Uusi projekti jo mielessä

Uusi projekti jo mielessä

Hei!

Viikko jo vierähtikin edellisestä postauksesta. Syy tähän kirjoitustaukoon on erittäin positiivinen. Nettikaupassani on ollut oikein kunnon pöhinää ja päivät ovat kuluneet markkinoiden, tilauksia pakaten, uusia tuotteita etsien ja tilaten. Välillä on Mortin kanssa käyty vielä pihatöissäkin.

Niin, uusi pihaprojekti… Päässäni on muhinut jo jonkin aikaa, että Itäpolulle pitäisi tehdä jotakin. Tällä hetkellä se on inhokkini puutarhassamme. Siksi sitä harvoin kuvaankin!

Kamala! Tuo kivetys on liian kapea ja ei kestä siistinä, kun sade ja kastelu valuttavat mullat polulle. Mikä neuvoksi?

Morttikaan ei tykkää polusta, vaan kävelee mieluummin kukkapenkissä! (Mikä ei kyllä yllätä…)

Nuo kivimatot (ovat siis elementtejä) saavat lähteä. Samoin nuo kamalat muovireunukset.

Siirrän kivielementit jonnekin näille alueille. Tuossa on vain pieni läntti nurmikkoa. Kokonaan tässä ei näy alue, johon kivet aion siirtää. Lähinnä ulkovaraston ja kesäkeittiön väliin. Siinä nurmikko on monesti liejuna, kun touhuan kasteluletkun kanssa.

Muratit talvehtivat jälleen hienosti muuria vasten.

Mitäs sitten Itäpolulle tehdään? Levennän polkua reippaasti. Reunoille tulee luonnonkiviä ja maanpeitekasveja, kuten muuallakin on. Polku tulee olemaan kivituhkaa – kuten muuallakin. Tiedossa on siis lapiohommia. Pitää tilata pari suursäkillistä kivituhkaa ja yksi säkillinen kiviä. Siitä se homma taas lähtee!

Saapa nähdä, päästäänkö Mortin kanssa avaamaan pihapuotia tänä kesänä? Puoti olisi valmis. Odottaa vain, että kannamme tuotteet sisään.

Pihalla olen urakoinut viime viikon villiviiniaidanteen kanssa. Tonttimme itä- ja länsireunoja koristaa villiviini, joka kasvaa tonttiamme ympäröivää teräselementtiaitaa pitkin. Valehtelematta on noin 100 metriä leikattavaa. Leikkaan kaikki kuivuneet ja ylipitkät versot pois. Sitten villiviini hullaantuu taas uuteen, vahvaan kasvuun.

Mies leikkasi kaksi pihallamme kasvavaa salavaa viime viikolla. Niistä tuli kaksi peräkärryllistä puutarhajätettä.

Viime viikolla myös kitkin ja kanttasin tonttimme edustan maanpeitekasvien istutusalueen. Siinä meni pari iltaa. Siitäkään ei ole kuvaa. Ehkä seuraavaan postaukseen..

Hommia riittää. Yleensä äitini on apunani, mutta nyt se ei käy koronan vuoksi. No, kevättyöt ovat jo hyvällä mallilla. Jahka saan villiviiniurakan loppuun, istutan Lidlistä hamstraamani daaliat ruukkuihin ja liljat maahan. Pikkukasvari odottaa pesuaan ja uutta multaa. Kasvimaa odottaa kylvöjä. Ja sitten se Itäpolku. Ei lopu hommat ja hyvä niin.

Onko sinulla tiedossa uusi projekteja? Tänään minulla jatkuu villiviinin leikkaus.

Mukavaa sunnuntaita!

28 thoughts on “Uusi projekti jo mielessä

 1. Ei siellä tosiaan hommat lopu. Ihana kuulla, että nettikauppa on lähtenyt reippaasti pyörimään!
  Mainio idea laittaa enemmän kiviä tuohon, laajempi kivetty alue tuleekin olemaan todella viihtyisä tuossa huvimajan luona.

  1. Jep, hommaa riittää. Olen niin iloinen, että kauppa on lähtenyt kivasti käyntiin. Pitää ne kivimatot johonkin hyödyntää, kun olivat sen verran hintavia.

 2. On se hyvä ettei maailma tule valmiiksi. Ei täällä eikä siellä. Saisiko itäpolun päähän jotakin mukavaa katsottavaa? Tai olisi hienoa, jos siihen saisi lisää mutkaa?

  1. No, ei tule. Pitää miettiä tuota polkua ja sen ympäristöä. Siinä on pyykinkuivauspaikka ja mattotelinekin. Ne eivät enää muualle mahdu.

 3. Meillä on tämän hetken projektina terassin osittainen lasitus. Minä suunnittelen ja mies tekee. Runko on jo pystytettynä ja parhaillaan hän tekee seinälaudoitusta. Ikkunat ja lasiliukuovi on ostettuna ja niitä asennetaan seuraavaksi paikoilleen. Sitten vielä valokate katoksi ja maalaus. Sitten koittaa se mukavin homma, sisustaminen!
  Mukavia kevätpäiviä sinulle ja Mortille!

  1. Teillä onkin iso projekti meneillään!. Tulee varmasti ihana lopputulos!

 4. Tuntuu, että vanhoissakin projekteissa on hommaa, että uusia ei edes uskalla miettiä. Vaikka ainahan ne siellä taustalla silti ovat. Ne uudetkin projektien alut.

 5. Ei sinulta työt lopu, ei?
  Kasvihuoneen ympäristö ja polku kaipaavat kohennusta. Kivituhka voisi olla yksi vaihtoehto ?

  1. Hih, ei lopu. Kiva noita on tehdä, jos vain pysyy terveenä. Kivituhka on ihan näppärä materiaali.

 6. Jee ihanaa ja onnea niin paljon pöhinästä nettikaupan suhteen.< 3 Täällä itsekin miettinyt, että pitäisi laittaa vaatteita myyntiin ja ehkä sen voisi tehdä kirpparimielellä blogissakin.

  Oikein ihanaa sunnuntaita. <3

  1. Kiitos, Tiia. Olen kyllä iloinen. Sehän kuulostaa hyvältä. Vaatteissa vain hankaluutena on nuo koot. Pitäisi olla tarkat mitat. Kivaa uutta viikkoa!

 7. Sinänsä ihan mukavaa, ettei puutarha tule koskaan valmiiksi. Eivät lopu sitten työtkään. Suunnitelmasi kuulostavat ihan hyviltä ja sopivat erinomaisesti tähän aikaan, jolloin aikaa on vietettävä enemmän omissa oloissaan.
  Kiva, että nettikauppa on lähtenyt hyvin liikkeelle. Siitä saattaa olla hyötyä siihen, kun saat puodin avattua.

  1. Totta. Ei lopu. Odotan vielä vähän aikaa, että näen, mitä kasveja mihinkin pompsahtaa. Sitten alkaa mylläys, jos olen kunnossa.

 8. Onpa hienoa, että nettikauppasi menestyy. Siellä ei hommat lopu. Täällä minulla on aina jotain pientä näpertelyä, mutta takapihalta olen nyt poissa pysynyt, vaikka orvokkeja pitäisi käydä istuttamassa ruukkuihin.
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Satu <3

  1. Juu, hyvin on lähtenyt käyntiin. Olen ihan innoissani! Kiitos, Outi. Aurinkoista viikkoa!

 9. Voi kun kiva kuulla, että kiirettä piisaa 🙂 Luulen, että moni nyt tekee kaikenlaisia kodinkunnostusprojekteja.

  Mä en oikein osaa edes kuvitella miltä kaikki näyttää, kun olette saaneet projektinne loppuun. Pitää tulla kurkkimaan. Omalta osaltani en osaa nyt oiken ajatella muuta kuin että löytyisi uusi työnantaja. Sitten voi miettiä muitakin toimia.

  Mukavaa ja kiireistä viikkoa!

  1. Olen tosi iloinen, että kauppa käy. Tällainen kauppa on ollut pitkään unelmani. Toivottavasti löydät uuden työnantajan pian. Aurinkoista viikkoa!

 10. Juuri kuten sanoit, nyt puutarhatöitä riittää. Sää vain saisi olla hieman suosiollisempi. Uusia projekteja ei ainakaan vielä ole näkyvissä.

  1. Hommaa riittää ja jalka sanoi sopimuksen toistaiseksi irti. Toivottavasti paranee. Huomenna lääkäriin. Lämpimämpi voisi jo olla.

 11. Lidlin daaliat ja gladiolukset ruukuissa. Toivottavasti eivät ehdi liian isoiksi ennenkuin saan ne pihalle 🙂 Iloista kevättä!

  1. Mulla daaliat ovat vieläkin muovikassissa. Pitäisi istuttaa ruukkuihin. Kiitos. Mukavaa vappua!

 12. Tekemistä riittää polun uusimisessa. Leventäminen taitaa tietää myös sitä, että kasveja joutuu nostamaan ylös ja niille pitää sitten keksiä uudet sijoituspaikat? Minä aloitin eilen neljännen kaivannon tälle keväälle. Aiemmat ovat jääneet kesken, kun lapio on törmännyt routaan, joten on pitänyt kokeilla seuraavaa kohtaa, josko siellä olisi jo sulanut 😀 Eipähän ehdi tylsistyä yhden projektin parissa, kun voi vaihdella, mitä tekee minäkin päivänä. Aurinkoista vappuviikkoa!

  1. Sepä se. Yksi homma johtaa aina toiseen. Heh, juuripa niin. Kiitos. Mukavaa vappua!

  1. Puuhaa on ja olen jo taas lisääkin keksinyt! Kiitos! Mukavaa viikkoa!

 13. siinäpä se puutarhan onni ja autuus, hommat ei lopu ja aina on tilaa uusille unelmille! täälkin kuskattu kiviä monena päivänä sillä seurauksella, et takapihalla virtaa nyt kivipuro ja vuorenkilvet saivat taustakseen piskuisen kivimuurin;)
  mukava kuulla, et myös puodin puolella riittää pöhinää, olet satsannut siihen niin paljon, Sinulla on hyviä tuotteita myynnissä, joten en lainkaan ihmettele sen hyvää vastaanottoa.
  minulla venepergola-projekti etenee pikkuhiljaa. ilokseni kaikki köynnökset ovat talvehtineet hyvin ja odotan niiden jo peittävän raudoitusverkot mukavasti tulevana kesänä. toiveissa olisi lehtikuusesta lattia veneeseen, isäntä on alustavasti luvannut sen tehdä nyt alku kesästä ilmojen lämmettyä. viikolla hän teki istutuspöytääni ison pöytälevyn, sekin odottaa ölyämistä vielä, kun näin viileällä ei ole järkevää käsitellä pintaa, ei kuivuisi kovinkaan nopeasti.

  1. Ei lopu! Ja yhden, kun saa tehtyä, alkaa toinen homma. Kuulostaa upealta! Sinulla on hienoja projekteja vaikka muille jakaa. Mukavaa uutta viikkoa!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: