Vauhti päällä!

Vauhti päällä!

Moikkelis! Nyt on tekemisen meininki!

Puutarhan mylläyksen huumassa sain idean lisätä havuja tuonne pihan perälle. Ensin ajattelin, että pitää ostaa lisää. Sitten muistin, että minulla on marjakuusia jemmassa mitä ihmeellisimmissä paikoissa ja aloinkin siirrellä niitä. Käy ihan kuntoilusta…

Tuohon vasemmalle siirsin yhden. Lillevillan kulmilla törrötti kolme marjakuusta ilman sen kummempaa sijoittelua. Kovin olivat kuivassa paikassa, joten nyt pääsevät parempiin multiin. Tuon kuusen paikalta poistui viiruhelpi toiseen kohtaan. Vielä lähtee kultatyräkki muihin maisemiin ja tilalle tulee toinen marjakuusi.

Samalla korotan tuota kivireunusta ja syvennän multa-alaa. Homma on siltä osin vielä kesken.

Tuonne oikeaan laitaan olin jo istuttanut limenvärisen särkyneensydämen, mutta se sai toisen siirron ja tilalle tuli marjakuusi. Mietin tuohon vielä toistakin, mikä tarkoittaisi, että jo siirtämälleni doorianvillakolle täytyy löytää toinen paikka.

Marjakuusi on nyt kovin yksinäinen. Eikö olekin?

Noiden keltaisten kukkien taakse siirtyi myös yksi marjakuusi. Tuohon omenapuun lähistölle menivät kaksi heisiangervoa (täytyy leikata niitä mataliksi tarpeen tullen, kun ovat puun lähellä) ja se lime särkynytsydän sekä viiruhelpi ja maitokello. Multa-alasta tulee nurmikkoa.

Alla olevan kuvan tyräkki muuttaa ja tilalle tulee toinen siis marjakuusi.

Länsipolulla on vielä vapaita paikkoja muuttajille. Ehkäpä tyräkki lähtee sinne.

Tänään homma jatkuu! Touhukasta viikkoa, kamut!

16 thoughts on “Vauhti päällä!

 1. Siellä on tosiaan vauhti päällä. Itsekin olen tuollainen siirtelijä kasvien suhteen. Ja sitten vaihtelen niitä vielä mökin ja kodin välillä. Ei ainakaan lopu työt kesken.
  Kivaa viikkoa sinulle !

 2. Sinulla onkin jo paljon kauniita havuja puutarhassanne. Kasvupaikat kannattaa miettiä tarkkaan, sillä useimpien(lukuun ottamatta kääpiömuotoja)koko tuplaantuu vuosien mittaan ja ne saattavat täten varjostaa jo liikaa väärään paikkaan istutettuina. Onneksi säännöllisillä leikkauksilla saa osin apua asiaan.

 3. Havut näyttävät paljon kivemmilta ryhmänä. Ihanan näköistä, kun tuolla takana kukkivat hortensiat, sointuvat tummiin havuihin kivasti. Ne kaipaavat kuitenkin vaaleampaa kaveriksi.

 4. En voi kuin ihmetellä ja ihailla tuota energiasi määrää 🙂

 5. Ihan tuli hiki jo pelkästä lukemisesta. Olet kyllä ollut touhukas. Tykkään kovasti havuista, koska ne on ainoita kasveja, joita en ole onnistunut tappamaan 🙂
  Ihanaa viikkoa sinulle Satu <3

 6. Sinulla on ollut paljon hommaa. Erilaiset kesät paljastavat myös märkyydet ja kuivuudet. Keväällä ja ensi vuonna näyttää taas ihan toiselta kuin aiemmin. Puutarha ei tosiaan ole oikein koskaan valmis.

 7. Hih, kasvien siirtely on terapeuttista puuhaa. Pakkokin tehdä välillä, ainakin jakaa niitä. Mukavaa tiistaita, Kristiina.

 8. Kiitos. Totta. Vaikea hahmottaa, miten isoiksi havut voivat vuosien aikana tulla.

 9. Hortensiat ja havut sopivat ihanasti rinnakkain. Sitä komboa pitäisi lisätä.

 10. Nyt on ollut hyvät ilmat touhuta. Kiitos, Outi. Mukavaa tiistaita!

 11. Jep, puuhaa on. Ei totisesti ole valmista milloinkaan ja hyvä niin. Kivaa viikkoa!

 12. Kovasti olet ahkeroinut, mutta se kannattaa! Näyttää oikein hyvältä! Mukavaa viikon jatkoa sinne, ja Mortille terkkuja 🙂

 13. Niin se vaan on, että ei ole puutarha koskaan valmis! Mutta eihän puutarhuri valmista ootakaan:D

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: