Ihan parhautta!

Ihan parhautta!

Heips! Meillä on puutarhakausi Mortin kanssa potkaistu käyntiin!

Kelit ovat kohdillaan ja pääsiäisvapaat. Mahtavaa!

On tuon Mortsan kanssa haasteensa. Ei pikkuinen ymmärrä, että Mami ei arvosta ihan kaikkea apua, jota hän tarjoaa ja Mortilla ei ole havainnon palaa siitä, missä sopii kulkea ja missä ei.

Mikin (rakas, edesmennyt koira-apurini) kanssa syksyllä istutimme kolmisentuhatta kukkasipulia ja kuulen jatkuvaa rusahtelua, kun nousevien sipulikukkien varret naksahtelevat poikki villin pikkukoirulin talloessa. Mielenkiinnolla muuten odotan hetkeä, kun täytämme vesialtaan… Kun Mortti oli muutama päivä sitten ensimmäistä kertaa pihatöissä, ei kaverin riemulla ollut rajoja. Tajusi, että meillähän on suht iso takapiha ja talon ympäri voi juosta. Harava ja kottikärryt olivat uusia juttuja myös. Mortsukka sai riemuhepuleita vartin välein ja kukkasipulit vain lentelivät ja rutisivat, kun koiruli juoksi ympyrää.

Ruusula on saatu haravoitua ja ruusut leikattua.

Uusi kukkaisneito muutti Ruusulaan. Helmoihin istutan jotain köynnöstä.

Varjopaikoissa on vielä vähän lunta.

Tänään olen aikeissa siivota kasvarin ja Lillevillan.

Jännä nähdä, millainen puutarha on tänä kesänä. Pistimme syksyllä äitini kanssa kaikki istutusalueet uusiksi. Ilokseni olen huomannut, etta kaikki hankkimani kolme magnoliaa ovat hyvässä iskussa ja meillä luultavasti saadaan nauttia ensimmäistä kertaa niiden kukinnasta.

Tappioitakin tuli runsaan lumen vuoksi.

Kasvimaan köynnöskari romahti ja monet havut ja pensaat ovat kärsineet lumesta. Talvitappiot kuuluvat puutarhanhoitoon muodossa jos toisessa. Onneksi kukkii!

Tein tilauksen ja ensi viikolla meille pitäisi tulla kuvan ihanuus. Olen haaveillut tuollaisesta englantilaisesta penkistä jo vuosia.

Kuvan mahdollinen sisältö: ihmiset istuvat ja pöytä
Kuva lainattu Vepsäläisen sivuilta

Hetki vielä otetaan Mortin kanssa rennosti ja sitten suunnataan pihalle.

Aurinkoista pääsiäisen jatkoa!

33 thoughts on “Ihan parhautta!

 1. Ihania kuvia, eikä mene kuin hetki kun taas ihan haltioissaan saadaan ihastella teidän upeaa puutarhaa! On tuo Mortti vaan suloinen vaikka onkin vielä asisstenttina pikkuisen "puuhakas":) Leppoisaa pääsiäisen jatkoa sinne teille?

 2. Suloisia kevätkukkijoita siellä ja todellakin nyt meitä hellitään kevätkelien ja vapaiden myötä – paljon hyvää aikaa olla pihalla. Mukavia hetkiä puutarhassa Mortin kanssa!

 3. Voi, Morttia. Ei vielä osaa varoa kasveja. Hieno tuo kukkaneito ja tuleva penkki.
  Nyt on mukavaa tehdä puutarhatöitä.

 4. Teillä on niin siisti yleisilme jo pihalla, ei roskan roskaa juuri näy. Siinäpä sitä onkin Mortilla oppimista kerrakseen, missä saisi kulkea ja missä mieluusti ei.
  Mukavia kevätpuuhia teille.

 5. Onneksi sinulla on enemmän kuin tarpeeksi sipuleita. Kukinta ei vallan kärsi vaikka Mortti kaahaa?

 6. Ny osuuki pääsiääseksi mahtavat puutarhasäät. Josko Mortti oppiis ja näkis paremmi sallitut kulukuväylät, ku kasvit kasvaavat suuremmiksi ja pihaelämän uutuurenviähätys pikkuuse hälävenöö. Hiano puutarhaneito ja kyllä tualla penkillä kelepaa istuskella. Mukavaa pääsiääsen jatkua!

 7. Kun kasvit kasvavat Mortti oppii varmasti kulkemaan käytäviä. Meillä aina keväällä Riku istuu kukkien alkujen päällä, mutta osaa myös todella hyvin kaasuttaa käytävillä ja jättäää kukat rauhaan, kun ne ovat vähän kasvaneet.

 8. Ihana sää on kyllä sattunut tälle viikonlopulle. On päässyt kunnolla nauttimaan pihatöistä ja kevään lämmöstä. Suloinen Mortti 🙂 Kyllä se siitä oppii oikeat reitit kunhan ensi-ihmetyksestään toipuu. Se on pienen koiran ensimmäinen kevät, ja ihmeteltävää varmasti riittää <3 Aurinkoista pääsiäisen jatkoa sinne!

 9. Good afternoon dear Satu,
  I hope that the huge amounts of snow you've had during wintertime did not destroy a lot!
  Your garden already looks beautiful! What a beautiful pupy your new dog is. I wish you a lot of happiness with the new dog.
  Rosehugs Marijke

 10. Ihanaa, kun jo kukkiakin on näkyvissä <3 Mortti kaipaa puutarhakasvatusta, hyvä puutarhurin apulainen hänestä vielä tulee <3

 11. Voin kuvitella Mortin ilon puutarhahommista. Kasvien suhteen näyttäisi että talvivauriot on pieniä. Harmi tuo köynnöskaari, oli kauniskin.

 12. He grow bigger and bigger….owwww he is so cute….love love love Ria ???????

 13. Mortti nauttii silminnähden piha touhuista! mistä olet hankkinut tuon ruusuneidon? innolla odotan millaisen mekon se saa kesän mittaan;)
  kyl meidän nyt kelpaa kun kelit osuivat kerrankin kohdilleen!

 14. Kiitos. Jännä nähdä, mille puutarhassa näyttää tänä kesänä syksyn muutosten jälkeen. Mukavaa uutta viikkoa!

 15. Ei osaa, mutta oppii kyllä aikanaan. Nyt on vapaat oikeaan aikaan!

 16. Kiitos. Juu, kaikki on uuttaa ja vauhti on kova. Mukavaa alkanutta viikkoa!

 17. Toivottavasti jotain jää pystyyn ja kukkii. Vauhti on välillä melkoinen.

 18. Kyllä se vielä oppii. Olen tuosta penkistä ihan fiiliksissä! Kiitos. Mukavaa maanantaita!

 19. Mortti on hauska ja innoissaan. Kiitos, Heidi. Mukavaa maanantaita!

 20. Thank you, Marijke. I wish you sunny days and happy gardening!

 21. Hyvä Mortista tulee, jahka oppii ja tottuu. Nyt on ihan innoissaan kaikesta uudesta.

 22. Iloa ja intoa riittää vaikka muille jaettaviksi. Toivottavasti mies saa sen korjattua.

 23. Nauttii ihan kympillä. Hankkijalta kävin ostamassa. Nyt nautitaan!

 24. Voin kuvitella, minkälaista tuhoa Mortin kokoinen vallaton pentu saa puutarhassa aikaan, kun jo meidänkin rauhallinen, alle 6-kiloinen koira onnistuu välillä katkomaan kukkia. Pennun riemulla ei ole rajoja, kun huomaa, miten pääsee juoksentelemaan ympäriinsä ja joka puolelta nousee kaikkea kivaa. Odotahan, kun hän keksii kaivamisen riemut 😀 Ihanasti sinulla siellä jo kukkiikin. Nuo pinkit kevättähdet (?) ovat todella suloisia <3 Aurinkoista viikkoa!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: