Melkoista messuilua

Melkoista messuilua

Hei! Kävin lauantaina äitini kanssa pyörähtämässä Kevätmessuilla.

Minusta on tainnut tulla vanha ja tylsä, kun en nyt oikein innostunut. Kukat ovat ihania ja tuttavia oli mahtavaa tavata, mutta muuten  jäi vaisu fiilis.

Sänkyjä ei onneksi ollut niin paljon paraatipaikoilla kuin joinakin vuosina. Puutarhaan liittyen en ostanut mitään. Ihanan teepannun löysin sen sijaan.

Suosikkini oli Maalla-lehden osasto, jossa floristimestari Saija Sitolahti oli vetämässä kukkapajaa.

Mielestäni messujen yleiskoristeluissa käytetään  liikaa huopaa ja muovia, jotka eivät kuulu puutarhaan. Ymmärrän, että Suomessa on haastavaa tähän aikaan saada kasveja ja se tulee kalliiksi, mutta onnistuu koristelu luonnonmukaisesti Ruotsinkin messuilla. 

Tuossa olisi hyvin voinut olla taustana aito viherseinä.

Se on sanottava, että Messukeskuksen ravintoloiden toiminnassa olisi parannettavaa. Liian vähän pöytiä ja henkilökuntaa. Koska emme mahtuneet alakerran ravintoloihin, menimme syrjäisempään yläkerran ravintolaan. Kun kysyntää on, voi näemmä rahastaa ihan miten vain ja mistä vain. Menu oli suppea. Piti valita kahden hampurilaisen tai parin salaatin ja kalakeiton väliltä. Äitini söi juustohampurilaisen ja minä punajuuri-halloumihampparin. Molemnat olivat alle arvostelun. 

En ole ronkeli ravintolaruoan suhteen, mutta meidän annoksemme olivat järkyttävät. Odotimme niitä kauan ja saimme kuivat, mauttomat ateriat. Sämpylä oli varmaan toissapäiväistä, jos niinkään tuoretta. Eipä tarvitse ko. ravintolaan enää mennä. Yli 30 euroa kahdesta kuivasta sämpylästä, mauttomilla perunoilla ja pihveillä.

Sitten vielä juttuja, joista tykkäsin.

Kävitkö sinä Kevätmessuilla? Millaiset fiilikset käynnistä jäi?

Mukavaa keskiviikkoa!

42 thoughts on “Melkoista messuilua

 1. Kävin. Aika vaisut. Päätin jo, että ainaki ens vuasi jää välihi, jossei mitää ihimeetä tapahru.

 2. Samoin päätin minäkin. Messut toistavat itseään ja en kyllä inspiroitunut..

 3. Samaa mieltä messujen ruokatarjonnasta. On ylihintaista ja alilaatuista. Itse messut olivat tänä vuonna tosi kivat 🙂

 4. Minäkin kävin lauantaina ja jotenkin ristiriitainen olo jäi. Seura oli minulla loistava olin siellä veljeni vaimon kanssa ja näiltä osin päivään mahtui pelkästään mukavaa.
  Kuvia en ottanut ollenkaan, se vain siinä touhussa jäi. Ruokapaikka oli meillä onnistunut, ihanaa paahdettua kukkakaalia mukavasti höystettynä ym. Kaffituokio oli sitten melko lattea, tosin itse latte oli kyllä hyvää.
  Nyt viikonloppuna on täällä Tampereella vastaavat messut, sinne en nyt ehdi, ensi vuonna sitten.
  Messuhalliin sain lipun Intianmintun arvonnasta ja hyvä oli siellä käydä, näkihän senkin ja tuskin sinne tulee ensi vuonna mentyä. Toki jotain olisin enenpikin ostanut mutta juna kulkupelinä ei oikein houkutellut.

 5. Kävin Turun puutarhamessuilla ja olin tosi tosi tosi pettynyt. Myyntikojuja laidasta laitaan, ei puutarhaan liittyviä. Istutukset surkeasti tehty, hiekkakenttää, kukat harvassa.

 6. Hyvä, että joku uskaltaa kritisoida ääneen. Monessa kohdin olen samaa mieltä kanssasi. Ihmettelin jo viime vuonna koristeiden muovisuutta ja nyt vielä enemmän. Ekologisuuden pitäisi olla tärkeimpiä ohjenuoria.
  Messukeskuksen ravintolamaailma ansaitsee ravistuksen. Hirveät jonot, liian vähän paikkoja, epäystävällinen ja hidas palvelu, eikä ruokakaan hurmaa. Huh, olenpa negatiivinen. On siellä paljon hyvääkin. Mutta huono ei muutu paremmaksi, ellei kukaan anna palautetta.

 7. Minun pitää varmaan pitää messukäynnustä välivuosi, jotta tulee paremmat fiilikset ensi kerralla.

 8. Minulla oli hyvää seuraa myös, joten se oli positiivista. Itse messuantiin petyin.

 9. Juuri näin. Tuntuu, että messuja tehdään vähän mukavuusalueella. Järjestäjät voisivat vähän haastaa itseään.

 10. Näkyy monet olleen samaa mieltä, eli ei niin innostuneita menneistä messuista. En ole messuilla muualla käynyt kuin Tampereella, ja nyt ens viikonloppuna menen sinne taas. Enkä odota mitään ihmeitä. Musta tuntuu ettei niihin osata enää keksiä mitään uutta. Mutta jos olis pelargonioita, niin ostaisin ja noita Ebba Masalinin tauluja oon aina katsellut, mutta en ole ostanut. Hih, pitänee ottaa evästä, kun en kumminkaan viiti mennä ruokaa jonottamaan 🙂

 11. En päässyt messuille tänä vuonna, mutta vaikuttaa siltä, että en paljon menettänyt. On tosi hienoa, että kerrot rehellisesti mielipiteesi. Arvostan suuresti!

 12. Voi kun olisimme törmänneet messuilla tosin kävimme eri päivinä ? Olemme kuvanneet aika samoja osastoja. Ihmisiä varmasti lauantaina enemmän kuin torstaina.torstaina. Kiinnitin itsekin huomiota muovikukkiin…

 13. En käynyt messuilla tänä vuonna. Paljon on ollut kaikkea kivaa esillä, mutta tuohon, että vähän on jo nähtyjä moni juttu, samaistun täysin. Siis ihan järkkyjä on nuo hinnat tuolla messukeskuksen ravintolaissa. Ihan Hesburgerinkin aterioihin tulee messukeskuslisää pari euroja ja minusta hampparit ovat myös pienempiä kuin normi Hesessä. Sitten vielä kun valitsee toisen ravintolan ja siellä ala-arvoista ruokaa, niin kyllä se vaan nyppii!
  Ihanaa iltaa sinulle Satu <3

 14. Kasvien määrä oli vähentynyt ja kaikkea puutarhaan vähemmän liittyvää oli enemmän. Ihan kiva oli kuitenkin käydä, sain sentään vähän erilaisia iiriksiä kuin muuten löytyisi, tai toivottavasti ovat sitä mitä luvattiin.

 15. Inge Löök on hauska. Kuulostaa muillakin olevan vähän samoja aatoksia messujen suhteen.

 16. Joo, ei kannata ladata odotuksia. Minulla ei odotuksia ollut, mutta jäi silti vaisu fiilis.

 17. Ei tarvitse miellyttää ketään. Ei ollut edes bloggaajapassia, kun en viitsinyt hakea. Mitäpä sitä hymistelemään, että mahtavas oli, kun ei ollut. Varmasti on vaikea keksiä joka vuosi uutta ja budjetissa pysyttävä. Helppoa arvostella, mutta siltikin mielestäni pitäisi uudistua.

 18. Kiesus minkä hintaiset hampparit. 😀 Johan tolla hintaa olisi pitänyt saada sisäfilepihvi sinne sisään. Mutta joo messuilla on ruoassa aina hirveäs rahastus, eikä hinta vastaa koskaan laatua.

 19. Muovi ja huopa eivät kuulu puutarhaan tuossa määrin ja noissa muodoissa. Tulee halpa fiilis. Leikkiä ja mielikuvitusta voi toki olla, mutta kasvit ja puutarhainspiraatio pääosassa. Inspiraatiota en löytänyt. Messuilla on myös liikaa puutarhaan kuulumatonta. Sängyt, karkit yms. Missä patsaat, penkit, kaaret, puutarhavaatteet, vesiaiheet, pihakeinut, paviljongit?

 20. Nyppi todellakin. Tuon ravintolan suhteen äänestän jaloillani jatkossa. Ja on nuo kätevästi nimerty Kevätmessuiksi, jotta sinne voi upottaa kaikkea mahdollista lakun ja sänkyjen välillä.

 21. Minulle ei jäänyt tänä vuonna edds kivaa fiilistä. Lähinnä tyhjä olo. Taidan puuhailla ensi vuonna jotain ihan muuta..

 22. Uudistusta kaivattaisiin. Nyt on samaa vuodesta toiseen helpoimman ja huokeimman kaavan kautta. Elämyksiä ei edes pyritä tarjoamaan.

 23. Tuli lauantaina käytyä. Mitään kukkia en ostanut ja tuomiset oli vähäiset .Menimme tälläkertaa lähinnä lasitus,piippu ,kaminoiden tarjouspyyntöjen takia ja katsomaan saunojen sisustusta myös tulevaa poreallasta katselimme. Meille nämä messut on myös ollut aina ideoiden hakeminen. Edellisessä saimme ideoita terassille ja sitä edellisessä keittiöremonttiin. Kiinnitän varmasti vähän huomiota silloin muihin asioihin .Me olimme tyytyväisiä saimme mitä tänä vuonna haimme .Kukkahankinnoissa olen pettynyt kaksi edellistä kertaa. Molemmilla kerroilla ostimme 10 eriväristä päivänliljaa. Edellisellä kerralla kaikki olivat keltaisia vaikka yhtään keltaista en valinnut. Viime vuonna kaikki oli punaisia niistä tosiaan valitsin kyllä yhden sellaisen värin . Tänä vuonna jätin kokonaan kukat väliin . Kuvistasi nyt huomasin muoviset materiaalit .Olen samaa mieltä, sellaiset kokonaan pois . Kiitos sinulle kuvista itse en ottanut yhtään muutakuin esitteitä kotiin vietäväksi .

 24. En käynyt messuilla ,mutta oli kiva kahtoa sun kuvia ja niin monen muunkin blogissa. Onkohan se niin että kun ei lähde messuille, rahat säästyy ja blogeissa olevista kuvista ja teksteistä voi valita ne jotka itseä kiinnostaa. Jäähän siinä toki se sosiaalinen puoli kokematta.
  Tuleppas taas pitkästä aikaa käymään aurinkokujallakin.

 25. Ehkä tosiaan ei enää keksitä uutta? Kalliita nuo osastot ovat taatusti näytteilleasettajille. Eikö enää raaskita panostaa esim. oikeisiin kukkiin? Heh, sama juttu kuin vaikka teatterissa. Kahvi ja pulla tyyliin 12 €. Ruususaappat ovat ❤tuollaisia olen himoinnut.

 26. yksilläkään messuilla en ole viel käynyt tänä keäänä, vähän alkaa tuntua siltä, et jätän väliin loppu kevään messutkin. tykkään kovasti seurata blogeista messupostauksia, niistä saa hyvän käsityksen siitä, millaista kevään tarjonta on. olen Satu samaa mieltä kanssasi, muovikukat tuossa seinäkoristeessa olivat ihan kamalat. virhevalinta sen suunnittelijalta, saa varmasti siitä palautetta muiltakin tahoilta. messujen tulisi olla edelläkävijöitä, ideoita miten saisimme vähennettyä muovin käyttöä puutarhassa. itseäni on alkanut jo kovasti mietityttämään esim. mansikkamuovien käyttökin, ilmeisesti otan ne nyt pois mansikkamaan kevätkunnostuksen yhteydessä!
  aurinkoista viikonloppua Sinulle Satu ja kiitos hyvästä postauksestasi!

 27. Ihania kuvia. Kevätmessuilla olen saanut ilokseni sut treffata, olet ihana, sellainen tunne tuli heti sydänalaan.<3

  Kivaa viikkistä. <3

 28. Kävin messuilla ja tykkäsin. Mut mulla ei ole aikaisempaa kokemusta, johon verrata 🙂 Ehkäs siinä on sekin, että täältä pohjosesta niin harvoin pääsee näkemään mitään isompia puutarhamessuja, löytää ideoita ihan eri tavalla. Olisinpa tienny että sinäkin oon siellä, plus pari muutaki bloggaria, olis voitu tavata porukalla.

 29. Ihan hyvä että tulee kritiikkiäkin! Itse käyn vaan Turun messuilla ja asennoidun etukäteen että suhtaudun positiivisesti enkä laita odotuksia liian korkealle. Tänä vuonna koristelu ei ollut yhtä komea kuin viime vuonna, mutta se oli oikeilla kasveilla tehty enkä vilkuillut sen enempää sitä pientä hiekkakenttää, jonka joku tuossa aiemmin mainitsi. Aika pieniähän kaikki messut on Turussa, mutta ainakin pääsali on aina nimenomaan puutarha-asiaa eikä mitään sänkyjä. Ja messuruoan maine on mitä on, joten yleensä en millään messuilla syö vaikka olisi pitkäkin päivä…

 30. Always nice to watch your great photos !!
  I love all these beautiful flowers !!
  Happy weekend !

 31. Nuo irtosipulit ja juurakot yllättävät aina. Muovi ei tosiaan kuulu nykyaikana puutarhaan.

 32. Minulta säästyi rahat, vaikka kävin messuilla. Kiitos. En ole ehtinyt kiireitten vuoksi vierailemaan missään. Töissä on kiirettä oppilaitten kanssa.

 33. Niin, kaipa se luovuus on rajallista. Minusta noita messuja voisi suunnitella useammat tahot, jotta tulisi uusia näkemyksiä. Siellä tuppaa pyörimään samat ihmiset vuodesta toiseen. Tosin Suomi on pieni maa, joten puutarhaihmisetkin ovat pieni joukko. Muovikoristeet eivät kyllä kuulu puutarhaan.

 34. Et menetä varmaan mitään, vaikka messut väliin jäisivätkin. Nuo seinän kukat taisivat olla huopaa, mutta kamalia yhtä kaikki. Minusta viime vuosina koristelu on ollut liian muovista ja huopaista ja kukat ovat olleet sivuroolissa. Kiitos. Mukavaa sunnuntaita!

 35. Juu, siellä me, ihana, tavattiin! Aurinkoista sunnuntaita!

 36. Minä kävin messuilla melkoisella vauhdilla, tosin ehdin nähdä riittämiin…

 37. No, eipä minun tarvitse pokkuroida ketään. Sanon, mitä ajattelen. En viitsi lähteä muovi- ja huopakukkia kehumaan. Säleikköpuista tykkäsin ja oikeista kukista. Tosin orkideoja taas en ymmärtänyt "pihakukkina". Ehkä olen vähän tylsä? Luultavasti.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: