Eiköhän ala rehevöityä!

Eiköhän ala rehevöityä!

Hei! #yhteistyössä Scheteligin kanssa Sain lannoitushepulin! Otti niin kovin ”pattiin” puutarhan aukkopaikat ja muutenkin vaisu kukinta ja, ja, ja… ihan kaikki puutarhassamme!

Ensin kävin vähän shoppailemassa puutarha-alessa. Ostin lähinnä ruusuja, sillä kunnon jaloruusuiksi luulemani talvehtineet ruusut olivatkin villiversoja tahi valamonruusun versoja. Hermohan siinä meni. Olin himoinnut koko alkukesän tuota kuvan runkoruusua, mutta hinta oli ihan liian ”suolainen”. Nyt, kun halvalla sain, ostin! Ja ostin muutaman muunkin ruusun. Rakastan ”rosettikukintoisia” ruusuja ja niitä ei voi olla liikaa. Tuo Chippendale on juuri sellainen. No, jotta ruusut lähtisivät lennokkaaseen kasvuun ja entiset Ruusulan asukkaat saisivat vähän vauhtia, otin esiin Solabiol-ruusulannoitteen. Olen saanut sen kokeiluun blogiyhteistyökumppaniltani Scheteligiltä,kuten postauksen muutkin lannoitteet. Aiempina vuosina Mikki ansiokkaasti esitteli näitä lannoitteita, jotka olivat tuolloin vielä Natria-nimellä. Pääset Mikin esittelyyn tästä.

Teksti lainattu Scheteligin sivuilta: Solabiol-ruusulannoite on 100% orgaanisista raaka-aineista valmistettu lannoite, joka sisältää kasvien tarvitsemia pää-ja hivenravinteita.

Lannoite sopii erinomaisesti ruusuille ja muille kukkiville kasveille sekä myös vihanneksille.

Alla pari Austin-ruusuistani, jotka selvisivät talvesta hyvin ja aloittelevat kukintaansa.

Ja entäs rhodot? Nyt on oikea aika varmistaa rhodojen ensi kesän kukinta. Nuppujen muodostus tapahtuu nyt ja  rhodot tarvitsevat ravinteita jaksaakseen tehdä tulevan kesän kukintojen  nuppuja. Annoin omille rhodoilleni, hortensioille ja atsaleoille aimo annoksen Rhododendron-lannoitetta.

Teksti lainattu Scheteligin sivuilta: Solabiol-rodolannoite on 100% orgaanisista raaka-aineista valmistettu lannoite happamasta maasta pitäville kasveille kuten alppiruusuille, havuille ja hortensioille.

Orgaaninen aines lisää maaperän mikrobien toimintaa, joka parantaa luonnollista ravinteiden hajotusta ja kiertoa. Kasvi saa ravinteita käyttöön paremmin ja juuret pysyvät terveempinä, myös happamassa maassa. Hellää, mutta tehokasta!

Alla tämän kesän kukintaa.

Totisesti toivon, että vallankin hortensiat kukkisivat nyt loppukesästä kauniisti. Olen panostanut niiden määrään. Rakastuin hortensioihin viime kesänä Cornwallissa. Cornwallin kukkaloistoa pääset katsomaan tästä.

Solabiol-verijauho sopii erityisesti pikkutaimille ja lehtivihanneksille. Annoin verijauhetta salaateille sekä kuunliljoille, joitten lehtien haluan olevan komeita.

Teksti lainattu Scheteligin sivuilta: Solabiolin perinteinen verijauho sisältää runsaasti nopeasti vaikuttavaa, orgaanista typpeä. Se edistää erityisesti lehtien kasvua ja sopiikin mainiosti lehtivihanneksille ja voimakkaan kasvun vaiheessa oleville pikkutaimille.

Perinteisesti verijauhoa on käytetty myös maan-parannusaineena, kompostin korvikkeena. Nopeasti vaikuttava typpi vilkastuttaa maaperän mikrobien toimintaa, edesauttaen kasvijätteen hajoamista takaisin kasville käyttökelpoisiksi ravinteiksi.

Mikin ihana Luu- ja Verijauhon esittely löytyytästä.

Sanotaan, että erityisesti ritarinkannus rakastaa Luujauhoa, samoin sipulikukat. Viime syksynä pistinkin aimo annoksen Luujauhoa tulppaanien evääksi kevättä varten. Hyvin kukkivat! Kuva toukokuulta.

Teksti lainattu Scheteligin sivuilta: Solabiolin ihanan perinteinen luujauho saa kukat kukoistamaan! Luujauhosta vapautuu hitaasti kasvin kukinnan kannalta tärkeitä ravinteita eikä ylilannoittamisen vaaraa ole.

Sopii erinomaisesti käytettäväksi kukkapenkeissä ja perennoilla sekä puille ja pensaille. Hitaasti liukenevat ravinteet tekevät kasvista vahva ja vastustuskykyisemmän tauteja ja tuholaisia vastaan.

Solabiol-kukkalannoitetta annoin kriisipenkkini (, josta kerroin edellisessä postauksessani) kasveille. Josko tokenisivat kasvuun ja kukintaan.

Teksti lainattu Scheteligin sivuilta: UUTUUS!

100%:sti orgaaninen pitkävaikutteinen kukkalannoite, jonka ravitsee kasvit jopa 6 kuukauden ajan. Ihanteellinen kukkaistuksille kukkapenkeissä, ruukuissa ja parvekelaatikoissa. Sisältää Natural Boosteria, joka vahvistaa kasveja, lisää niiden kukintaa ja vahvistaa kukkien värejä. Soveltuu luonnonmukaiseen
viljelyyn.

Solabiol-tomaattilannoitetta annoin pikkukasvarin tomaateille. Josko saisimme omia tomaatteja syödäksemme.

Teksti lainattu Scheteligin sivuilta: UUTUUS!

100%:sti orgaaninen Solabiol Tomaatti-lannoite varmistaa runsaan sadon. Se soveltuu luonnonmukaiseen viljelyyn ja sisältää Natural Boosteria, jonka avulla saat enemmän ja maukkaampia tomaatteja.

Vitagro pitkävaikutteista lannoitetta lisäsin ruukkuistutukseen pelargonialle. 

Teksti Scheteligin sivuilta: VitaGro -pitkävaikutteinen lannoite on hallitusti liukeneva lannoite. Ravinteet tulevat ihanteellisesti kasvin käyttöön ja lannoite takaa pitkäkestoisen ja loistavan kukinnan.

Lannoite sopii erinomaisesti ruukku- ja parvekeistutuksiin, kesäkukille, perennoille ja kukkapenkkeihin.

Tein tämän massiivisen lannoituksen keskiviikkoiltana ja sade tuli torstaina. Tuo oli täsmälannoitus. Täsmätoimintaan oli pakottava syy: Mortti!

Mortti ei innostunut lannoitteiden esittelystä, mutta itse tuotteista liikaakin! Meinasi syödä kaikki! Kääk! Ajatteli kai kasvunsa lähtevän oikein kukoistavasti vauhtiin. Juu ei! 

Ovatko nämä tuotteet sinulle tuttuja entuudestaan? Nyt on hyvä aika kesän toiselle lannoituksella ja varmistaa loppukesän runsaus ja kukinta. MInulle nämä Solabiol-tuotteet sopivat erinomaisesti ympäristöystävällisyytensä vuoksi ja siksi, että liikalannoittamisen vaaraa ei ole. Olen aika raskaskätinen lannoittaja, sillä mottoni on: ”More is more!”. (Enemmän on enemmän!)

Kukkaisaa viikonloppua!

16 thoughts on “Eiköhän ala rehevöityä!

 1. Tällä hetkellä iskee lähinnä epätoivo… kanankakkarakeita kastelukannussa veteen liotettuna oli viime viikon lannoituksessa mukana. Siinäpä se kevyen kevätlannoituksen lisäksi. Ja kasvua toivoisin kovasti,varsinkin kukintaa. Pitänee siis tarttua toimeen 🙂

 2. Kiitos muistutuksesta, pitääkin laittaa lannoitus viikonloppuna tehtävien töiden listalle. Mukavaa viikonloppua!

 3. Toivottavasti nyt kasvaa! Puutarhalla tuntuu kestävän aina muutama vuosi ennen kuin alkaa paikat näyttää siltä kuin oli ajatellut.

 4. Luujauhoa muistan äitini hankkineen omalle pihalleen. Voi tuota Morttia, ei taitaisi auttaa hänen kasvuun nämä tuotteet 🙂
  Kivaa viikonloppua sinulle Satu <3

 5. Mahtaakohan kukaan muu kuin sinä itse huomata, että puutarhassasi on mitään vaisua. On se niin rehevän näköinen. Mutta hyvä tietysti että pysyy sellaisena. Minä olen kamalan huono lannoittaja, mutta jospa nyt muistan 😉

 6. Luujauho toimii! Se oli Mikin lemppari.. Kiitos, kivaa viikonloppua, Outi!

 7. Jaa-a. No, ei täällä ketään äitini lisäksi käy ja hän on vähän samoilla linjoilla kanssani. Ollaan totuttu kukkaisampaan.

 8. kiva kun olit laittanut linkkejä vanhoihin postauksiin. cornwallin yksityispuutarha oli kyl opea ja totisesti Mikki oli vertaansa vailla oleva tuote-esittelijä. uskonpa Mortistakin viel sellaisen kehittyvän:))
  kaupanhyllyltä ostan vain kanankakkaa, muuten lannoitukset hoituu viherkatteella, kompostilla ja esim.nokkosvedellä.
  ihanaa heinäkuuta Sinulle Satu ja rapsutukset Mortille myös!

 9. Cornwallissa on upeita puutarhoja. Mikki oli ihana, rakas mussu. Kanankakalla hoitui kevään ensilannoitus. Kiitos! Mukavaa uutta viikkoa!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: