Mitä ihmettä pihan perällä tapahtuukaan?

Mitä ihmettä pihan perällä tapahtuukaan?

Hei! Jo viikon ajan on ollut melkoinen mylläys tuolla puutarhan takaosassa.

Morttikin ihan sekosi touhusta!

Tälle siellä nyt näyttää… Ei kovin kaunista tällä hetkellä.

Tuosta lähti viitisen metriä päivänliljoja, saman verran lähtee polkua ja lipputangon kiertävä kukkapenkki poistuu ja tilalle tulee tuo kuvassa näkyvä, keskeneräinen kivireunuspenkki.

Yllä sama kohta kesäkuussa ennen mylläystä. Tuijat muuttivat suotuisammilla kohdille isompiin ryhmiin. Lipputangon ympärille tulee nurmikkoa. Eikä tässä kaikki!

Iso istutusalue omenapuun alta lähti myös. Tilalle nurmikkoa.

On siinä Mortilla ihmettelemistä!

Nyt näyttää kamalalta, mutta keväällä pitäisi näyttää hyvältä.

Miksi ryhdyin näin radikaaleihin toimenpiteisiin? Kuivuuden vuoksi. Tuo yläpiha on tavattoman kuivaa aluetta tonttiimme rajoittuvan puiston koivujen vuoksi. Tuonne on myös hankala kastella, joten ajattelin helpottaa hommia ja tehdä vähän multavampia kohopenkkejä pienemmälle alalle.

Kivet hakevat vielä paikkaansa.

Siirsin havuja tiiviimpiin ryhmiin ja tuohon kivien väliseen multa-alaan (entinen kukka-alue sekin) tulee polku ja kivireunat.

Tuo taempi havupenkki jatkui pituutta useammalla metrillä ja sen päähän tuli limenvärinen särkynytsydän. Ylijääneitä kasveja olen raahannut mm. Länsipolulle, jossa oli aukkopaikkoja.

Etupihan Ruusulassa kukkii edelleen aivan ihanasti mitä erilaisimpia ruusuja.

Ja hortensioita..

Laskin, että pihallamme on ainakin 20 hortensiaa. Tykkään!

 Ja mylläys jatkuu. Aurinkoista torstaita!

20 thoughts on “Mitä ihmettä pihan perällä tapahtuukaan?

 1. Todellinen myllerrysten syksy siellä meneillään. Kiva nähdä lopputulos sitten keväällä.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Satu <3

 2. Onpas siellä saatu melkoista muutosta aikaan! Ennenkuin luin loppuun niin ehdin jo miettiä, että mikäs sulle on nyt tullut kun nurmikkoa istuttelet 🙂 Hyvältä näyttää jo nyt ♥ Miten nuo hortensiat, ovatko talvenkin maassa ja ehtivät silti kesällä kukkaan?

 3. Minäkin luulin lukeneeni väärin, kun tuli vastaan sana nurmikko! Muutosta on jossain vaiheessa pakko tehdä, kukinta taantuu ja juuri nuo tontin ulkopuolella olevat puut tekevät osassa puutarhaa kasvattamisen haasteelliseksi – samoin täällä. Mutta voi sinun Ruusulassasi voidaan hyvin, on siellä kaunista! Hyvää viikon loppua!

 4. Varmasti tulee kaunista kun kaikki on valmista, keskeneräinen työ näyttää aina vähän järkyttävältä myllerryksen jälkeen ja keskellä:) Työläitä juttuja, hyväa että Morttikin osallistuaa:)

 5. no nyt on taas Mortti elementissään, ei mamma pysy kameroineen perässä;)
  olen tykännyt kovasti täyteläisestä kukkapuutarhastasi, mut täytyy sanoa, et myös nuo suunnittelemasi nurmialueet kuulostavat mahtavalta. näin istutukset tulevat vielä paremmin esille. minäkin olen uusinut perennapenkkejä ja hommaa riittää viel moneksi päiväksi.
  mukavaa viikonloppua Sinulle ja rapsutuksia Mortille!

 6. Mortin menoa on kyllä hauska seurata 🙂 Vauhtia piisaa! Aikamoisen myllerryksen olet saanut aikaiseksi, mutta hyvää jälkeä tulee! Mukavaa viikonloppua sinulle!

 7. Mortilla näyttää olevan hauskaa:) Oletko kokeillut biohiiltä kuiviin paikkoihin? Minulla olisi tarkoitus kokeilla sitä vielä puutarhassa muutamaan paikkaan, joissa kasveilla on vaikeuksia kuivuuden vuoksi.

 8. Muutos on ikuista puutarhassa 😀 Mortti on hyvä kamu, aina mukana menossa.

 9. Puutarhan muokkaus on mukavaa puuhaa. Upealta näyttää puutarhasi.

 10. Jep. Pihan peräosa uusiksi. Uskon, että tulee hyvä lopputulos. Mukavaa viikonloppua, Outi.

 11. Hih, niin se mieli muuttuu. Vaihtelu virkistää. Ovat talven maassa ja ovat jo kukkineet kuukauden verran.

 12. Hih, nurmikko! Tuonne pihan perälle on hankala kastella ja on todella kuivaa. Siinä syy. Minusta on myös kiva myllätä pihaa erinäköiseksi aina tietyin välein. Jotkut sisustaa, meikä myllää pihaa. Kivaa viikonloppua, Sirkku.

 13. Uskon, että tulee hyvä lopputulos. Nyt on kaaos. Mylläys on kivaa puuhaa.

 14. Mortilla oli tavattoman kova kiire. Nuo kohdat olivat hankalia kastella, joten tulkoon nurmikko. Kiitos. Aurinkoista viikonloppua!

 15. Mortti on tavan tapaus. Melkoinen mylläys on tosiaan. Olen ihan innoissani ja uskon, että tulee hyvä. Kivaa viikonloppua, Heidi.

 16. Juu, on. Mammalla yleensä silloin ei ole. En ole kokeillut. On niin iso alue, että melkoinen määrä sitä tarvittaisiinkin.

 17. Niin on ja hyvä niin. Muutoin olisi tylsää. Mortti on aina mukana.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: