Ei sipulin sipulia!

Ei sipulin sipulia!

Hei! Raikas, syksyinen sunnuntai on tiedossa tänne kaakkoon.

Viikolla tuli taivaan täydeltä niin vettä kuin räntääkin. Yöpakkasia pelästyneenä toin viimein kaikki pelargonit kasvihuoneesta ja Lillevillasta sisälle talvetukseen. Muuta ei taas ikkunoille mahdukaan. Talvetatko sinä pelargoneja?

Tämän postauksen kuvat on otettu viime viikonloppuna. Nyt näyttää jo paljon syksyisemmältä. Lehtiä on maassa joka puolella ja ruska on komeimmillaan. Maisema muuttuu viikossa paljon.

Parin viikon kuluttua on viikon syysloma. Aion tuolloin leikata loput perennat alas ja haravoida sekä tyhjentää multaa komposteista. Kukkasipuleja en ole vieläkään ostanut, saatikka istuttanut. Outoa!

Maksaruohot ja ruusut kukkivat edelleen. Samoin konnanyrtti, syysvuokko, lumikärhö, punalatva ja lukuisat hortensiat sekä sahramit. Kukkaa pukkaa, vaikka syksy etenee. Näin sen kuuluu mennäkin. Olen saavuttanut sen tavoitteen, että puutarha kukkii runsaasti koko kauden.

Sen verran kävin eilen pihalla, että huomasin nyt syksyllä kylvettyjen nurmialueiden vihertävän. Meillä siis nurmikko lisääntyy.

Tänään on aikeena tehdä pitkä kävely Mortin ja miehen kanssa. Raikas syyssää tuulettaa mieltä ja ajatuksia. Tekee hyvää.

Loppuun kuva Mortista. Poika vahtii minua aina olohuoneen ikkunasta, jollei jostain syystä ole päässyt mukaan pihalle. Ikkunassa ruskan heijastusta. Kuvan tilanne oli se, että olimme juuri tulleet lenkiltä ja Mortti oli käynyt jo ”tassupyykillä”. Sainkin inspiksen vielä mennä kuvaamaan puutarhaa. Sekös otti Morttia pattiin, kun ei päässyt mukaan. Kuvaan kuitenkin pääsi!

Mukavaa sunnuntaita!

28 thoughts on “Ei sipulin sipulia!

 1. Kaunista ja Mortti ihana lasin takana!
  Syysvuokkojen kanssa en ole onnistunut,ihanan väriset sinulla.

 2. Hiukan syyttävä on Mortin ilme ikkunassa 🙂 En ole minäkään vielä ostanut yhtään sipulia, mutta kai vielä ehtii. Miten muuten on kun säästin helmililjojen sipulit keväällä ja otin ne talteen varsineen päivineen. Ajattelin istuttaa ne nyt syksyllä takaisin, mutta teinkö virheen kun en heti leikannut varsia pois?

 3. Luulisin ettei niitä varsia pidä leikata ennen kuihtumista.

 4. Hyvältä siellä vielä näyttää. Minä en leikkaa perennoja alas ennen kuin keväällä. Saavat törröttää ihan rauhassa koko talven. Nyt yritän talvehdittaa muutaman pelargonian, mutta saapa nähdä onnistaako. Mortti on kiukkuisen näköinen 🙂 mukavaa alkavaa viikkoa.

 5. Ihanasti tosiaan vielä kukkii sinun puutarhassa. Voi tuota Mortin loukkaantunutta ilmettä <3
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Satu!

 6. Pelarkoonit minä talvehditan varaston ikkunanvierus pöydillä, siellä ne ovat säilyneet hyvin talven yli. Kukkasipulit olen juuri saanut istutettua. Siellä on niin kaunista ja paljon tuttuja kukkiajoita! Kaikki ei täällä meillä pohjanmaalla menesty vaikka joskus tekee mieli kokeilla. Mielelläni katselen kuvia puutarhastasi joissa kaikki ihanuudet näyttää menestyvän.

 7. Voi Morttia, kun ei päässyt osallistumaan. <3 Mortista on tainnut kasvaa kesän aikana ihan kelpo puutarha-apulainen, vai mitä on mamma mieltä? 🙂

 8. Kerkiät ihan varmasti viälä ostaa sipulia, jos sille päälle tuut. Olin tosi monta vuatta iliman sipulikukkia, eikä kuinkaa käyny 🙂 Pelargooniat o jo sisällä, ollu jo hetken.

 9. Ihan oikein olet toiminut. Nyt vain multiin ja keväällä kukkivat.

 10. Kiitos. Meillä on niin paljon keväällä puuhaa, että kaikki, minkä saa tehtyä syksyllä pois, on hyvä juttu. Kivaa uutta viikkoa.

 11. Kiitos. Aika monet kasvit meillä menestyvät. Lumi suojaa.

 12. Aina ei pääse. No, en kommentoi tuohon kelpouteen… ;O)

 13. Juu, hyvin ehtii. Saapa nähdä, muuttuuko mieli. Luulisi joittenkin entistenkin kukkivan.

 14. Kauniisti kukkii vielä, eikö teillä oo viellä pakkasia ollu! Miulla sipulien istutus on vielä esissä, tälläviikolla meinasin suaha muahan!

 15. Yllättävän paljon monet kasvit, myös kesäkukat, kestävät pakkasta. Jatkavat taas plusasteiden puolella kukintaa. Hyvä näin!
  Rehevää on edelleen, ja voit hyvin omintunnoin pitää vapaasyksyn sipuleista. Varmaan keväällä penkit ovat silti pullollaan kukkijoita. Minä en myöskään katko perennoja syksyllä. Keväällä rutistelen varret maan lannoitteeksi.

 16. Kaunista on vielä puutarhassasi. Olet todella onnistunut kuten sanoit. Minä olen istuttanut muutaman sipulin vasta mökille ja aion tässä toivottavasti saada loputkin mitä on maahan. Kyllä minä talvetan pelakuuni, osan kellarissa ja osan sisällä mökissä. Niitä saa kyllä kaupasta keväällä edullisesti mutta komeimmat on jo muutamia vuosia vanhoja. Joten en osta uusia.

 17. Hyvältä näyttää siellä, mukavaa viikkoa! Juuri tässä asettelin pelargoneja eteiseen, kokeilen jos siellä viihtyisivät talven.

 18. Kyllä tämä teidän puutarha on muuttunut siitä mistä lähdit liikkeelle, aivan ihana piha. Laitappa joskus kuvia siitä mistä lähdit liikkeelle ja miltä näyttää nyt, olisi kiva vertailla kuvia. Mortista on tullut jo iso poika ja oikea puutarhakoira niin kuin Mikkikin oli.

 19. Kiitos, Nila. Voi olla, että keväällä sipulilaiskuuteni harmittaa. Talvetetut pelargonit ovat komeita.

 20. Kiitos, Johanna. Siinäpä aihetta talvipostaukseen. Pitää tehdä katsaus. Juu, Mortti on kasvanut, mutta on vielä villi tapaus.

 21. On se hyvä kaveri, mutta välillä vähän vallaton. Syysvuokko on luottokukkija.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: