Loputon urakka

Loputon urakka

Hei! Syyslomaa vietellään täällä kaakossa. Tänään kelikin oli kohdillaan ja haravoimme pihaa. Itse asiassa on haravoitu jo viimeiset viisi päivää enemmän tai vähemmän, eikä loppua näy.

Jotta haravoidut lehdet saataisiin talteen muuttumaan mullaksi, on siitä aiheutunut toinen yhtä iso urakka: kompostien tyhjennys. Meillä on seitsemän heinähäkkiä, joista neljä on nyt tyhjennetty mullasta ja kärrätty kukkapenkkeihin. Tänään mies lapioi häkkejä tyhjiksi.

Yllättävän hyvää multaa oli häkeissä syntynyt muutamassa vuodessa.

Haravoitavaa riittää vielä tulevillekin päiville, sillä amerikanjalopähkinä pitää itsepintaisesti kiinni lehdistään.

Hortensiat ovat kukkineet jo pari kuukautta. Loistavia kasveja, joihin kannatti panostaa. Kasvari toimii meillä talven ajan varastona, kuten myös Lillevilla.

Etupihalla kukkii edelleen.

Huomennakin pitäisi olla hyvä haravointisää, mutta saa nähdä… Ehkä pidän hommasta vapaapäivän.

Meillä on Mortin kanssa virkkuuprojekti hyvässä vauhdissa. Virkkaan torkkupeittoa afrikankukista.

Tilkkuja on nyt reilut seitsemänkymmentä ja vielä ainakin sata pitää tehdä.

Eilen tehtiin Mortin kanssa kurpitsakeittoa oman maan sadosta. Ihan hyvää tuli. Resepti syntyi siinä tehdessä. Pistettiin kookos- ja currykermaa, valkosipulia ja tuorejuustoa. Päälle ripoteltiin tuoretta persiljaa. Tällaista kotilomaa vietellään arkisissa askareissa. Kiitos tsempeistä Mortille edellisen postauksen kommenteissa. Mortin veriarvot ovat palautuneet normaaleiksi ja ollaan siitä onnellisia. Mukavaa viikkoa!

30 thoughts on “Loputon urakka

  1. Meillä on samanlaisia juttuja meneillään. Nyt kotona haravoimista ja perennojen leikkausta. Minua ei oikein nämä syksyn hommat nappaa.

  2. Haravoimista olis meilläkin ja vielä on omeniakin siellä sun täällä, niitäkin pitäisi kerätä.
    Mutta kun ei ole oikein tekijöitä. Minulla on se murtuma tuolla selässä, eikä saa kuin kävellä ulkona. Miehellä on se diabetes vähän pois kohdiltaan ja se sitten väsyttää ja toisesta silmästä on mennyt melkein näkö, kai sekin vie mielialaa alaspäin. Kovasti me kuitenkin vielä haluttais asua tässä talossa ,juuri kun on tuo puutarha. Mutta nyt jo näkee miten se on mennyt alaspäin, kuin lehmän häntä, kun ei ole pystytty sitä hoitaa.
    No teillä on upea puutarha ja vielä jaksatte sitä hoitaakkin ja Mortti vielä auttaa.

  3. Olettepa te ahkerina!
    Morttia selvästi välillä jo väsyttää 😉

  4. Minulla on haravointi aloittamatta, ehkä hyvä sillä reissun aikana oli tullut lähes kaikki lehdet alas puista, jopa syreeneistä. Nyt viikonloppuna on otettava harava käteen jos suinkin sää sallii. Kompostimulta on hyvää tavaraa, saitte sitä todella kivan määrän.

  5. Paljon on haravoitavaa siellä. Minulla on niin pieni piha, että selviän alle puolessatunnissa koko hommasta. Hienoa, että Mortin veriarvot ovat normalisoituneet. Kivaa loppulomaa sinulle Satu <3

  6. Kiitos. Onko teilläpäin kotitalkkareita tms., joita voisi palkata syyshommiin. Kulut voi vähentää verotuksessa, luulisin.

  7. Pakko olla, vaikkei huvittaisi. Hyvä, että sekin välillä väsyy.

  8. Jotain hyötyä haravointijätteestä. Saa paljon hyvää multaa ja tarpeeseen tuleekin.

  9. Totisesti on. Tuo yksi valtava puu saa aikaan ison urakan. Kiitos, Outi. Mukavaa loppuviikkoa!

  10. Ihana kuulla, että Mortti on täysin tervehtynyt, ihan paras uutinen. <3

  11. Huh tuota lehtisavottaa.

    Ihana Mortti ja onneksi kaikki kääntyi hyvin. <3

    Halauksia Satu. <3

  12. Tosi siistiltähän siellä näyttää! Toki kuvan ottamisen jälkeen joku puu taas ravistaa polun täyteen lehtiä… Tosi kivalta näyttää virkkausprojektisi. Tuollaista voisin itsekin ajatella, saisi tehdä riittävän pienen palan kerralla.

  13. Minä sain etupihan haravoitua, mutta takapihalla on koivuissa vielä niin paljon lehtiä, että sen haravointi odottaa vielä. Ihanaa, että Mortti on toipunut ja veriarvot ovat kunnossa <3 Mukavaa loman jatkoa sinulle!

  14. Rentouttavaa lomaa! Älä jokapäivä huhki 🙂 Ihanat nua etupihan syyskrookukset vai oliko ne niitä?

  15. Huh, teillä haravoitavaa riittää…
    Minä haravoin vasta keväällä, tosin meillä ei ole kovin paljon isoja lehtipuita:)
    Hyvä että sisällä riittää kukkahommia, kun ulkona ne vähenevät;)

  16. Haravointi vallan syksyllä on kyllä aika tympeää puuhaa. Nyt sataakin lunta… Tein noista afrikankukkasista joskus jonkun pöllön… oli myös hippo taijotain ohjeita jotka taisi olla aika suosittuja…

  17. Kyllä tuo kukoistus todellakin vaatii työtä, ei se omia aikojaan synny.

  18. totta, kompostista saa oivaa multaa puutarhaan. meilläkin viel kaikki lehdet haravoimatta, tosin tammessa lehdet viel putoamatta. tosin emme koskaan haravoikkaan kaikkia lehtiä syksyllä, etupäässä vain isot hitaasti maatuvat vaahteranlehdet haravoidaan. teillä on niin paljon kukkapenkkejä, et ei sinne oikein voi leikurillakaan mennä huristelemaan.
    peitosta tulee upea! Mortti taitaa pitää tassunsa erossa langoistasi? meillekkin on vihdonkin saatu kaksi pikku söpöläistä viime viikolla, ne eivät pidä tassujaan irti langoista…

  19. Kiitos, Eeva. Tuota on kiva virkata, kun saa tehdä joka lapusta erinäköisen.

  20. Haravoitavaa meillä on. Jäi vielä keväällekin siistimistä. Nuo kukkahommat on kivoja.

  21. Haravoinnin voisin ilolla jättää väliin. Afrikankukkia on kiva virkata.

  22. Kyllä Mortti yhden kukkalapun tuhosi. Vahtii keriä yms, joten pitää olla tarkkana.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: