Mysteerisahramit

Mysteerisahramit

Hei! Viikko vierähti jälleen kerran vauhdilla. Syksy etenee. Eilen oli kaunis syyspäivä ja pistimme mieheni kanssa puutarhaa talviteloille.

Kesäkukkien ruukut, grilli, savustuspönttö, pizzauuni, paviljongin katto yms. vietiin talvivarastoon.

Lumikärhö ja hortensiat jaksavat edelleen kukkia syksystä piittaamatta. Saarni on alkanut pudottaa lehtiään ja kohta on haravoimista.

Perennojen alasleikkaus on alkanut.

Muutama salkoruusu sinnittelee edelleen ja austineissa on nuppuja.

Kasvari ja Lillevilla saavat toimia talvivarastoina. Pelargoneja en ole vielä tuonut sisälle, sillä saavat valoa paremmin tuolla kasvarissa. Eilen tein urakalla Harjun puutarhuriopintojen nettitehtäviä. Homma siis etenee.

Etupihalla kukkii edelleen. Ruusut ja hortensiat ovat sitkeitä ja pistävät syksylle hanttiin.

Katsopa, mikä piippojen määrä on tuossa yllä olevassa kuvassa. Mitä ihmettä? Luulin istuttaneeni viime syksynä krokuksia, mutta kukkivat nyt. Ovatko nuo syyssahrameja? Näyttävät kyllä krokuksilta. En kyllä muista  noiden kukkineen keväällä..

Nuo mysteerikukat ovat kyllä todella kauniita! Olen ihan ymmälläni noista. Muistelen istuttaneeni noita sipuleita pari sataa.

Keijunmekko viihtyy.

Etupihalla on edelleen ihan kesäinen kukkaloista, mitä en pistä ollenkaan pahakseni. Mites siellä? Vieläkö kukkii?

Mukavaa sunnuntaita!

36 thoughts on “Mysteerisahramit

 1. Minä en osaa erottaa lajeja, mutta myrkkyliljoja tai syysahrameita näyttää olevan. Saat nyt mukavan väriläikän, kun noin paljon on piippoja.

 2. Oho. Ehkä krookukset ovat erehtyneet vuodenajasta kuivan kesän takia. Meilläkin on jotain piippoja noussut esiin ja pari hyasinttia kukki loppukesästä, ajattelin kuivuuden ja sen jälkeen tulleiden runsaiden sateiden sekoittaneen niiden rytmin.

 3. Mikä määrä syyssahrameita! Kannatti istuttaa niitä iso määrä.
  Syysstöitä riittää pitkäksi aikaa. Haravointia ei ole vielä voinut edes aloittaa, kun lehdet ovat tiukasti puissa.

 4. Kyllä sinulla näyttää vielä kukkivan runsaasti. Aika hauskat nuo piipat, jotka pilkahtelee jo maasta. Mukavia syyskuisia päiviä!!

 5. Ensi keväänä se selviää. Jos kukkivat, ovat krokuksia. Jolleivät, ovat syyssahrameita. Kauniita ovat joka tapauksessa.

 6. Syyssahrameilta näyttävät, minulla on ollut vastaavannäköisiä

 7. Sinulla näyttää olevan vielä aika paljon kukintaa pihassasi. Sahramit ovat todella kauniita. Paljon on minullakin vielä pihalla tehtävää ennen talven tuloa. Kun tulisi kauniita syksyisiä päiviä niin pihalla olisi ihan kiva olla. Mukavaa viikkoa sinulle!

 8. Puutarhassasi on ihanan rehevää vieläkin! Meillä pakkasyöt veivät lähes kaikki kukat ja rusakot ovat napsineet kunnioitettavan ahkerasti puolet jäljellejääneistä. Komeamaksaruohot, pensashanhikit, syysasteri ja osa belliksistä sentään kukkivat hienosti. Ja yllättävää kyllä, mutta pari leijonankitaa ja jättiverbenat ovat myös selvinneet pakkasista ilman mitään vaurioita. En tiedä, mitä lajia piipposi ole, mutta heti tuli mieleen, että eikös keväällä kukkivissa krookuksissa lehdet tule samaan aikaan kukkien kanssa? Mitä olen blogeista kuvia syyssahrameista ja muista vastaavista, niin ei niissä ole ollut muuta kuin kukat. Huippuhieno yllätys joka tapauksessa. Mukavaa alkavaa viikkoa!

 9. Minulla ei ole sen enmpää syyssahrameita kuin myrkkyliljojakaan kasvamassa, en siis tunnista suloisia piippojasi. Viikonloppu meni mökkipihan syyspuuhissa, kotona tehdään hommia vielä pitkään, työpäivän jälkeen ei vaan ole enää kovin kauan valoisaa. Mukavaa viikkoa!

 10. Ihanan näköinen sahrami, upeat värit! Kaunista iltaa ja alkavaa viikkoa sinulle Satu <3

 11. Saman näköisiä kukkia näin täällä meillä päin yhdellä pihalla. Krookuksiksi minä niitä ajattelin.
  Mulla on mökillä kesäkukat viety kompostiin, mutta kotona ovat kaikki vielä paikoillaan ja kukkivat kauniisti.

 12. Those look like Autumn flowering crocus – Crocus speciosus.
  Almost all saffron flowers grow in a belt from Spain in the west to Kashmir in the east – I am not sure whether or not they (Crocus speciosus) would survive your winter.

 13. Kylläpä on kauniita nuo syyssahramit, näin jonkun kukkasipulin myyjän sivuilla myynnissä noita sipuleita. Harmittelen nyt kun en tajunnu niitä tilata!

 14. Kaunista syksyisessä puutarhassasi! Hyvää kuunvaihdetta sinulle!

 15. Teillä on vielä niin kaunista kukintaa, meidän pihallamme kukkii jo aika heikosti. Pitäisi ehkä hankkia tuollaisia syyssahrameita, ovat todella kauniita <3 Mukavaa uutta viikkoa ja lokakuun alkua sinulle.

 16. Meillä ei kovin monta kukkijaa enää ole pihassa muutaman pakkasyön jälkeen. Muutama syysleimu sinnittelee, siinä taitaa olla kaikki… Mutta ei ihan väritöntäkään ole, ruska on aika kaunis tänä vuonna!

 17. Tuo sinun piha on vaan niin kaunis. Me ollaan innostuttu myös pizzauunista. Ehkä jonain päivänä rakennellaan sellainen meidänkin mökille.

 18. Kukkii vielä runsaasti! Kiitos, Anneli A. Toivotaan kauniita syyspäiviä. Mukavaa viikonloppua!

 19. Ounou. Pupuilla on silmää kauniille. Jep, ihana yllätys! Tutkin, että olen istuttanut noita 250 kpl! Kivaa sunnuntaita!

 20. Ei enää oikein töitten jälkeen ehdi tehdä pihalla mitään. Hommat jäävät viikonloppuihin, jos sää suosii. Kivaa sunnuntaita, Sirkku.

 21. Taitavat nuo syyssahrameita olla. Ihanaa! Mukavaa sunnuntaita!

 22. Thank you, Rosemary! I'm so glad. I remember that it was told on the package that they're crocuses, so I was quite surprised. But autumn flowering! That I didn't notice. I'm so glad! This was a great surprise! I planted them a year ago and they've already survived one winter!

 23. Ovat ihania. Itse tilasin nuo ihan vahingossa ja ei harmita yhtään!

 24. Nuo sahramit ovat ihania. Tosi kauniita! Ja niitä on paljon! 250! Kiitos, kivaa sunnuntaita, Heidi!

 25. Kiitos, Eija. Me ei paistettu pizzaa pihalla tänä kesänä yhtään kertaa. Olen koettanut keventää… Huoks. Onneksi muukaan perhe ei pizzaa hinkunut.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: