Kaatosadelannoitusta

Kaatosadelannoitusta

Hei! #kaupallinen yhteistyö Biolan Lauantaina täällä kaakossa satoi oikein kaatamalla ja oli siis oivallinen keli hoitaa kevätlannoitus kuntoon.

 Olin saanut perjantaina Biolaniltalähetyksen blogiyhteistyön merkeissä.

Lähetyksessä oli Puutarhan Kevätlannoitetta, joka on puutarhan yleislannoite. Siinä yhdistyvät orgaanisten ja mineraalisten lannoitteiden hyvät ominaisuudet. Osa ravinteista on kasveille helposti käytettävissä ja osa taas vapautuu hitaasti ylläpitäen kasvua pidempään.  

Kun olin saanut Kevätlannoitteen leviteltyä, lannoitin havut, rodot ja mustikat happaman maan kasvien Havu- ja rodolannoitteella. Lannoite sisältää ravinteiden lisäksi sienijuurta, mykorritsaa, joka auttaa kasvia ottamaan ravinteita tehokkaammin maaperästä.

Kuten kuvasta näkyy, satoi kaatamalla.

Sateella oli hyvä hoitaa lannoitus, sillä apurini Mortti ilmeisesti ajattelee kevätlannoituksen tekevän itselleen vähintäinkin yhtä hyvää, kuin se tekee kasveille. 

Toivon, että sade liuotti ainakin suurimmat lannoitteet maahan tai ainakin vähemmän Morttia houkuttelevaan muotoon. 

Kasvien täytyy meillä kestää melkoista rasitusta pärjätäkseen…

Tuhannet sipulikukat aloittelevat kukintaansa.

Voiko iloisempaa apulaista olla?

Tänään täällä paistaa aurinko, joten eivätköhän nuput aukea. 

Aurinkoista viikkoa! Joko olet kevätlannoituksen tehnyt?

22 thoughts on “Kaatosadelannoitusta

 1. Onpa Mortti kasvanut. <3
  Kuinka estät ettei Mortti kaiva uusia istutuskuoppia penkkeihin?

 2. Minulla on vielä lannoitus tekemättä. Tarpeet on kyllä jo olemassa, mutta itse työ on vielä vaiheessa. Sinulla on kyllä mahtava määrä sipulikukkia tulossa! Toivottavasti tämän päiväinen auringonpaiste herättelee ne täyteen loistoonsa. Mortille terkkuja ja rapsutuksia. On kyllä iloisen näköinen veijari 🙂

 3. Katos, multa unohtuu happamet kasvit lannoottamata. Voi tuata tulevaa tulppumerta. Toivottavasti Mortti antaa sen kukoostaa rauhas.

 4. Mortti ♥ En kestä noita Mortin korvia ekassa kuvassa! 😀 Liian ihana.
  Täälläkin heittelin lannoitusta ja tuhkaa pitkin poikin pihaa ennen viikonloppua, mutta mitään sadetta ei sitten tullutkaan. Nytkin tuulee sen verran, että ties minne ovat lannoitteet lentäneet 😀 Jos voisi tilata jostain sadetta, tilaisin semmoisen.
  Huikea tulppaanien kukinta sinne on tuloillaan! Ihan mahtavan näköistä.

 5. Siellä on kohta mahtava tulppaanimeri. Osan puutarhaa olen jo lannoittanut, osa on lannoittamatta. Ennen sadetta olisi ollut hyvä hetki mutta kun kaikkea ei ehdi töiden jälkeen. Mortti on syötävän suloinen <3

 6. On lannoitettu ja täälläkin äitini kanssa ehdittiin lannoitus hoitaa juuri ennen sadetta. Nyt on lannoitteet hyvin maaperässä 🙂
  Ihanaa viikkoa sinulle Satu <3

 7. Mortti is at his place in your garden…..owww so sweet !!…look at That so cute ..???????

 8. jee, Mortti haluu leikkiä palloleikkejä, nyt ei jouda esittelemään mitään lannoitepusseja;)
  oikeastaan vasta nyt tajuan, miten paljon istutitte äitisi kanssa syksyllä uusia kukkasipuleja. luvassa todella hollantilaismainen tulppaanimeri omalle etupihallasi, upeaa. tuossa vika kuvassa huomioni kiinnittyi siihen, miten kauniisti pihamuuri ja puutarhapenkkisi toistavat toistensa muotoa, tykkään tosi paljon.
  mukavaa puuhastelua Sinulle ja Mortille:))

 9. Ei ole vielä tehty mutta viimeistään viikonloppuna. Upea kukkaloisto on sinulla edessä. Kysyisin mitä sinulla kasvaa niiden tilalle . Otatko ne pois vai mitä teet.

 10. Ihanaa tulppaanitykitystä tulossa sinne, ihanaa odottaa kaikkien aukeamista! Tulppaanimeri on oikea sana kuvaamaan pihaasi kohta, niin se syksyn uurastus palkitaan ❤️??
  Minä ehdin yläpihalle laittaa kevätlannoituksen ennen sitä toissaviikkoista lumisadetta, ja nyt sitä mukaa kun olen saanut siivottua pihaa, laittelen lisää.

 11. Kasvaa kohinalla! Eipä Morttia estä oikein mitenkään, jollei osu paikalle oikeaan aikaan. Kaivaa myyrien kolot auki.

 12. Mortti kiittää. On todellakin veijari. Välillä ei tiedä, itkisikö vai nauraisiko.

 13. Mortti on melkoinen tapaus. Miten ne sateet kiertävät aina teidän kulmat? Kiitos, Saila.

 14. Juu, kohta kukkii kunnolla. Mortti on varsinainen tapaus.

 15. Juu, palloleikit on pop. Kiitos! Puuhastellaan ja ulkoillaan.

 16. Perennoja nousee tilalle. Pähkämöä ja pioneita. En ota pois. Joka syksy istutan uudet tulppaanit.

 17. Sateet auttavat kovasti lannoituspuuhissa. Kohta on ihanaa kukintaa!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: