Kummallisia vaikutuksia ja perennalöytö

Kummallisia vaikutuksia ja perennalöytö

Hei! Venähtipä pitkä väli edellisestä postauksesta. Sen jälkeen on ollut vappu ja huomenna on jo äitienpäivä.

Olen ollut todella väsynyt ja olen sairaslomalla töistä uupumisen vuoksi. Nyt kun ihotulehdukseen (pyoderma gangrenosum) syömäni kortisonin määrää lasketaan, tuntuu oma vireystasoni laskevan samaan tahtiin. Kun aloin syödä kortisonia suhteellisen isoa annosta, nousi vireystasoni ihan huippuun. Sain kamalasti aikaan asioita ja uni ei tullut silmään. Olin kuin supernainen, joka ei väsy ja vauhtia riittää. Nyt havaittavissa on selviä vieroitusoireita: kiukkua, itkua, vapinaa yms. Tuntuu, että olen ”sekaisin kuin seinäkello”. Positiivista on, että säären haava paranee hyvin. Sitä vain pelkään ja toivon, etten tällaista lääkerumbaa joudu ihan heti uudelleen kokemaan. Kesäkuun puoliväliin mennessä pääsen tuosta kortisonista eroon ja toivottavasti elämä taas voittaa.

Tänä lukuvuonna en enää opetustyöhön mene, vaan keräilen voimia ja kokoan itseäni. Lääkäri määräsi, että minun tulee tehdä mieltä ilahduttavia asioita. Pidän työstäni ja rakastan oppilaita, mutten oikein voi mennä luokkahuoneeseen näissä fiiliksissä. Se olisi väärin lapsia kohtaan. Lievästi sanoen en ole oikein oma itseni.

Kaipa sitten ulkoilen Mortin kanssa ja hoitelen kukkia. Jotta saisin jotain hyödyllistä aikaan, yritän tehdä puutarhuriopintojen nettitehtäviä.

Viikolla Mortti pääsi elämänsä ensimmäiselle metsäkävelylle. Kylläpä se oli ihmeissään ja iloinen.

Minä puolestani olin ihmeissäni tänä aamuna. Syksyllä alesta ostin kolme erilaista magnoliaa. Tähtimagnolia on nyt alkanut kukkia.

Koreanonnenpensas kukkii myös. Senkin istutin syksyllä.

Alppikellot…

Löysin puutarhastamme uudenlaisen kiurunkannuksen. Tilasin erilaisia pari vuotta sitten Hollannista. Viime keväänä en niistä nähnyt yhtään. Nyt löytyi tuollainen vähän kaksivärinen. Keltaista, perinteistä meillä ennestään onkin vaikka muille jakaa.

Tämmöistä tänne kuuluu. Onko sinulle koskaan tehnyt jokin lääke outoja vaikutuksia? Entä teetkö sinä löytöjä puutarhasta? Mukavaa viikonloppua ja äitienpäivää!

36 thoughts on “Kummallisia vaikutuksia ja perennalöytö

 1. Ihana tähtimagnolia.
  Valitettavasti kortisoni suun kautta aiheuttaa joillekin hypomanian kaltaisia oireita. Kukaan ei pysty iäsyyttä vetämään lyhyillä yöunilla, joten jos kauan on ollut liian vähällä unella, se kyllä kostautuu.

 2. Tyttären kautta on tuttua kortisonin aiheuttaman ylivirkeys ja nukkumattomuus. Onneksi ei ole montaa kertaa joutunut tehokuurille. Puutarha tuottaa onneksi myös positiivisia yllätyksiä kuten kauniita kiurunkannuksia. Tänä keväänä' näyttäisi siltä että maasta nousee kaikenlaista pienen tauon jälkeen. Ehkä viime kesän lämpö ei ollutkaan vain paha juttu.
  Tsemppiä ja lepäile, hortoile puutarhassa ja tee sitä mikä juuri sillä hetkellä tuntuu hyvältä.

 3. Kortisoni isoina annoksina on hurja aine, onneksi myös tehokas. Kokemusta on, onneksi ei viime aikoina ole tarvinnut syödä sitä. Siihen pitäisi kyllä automaattisesti liittää kunnon sairausloma. On hurjaa, kun joskus sitä määrätään ja jätetään ihminen pärjäämään sivuvaikutusten kanssa ilman selityksiä. Kortisonista vieroittuminenkin voi olla pitkä prosessi. Tsemppiä!

 4. Voi, Satu, harmi, että elämä tuo noita ikäviä yllätyksiä ja vie voimatkin mennessään. Nyt toimit lääkärin ohjeiden mukaan ja teet vain itsellesi hyviä asioita, nautit tulevasta kukkahuumasta, joka pian puhkeaa puutarhaasi. Ja teet lisää mukavia metsäretkiä Mortin kanssa. Upea tähtimagnolia, hienoa, että se jo kukkii! Yllärit puutarhassa tulevat jo siitä, ettei muista mitä on syksyllä istuttanut. Oiken hyvää äitienpäivää, Satu!

 5. I hope that you soon feel much better – love your little Soldanella alpina – I once saw wild ones growing in the Italian alps.

 6. Voi hurja, lääke vie sinua, toivottavasti myös hoitaa vaivan! Toivottavasti palaat omaksi itseksesi pian. Mortti ja puutarha ainakin tuottavat iloa ja puuhaa. Pikaista paranemista ♥

 7. hyvää äitienpäivää Sinulle Satu!
  olen iloinen puolestasi, et jalkasi vihdoinkin näyttää paranemisenmerkkejä ja lääkäri ymmärsi kirjoittaa sinulle lukukauden loppuun sairauslomaa. kortisoni suurina annoksina voi yllättää hankalilla sivuvaikutuksilla. ylivireys ja unettomuus ei auta työssäjaksamista. nyt vaan Mortin kanssa kävelyretkiä ja pientä leppoista puuhastelua puutarhassa. tykkään kiurunkannuksista, tuo hennon lilan värinen ihastuttava kaunotar!

 8. Ihanaa äitienpäivää sinulle Satu <3 Toivon sinulle pikaista paranemista ja paljon mieltä ilahduttavia asoita. Onneksi puutarha on hyvää lääkettä 🙂

 9. Ihana magnolia <3 Hyvä, että jalka on alkanut parantua, vaikka sivuvaikutukset ovatkin aika hurjan kuuloisia. Pikaista toipumista ja onnellista äitienpäivää!

 10. Good morning dear Satu,
  Your garden looks lovely!! I hope your legg will be oke soon! Having a burnout is not a nice thing to have.
  Take care of yourself
  Rosehugs Marijke

 11. Pikaista paranemista Satu ja hyvää äitienpäivää sinulle.

 12. Muutama päivä sitten sanomalehdessä oli artikkeli, jossa käsiteltiin työelämätauon positiivisia vaikutuksia. Töihin on toki ikävä, mutta pidempi vapaa voi myös avata uusia näkökulmia ja ajatuksia.
  Lepääminen on tärkeää. Nauti puutarhastasi ja Mortin seurasta.
  Hyvää äitienpäivää sinulle!

 13. Oi voi, toivottavasti oireet helpottavat pian eikä uutta kuuria tule.
  Onneksi on ympärillä myös mukavia asioita.
  Koiranpennut kasvavat aivan liian äkkiä?

 14. Alkuun oli tosiaan energiaa vaikka muille jakaa. Enää ei ole.

 15. Viime talvi oli puutarhalla hyvä. Aratkin kasvit selvisivät. Kiitos, Katja. Kyllä tämä tästä vielä iloksi muuttunee.

 16. Vahva aine on. En olisi uskonut, että vaikuttaa psyykeen. Kiitos, Eeva.

 17. Näyttää noita yllätyksiä riittävän. Tuo kiurunkannuksen istutin pari vuotta sitten. Tähän asti sitä ei ole näkynyt, joten luulin sen kuolleen.

 18. Thank you, Rosemary. I hope you sunny days and happy gardening!

 19. Kiitos. Hyvää äitienpäivää sinulle myös! Kaipa täältä vielä noustaan..

 20. Hi, Marijke. Thank you for stopping by and your lovely words. Happy Sunday!

 21. Kiitos, Between. Yritän nauttia. Hyvää äitienpäivää.

 22. Kiitos. Mortti on kasvanut vauhdilla. Vasta oli pikkuinen pallero.

 23. Toivottavasti olosi pian paranee! Ihanaa äitienpäivää sinulle Satu <3

 24. Tsemppiä sinulle toivottelen, kyllä se siitä! Useasti pitkien lääkekuurien jälkeen on kurjia vierotusoireita, mutta onneksi ne menevät ohitse.

  Olen pihastani yllättäen juuri tänä keväänä löytänyt haisujouluruusn taimen.

 25. Voimia, ole armollinen itsellesi ja kerää ilonhetkiä puutarhsta ja Mortista ❤

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: