vaihe on siementen esiinkaivelu. Ostin viime kesänä Cornwallista kaikenlaisia ihania kukkien siemeniä. Esittelen niitä jossain tulevassa postauksessa.

Joko olet aloittanut kylvöt? Oletko käyttänyt jotain esittelemistäni tuotteista?

Mukavaa viikonloppua!

48 thoughts on “Tuosta se Mikkikin aloitti…

 1. Taitaa olla Mortille mieluista tuon lannoitteen tuoksu 🙂
  Kylläpä pitäisi löytääkin hyvä kasvualusta parvekekukille. Vedenpidätyskykyä olisi hyvä olla, enkä pysty hyvin isoja pusseja kerralla kantamaan, kun ei ole autoa. Tiedän kyllä entisistä kokemuksista että kaikissa mullissa eivät kukat loista. Ennen otin multaa omasta kasvimaasta, joten sitä saattoi sekoitella sopivaksi. Nyt ei se käy enää.

  Syksyllä ostin pussin kaktusmultaa, niin se kyllä haisi niin paljon homeelle, että hävitin lopulta koko pussillisen. Kukatkin (mehikasvit) kuolivat siinä, joten ei onnistunut. Onnea kylvöihin!

 2. Ihana tuote-esittelijä sinulla siellä!
  Hyvää viikonloppua!
  Tv;Sari

 3. Just pistin kauppareissulle lähteneelle perheelle viestiä perään, että kylvömultaa pitäisi tuoda lisää. Saa nähdä mitä tuovat. Kasvusammal olisi hyvä vaihtoehto. Toivottavasti eivät tuo peruskukkamultaa… Söpö Mortti <3

 4. Ihanaa, kun sinulla on nyt uusi esittelyapulainen, Mikki on varmasti hyvillään, että hänellä on seuraaja. Kylvöt ovat kovassa vauhdissa! Hyvää viikonloppua, Satu!

 5. Onpa söpö ja kuvauksellinen tuote-esittelijä. Aivan kuin hän tietäisi, mitä varten häntä kuvataan. Ihana kaveri! Mukavaa viikonloppua!

 6. Kylvöt on aloitettu tomaateilla ja muutamalla perennalla. Mortti on hyvä apulainen.

 7. Pienestä se on aloitettava 🙂 Ihana Mortti!! Mukavaa viikonloppua <3

 8. Hyvin sujuu Mortilta tuote-esittelyt. Kasvusammal on minulla nyt testissä. Olen kylvänyt puolet siemenistä kylvömultaan, puolet kasvusammaleeseen ja pidän taimet samassa paikassa samalla hoidolla, jotta saan vertailtua mahdollisimman luotettavasti eroja siementen itävyydessä ja taimien kasvussa. Noin kuukauden testailun jälkeen hirveitä eroja ei vielä ole tullut, ainoastaan se, että kasvusammalta tarvitsee kastella harvemmin. Tällä hetkellä sanoisin, että on hyvän oloinen tuote. Plussana se, että on sammal on uusiutuva raaka-aine toisin kuin turve. Kevyttäkin se on eikä sotke käsiä. Jatkan vertailua kuitenkin ihan toukokuulle asti ennen kuin päätän, kumpi on parempi jatkossa omaan käyttööni. Mukavaa viikonloppua!

 9. Mortti on hienosti mukana mainoksessa, tosin Mikkikin oli ihana poika. Häntä kävin useinkin ihastelemassa ja katsomassa. Onnea Mortin uudelle uralle, hyvin asiantuntevasti hän sen aloitti:)

 10. Kiitos, Emilie! Pitää yrittää ryhdistäytyä ja kylvää jotain.

 11. En ole ennen Kasvusammalta käyttänyt, joten kiva kokeilla!

 12. Siis jo hyvällä alulla! Mun tomaatit ovat vielä siemenpusseissa. Mortti on omanlaisensa tapaus..

 13. Hih, Mortti kiittää! Mikki oli tähti ja osasi asiansa. Ikävä on..

 14. Onnea Mortille aloitit todella mallikkaasti tärkeän urasi! kaikki tuotteet vaikuttivat kokeilemisen arvoisilta. erityisesti kiinnostuin tuosta Yrtti- ja taimilannoitteesta, koska siinä hyödynnetään kotisirkkojen kasvatuksessa syntyvää raaka-ainetta. Entis käyttää ne sirkat maukkaissa Sirkkis tuotteissaan;)
  basilikat ovat itäneet jo, tänään laitan herneitä ja vehnää, jotta saamme versoja syötäväksi. vehnästä saa myös kauniin pääsiäisruohon, en ole enää vuosiin ostanut rairuohonsiemeniä.

 15. Kylvöjä on tehty jo liiaksikin, vaikkakin paljon on vielä kylvämättäkin. Täällä kissakaverit ovat aina mukana touhussa, mikä on kiva, vaikkakin sotkua syntyy ja välillä tulee tuhoja kylvöille. En ole käyttänyt esittelemiäsi tuotteita, mutta tuo lannoite kiinnostaa kyllä.

 16. Mä olinkin jo odottanut Mortin ekaa yhteistyötä, että milloin pääsee Mikkin jalan jäljille. <3 Selvästi tehty jo syntyessään hommaan! 😀
  Ihanaa sunnuntaita Satu. <3

 17. Nämä koirulithan on ihan parhaita tuote-esittelyjöitä;) Nuo sisäkukkien lannoitteet pitää ottaa testaukseen itsekkin. Mukavaa keväänodottelua naskalihampaan kanssa ♥

 18. En kestä miten ihana, sulla on siellä ehdottomasti yhtä kätevä apuri kuin aiemminkin. <3 Ihanaa sunnuntaita Satu <3

 19. Owwww so sweet Mortti has a job already !!….WoW!!…Leaf is jealous …hihihihi….happy sunday love Ria ??

 20. Debyytti onnistui hienosti???en ole kokeillut mutta mielenkiintoisia tuotteita ovat.

 21. Kiitos! Sinulla on kylvöt jo hyvällä mallilla. Meillä ei ole vieläkään kylvetty mitään. Kivaa viikkoa!

 22. Hih, sulla on hyvät apurit. Kissat ehtivät joka paikkaan…

 23. No, nyt on Mortin pr-ura alkanut! Kiitos, Jonna. Mukavaa viikkoa!

 24. No, on Mortilla vielä oppimista ja minulla Mortin kanssa. Onkin ihan eri juttu kuvata pentua tuotteitten kanssa kuin Mikkiä, joka osasi homman. Mukavaa viikkoa, Tiia.

 25. Yes, he has! He has to earn his food.. ;O) Happy new week, Ria. Hugs to Leaf!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: