Melkein valmista

Melkein valmista

Hei! Sunnuntai! Aurinko paistaa jälleen, eli taas on puutarhapäivä. Viimeistelen pihan peräosan mullistukset ja sitten vain odotellaan ruohon kasvavan. (Eka kuvassa Mortti on taas olohuoneen erkkeri-ikkunassa vahtimassa, mitä teen pihalla. Löytyy usein kuvissa ikkunasta, jollei ole pihalla.)

Yllä kuva keskusympyrältä talolle päin. Alapuolen kuvat ovat pihan perälle ja tonttiimme rajoittuvaan puistikkoon päin. Multa-alueille kylvetään  nurmikko omenapuun ja lipputangon ympärille. Noissa kohdin oli aiemmin kukkaistutuksia.

Aika karua tällä hetkellä. Kuvittele nurmikko vihreänä ja kivien väliin ajuruohoa yms.

Tein istutusalueista multaisampia. Aiemmin olivat yhden kiven korkuisia ja kasvit kärsivät kuivuudesta. Kivet näyttävät vielä sottaisilta, kun viskoin kivituhkaa niiden väleihin. Asettuvat kyllä ja ajuruohot sitovat reunuksia kasvaessa ja tietty kaunistavat.

Aion vielä siirtää Lillevillan taakse jääneen keltaheisiangervon johonkin näille tienoille ja löysin kaupoilta Lime-hortensian, jolle myös pitäisi löytää hyvä paikka.

Jatkossa aion korottaa muitakin istutusalueita, jahka saan haalittua lisää kiviä ja multaa. Ne projektit jäävät ensi keväälle. Itäpolun kivipolun päänmenoksi minulla on myös ajatuksia.

Täytyy sanoa, että olen muutokseen tyytyväinen. Tuli ryhtiä istutuksiin. Tuo pihan takaosa oli vähän sellaista harmaata vyöhykettä, josta en kamalasti tykännyt.

Yksi homma on vielä tekemättä. Syyslannoitus. Odotan sateita. Mortin vuoksi  lannoitus on kuivilla keleillä jäänyt, sillä Mortti pistää lannoitteet poskeensa. Huoks.

Kukkasipuleita en ole ainakaan vielä ostanut yhtään pussia. Voi olla, että oma pikku ”Keukenhof” jää tänä syksynä istuttamatta.

Nyt, kun näitä kuvia katselen, tuli taas idea mieleen… Jos toteutan sen, pistän kuvia.

Puutarhan rakentaminen on ehkä hauskinta hommaa ja tänään se jatkuu! Mukavaa sunnuntaita!

20 thoughts on “Melkein valmista

 1. Tyylikäs ja rauhoittava olivat ensimmäiset laatusanat, jotka tulivat mieleen puutarhaasi ihaillessani. Oi että tuo patsas on kaunis vaalean- ja viininpunaisten kukkien ympäröimänä!

 2. Puutarhassa tapahtuvat muutokset tahtovat olla yleensä enemmän sääntö, kuin poikkeus ja aina on jotain uusittavaa ja myllättävää. Ja hyvä niin.
  Paksumpi ja multaisampi kasvualusta onkin hyvä keino kuivuutta vastaan.

 3. Olen samaa mieltä, puutarhan rakentaminen on mitä hauskinta puuhaa! Erittäin onnistunut muutos, kyllä kannatti uurastaa! Mukavaa sunnuntaita sinulle!

 4. Ensi keväänä ja kesänä päästään sitten ihastelemaan paremmin näitä tekemiäsi muutoksia.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Satu <3

 5. Kiitos. Aion siirtää havuja näyttävämmille paikoilla ja tänään jo osalle teinkin niin. Uurastus jatkuu.

 6. Kaksi viimeistä kesää ovat olleet niin kuumia ja kuivia, että päätin helpottaa puutarhan hoitoa tuleville kesille.

 7. Puutarhan rakentaminen on melkeinpä parasta puutarhassa, onneksi voi uudistaa vanhaa jos ei ei voi täysin uutta tehdä.

 8. Huh, kuinka suuren urakan oot taas teheny. Puutarhanhoitohan on ainaasta liikettä, onneksi. Sillä pysyy virkiänä sekä puutarhuri että puutarha. Tekeminen useen synnyttää uuren irean, mutta joskus sitä pitää tyästää vuasikausia. Sä tairat laittaa tuulemahan samantiä 🙂

 9. Koskaan ei tule valmista, muutos ja sen tekeminen ovat puutarhurille yhtä innostavia kuin itse kasvien kasvattaminen. Ja uusi näkymä synnyttää uusia suunnitelmia… näin se menee. Hyvältä näyttää!

 10. Kovasti oot myllänny ja mielenkiinnolla ens kesänä kuvia kahtelen, kuhan kaikki on kasvussa. Penkkien korotusta ois tiälläkin ja mietin, miten sen tien pionipenkkiin!

 11. Niin olisi tarkoitus. Kiitos, Outi. Mukavaa uutta viikkoa.

 12. Urakkaa pukkaa ja homma vain laajenee. En jaksa oikein mitään työstää vuosikausia. Heti vain toimeksi, jos on mahdollista.

 13. Siinäpä onkin haastetta.. Tekisi mieli pistää uusiksi vähän siellä ja täällä..

 14. Näyttää kivalta, hauska muuten verrata sitten ensi vuonna, kun kukkaloisto on päällä miten eriltä näytää piha korotuksineen entiseen verrattuna. 🙂

  Mukavaa viikkoa. <3

 15. Olet taas urakoinut ihan kunnolla. Ihmettelin aiempia postauksia lukiessani, mikä on iskenyt, kun laitat kukkapenkkien tilalle nurmikkoa, mutta selvisihän se syykin sieltä 😀 Ihan ymmärrettävää ja toisaalta nurmikko tuo istutusten väliin avaruutta ja ehkäpä ne tulevat vielä paremmin sieltä esillekin. Meillä ollaan toistaiseksi vielä siinä pisteessä, että nurmikkoa on vara vähentää ja se väheneekin joka vuosi. Mukavaa viikkoa!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: