Istutushommissa

Istutushommissa

Hei!

#yhteistyössä Puutarhasi elämään -sivuston kanssa

#yhteistyössä Kukkaiselämää-kaupan kanssa

Meillä Mortin kanssa ei hommat lopu. Eilen nettikauppaani tuli niin ihania kukka-astioita, että minun oli pakko itse pitää muutama! Ja astiat antoivat inspiraation kukka- ja heinäostoksille.

Kuvan astiat ovat vanhoja…

Tummat sävyt heinissä puhuttelivat tällä kertaa. Morttia viehätti tuo koristehirssi. Mortti ei vaan saanut kyllikseen nuuskutettua sitä!

Nämä astiat, joihin hurmaannuin ovat A lot decorationin ja jos sinäkin ihastuit, löydät niitä Kukkaiselämää-kaupastani.

Kesäkukkaistutusten mullan sekaan ripottelin pitkävaikutteista Solabiol Kukkalannoitetta, jota sain kokeiluun Puutarhasi elämään -sivustolta.

Kaikki istutukset päätyivät kasvihuoneeseen.

Heh, ja piti minun ottaa toinen Lungo-kastelukannukin käyttöön. Ne ovat niin ihania. Niitäkin löydät kaupastani. Huom! blogini sivupalkista löydät alekoodin, jos kiinnostuit. Kaupasta voit myös hankkia lahjakortin äidille.

Mukava tuonne on nyt mennä fiilistelemään hyvässä seurassa.

Tehtiin Mortin kanssa muutakin kuin kukkahommia. Pistettiin kasvimaa kuosiin. Siistittiin, kylvettiin ja istutettiin jääkapissa itäneitä perunoita. Istutukset kasvimaalla lannoitettiin Solabiol Puutarhalannoitteella.

Puutarhalannoite on täysin orgaaninen ja pitkävaikutteinen lannoite. Se sisältää Natural Boosteria ja antaa elinvoimaa kaikille puutarhan kasveille kuten kukille, vihanneksille, hedelmille ja marjapensaille. Lannoite soveltuu luomuviljelyyn.

Kasvimaalta siirryimme nurmikon paikkauspuuhiin. Kylvin syksyllä uutta nurmikkoaluetta ja aukkoja riittää, eikä vähiten Mortin juoksentelun vuoksi.

Niinpä sainkin Barenbrugin Quick Repair -nurmikonsiemenet enemmän kuin kreivin aikaan kokeiluun. Nämä ovat nopeimmin itäviä nurmikonsiemeniä, jotka itävät jopa matalissa lämpötiloissa. SOS-seosta voi käyttää aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. I kg riittää 30 – 50 m2 alalle.

Käytimme myös Solabiol Nurmikkolannoitetta, joka on täysin orgaanista ja nopeatehoista sekä pitkäkvaikutteista. Lannoite sisältää Natural Boosteria, joka vahvistaa juurien kasvua ja tekee nurmikosta tiheämmän. 10 kg riittää noin 330 m2:lle.

Loppuhuipennukseksi sain vielä miehen Lillevillan katolle! Ostin pari kesää sitten Cornwallista pölyttäjien suosikkisiemeniä, joitten vanhenemispäivä alkoi jo lähestyä. Siispä mies katolle kylvöpuuhiin!

Saapa nähdä, kuinka käy. Ajuruohot ja keltamaksaruohot näyttävät elävän sammalen lisäksi tuolla katolla.

Tulipa pitkä tarina. Projekti Itäpolku nytkähti tänään sen verran eteenpäin, että tilasin kaksi suursäkillistä kivituhkaa ja yhden säkin kiviä. Ja ei siinä kaikki. Toinen projektikin on vireillä ja siihen liittyvät vahvasti ladonovet, jotka tulevat Wanhan Wallankumouksesta Turusta tänä iltana! Tapahtuu jänniä!

Kivaa viikkoa!

6 thoughts on “Istutushommissa

  1. Vaarallista on tuollaisen ihanan nettikaupan pitäminen kun kaikkea haluaisi itselleen. Ymmärrän hyvin vaikeuden olla pitämättä itsellään kaikkia ihanuuksia!

    1. Totta. Kohta on kaikenlaista ihanaa enemmän kuin tarpeeksi. Pitää karsia rumempia kierrätykseen.

  2. Puutarhassa puuhastelu on varmaan niin rentouttavaa puuhaa tänä aikana ja sitä ei pahemmin nykyinen tilanne haittaa. Hieno harrastus ja elämäntapa siis. Jään jännityksellä odottamaan tulevaa. 🙂

    1. On se. Kaikki muu unohtuu. Taas kerran menee istutusalueita uusiksi.

  3. Siellä ollaan täydessä touhussa maailman suloisimman assarin kanssa. <3 Sydämellistä äitienpäiväviikonloppua Satu. <3

    1. Mortti on nykyisin jo hauska kaveri. Touhuaa omiaan siinä rinnalla. Mukavaa äitienpäivää, Tiia.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: