Kukkia pihalla ja sisällä

Kukkia pihalla ja sisällä

Hei!

Tovi taas vierähti edellisestä kirjoituksesta. Viikossa onkin tapahtunut todella paljon. Hyvää ja pahaa.

Aloitan mukavilla asioilla. Pionit kukkivat ja niin moni muukin. Tuntuu, että sadat kukat avautuivat yhden hellepäivän aikana.

Pionien loistosta ennen kaatosadetta ehdimme nauttia yhden päivän. Tyypillistä. Tänä kesänä – viime kesän raekuurosta viisastuneena – yritin tehdä kaikkeni suojellakseni näitä kaunottaria. Pussitimme mieheni kanssa kaikki pionit.

Tukena on lapio, talikko tms. iskettynä maahan ja läpinäkyvä muovi on sidottu pussiksi pionin ympärille ja kiinni lapioon. Hyvin näyttää toimivan ja kestävän tuolla tuulessa ja sateessa. Ainakin tähän asti.

Pusutunnelissa vihertää.

Aidan köynnöshortensia aloitti kukintansa.

Itäpolulla kukkivat ritarinkannukset ja sormustinkukat.

Flammentanz-köynnösruusu aloitti kukintansa kasvimaan portilla.

Ennen sadetta oli kovin kukkaisaa. Sade tulee kyllä tarpeeseen, mutta toivottavasti vettä tulee hellästi.

Tukalilla helteillä innostuin ompelemaan itselleni kotiasun, jossa on mukava työskennellä pihallakin. ”Pelleasu”. Trikoota ja taatusti ihan omaa designia ;O). Tuossa kuvassa vielä hymyilytti.

Eilen hymy hyytyi. Kävin ihopolilla, jonka kanta-asiakas taidan nykyisin jo olla. Lääkäri totesi, että minulla on psoriasis. Se on sitten viides autoimmuunitautini. Vähemmällä tuskin olisin tullutkaan toimeen. Vetää kyllä jo meikäläisenkin sanattomaksi. No, näillä mennään. Eipä olekaan joka tytöllä moista määrää!

Fiilikset olivatkin kohdillaan, kun tänään minun piti harjoitella surulaitteen tekoa itsenäisesti tulevaa näyttöäni varten. Jos hyvin käy, olen ihan pian valmis puutarhuri. Pitäkää peukkuja!

Vielä en ole saanut palautetta tuosta. Itse olen ihan tyytyväinen, sillä edellisen surulaitteen teosta on vierähtänyt puolitoista vuotta.

Sunnuntaina 5.7.2020 osallistumme Avoimiin puutarhoihin. Pihapuotikin on silloin auki. Jos liikut Lappeenrannassa, olet lämpimästi tervetullut!

Mukavaa viikkoa!

18 thoughts on “Kukkia pihalla ja sisällä

 1. Kukinta on todella upeaa, ja tuo runsaus! Aah… eipä ole tullutkaan mieleen että noinkin voi suojata tai että ylipäätään kannattaisi yrittää. Mitenkä mahtoi myrskyn kanssa käydä? Sellainen vissiin tänään ylitsenne pyyhkäisi.
  Vai että vielä tuollainenkin riesa! Oi voi, eipä ihme että tunnelma on apea. Mistähän taudit mahtavat johtua?

  1. Kiitos. Hyvin ovat suojaukset pitäneet täällä myrskyssä. Nyt on todella kova tuuli. Pelottaa, ettei puita kaadu.

   Minulla on kuulemma geneettinen alttius näihin autoimmuunisairauksiin ja lisäksi biologinen lääke on saattanut saada aikaan tämän psoriasiksen puhkeamisen. Pakko on kuitenkin lääkettä käyttää selkärankareumaan ja Pyoderma gangrenosumiin. Teen niin tai näin, pieleen menee ja tauti tulee.

 2. Kukkalaite on aivan ihastuttava. Pidän peukkuja. 🙂
  Ja ihastelen kotiasuasi. Ompelutyösi herättävät minussa aina halun yrittää tehdä itsekin jotain, mutta ajan ja varsinkin työskentelytilan puute tulevat esteeksi. Mutta kyllä vielä joskus!
  En tiedä psoriasiksesta kovin paljon, mutta kyllä sinä pärjäät, senkin kanssa.

  1. Kiitos, Sara. Tuota asua oli hauska ommella ja onpa muuten kiva päällä. Ei kiristä, eikä hiota! Tyttärestä se on aivan kamala. Yhtäkkiä sain asuun idean, kun ulkona oli niin kuuma, ettei sinne voinut mennä.

   Minulla on ilmeisesti läiskäpsori, lähinnä jaloissa tällä hetkellä. Ihottumaa on molemmissa jalkapohjissa, säärissä. Toivottavasti ei pahene. Joskus voi käydä niin, että ihopsoria seuraa joidenkin vuosien päästä nivelpsori. Tosin, minun niveloireeni ovat tähänkin asti olleet hyvin nivelpsorin kaltaisia. Ehkä minulla jo on se. Pakkohan se on pärjätä. Tuskin nämä tähänkään jäävät. Aina näyttää tulevan lisää. Ei saisi olla stressiä, mutta milläs sen vältät? Nytkins stressaan puutarhuriopintojen loppunäyttöjä.

 3. Kaunis surulaite, ihme on jos ei hyväksytä. Hyvä tapa suojata pionit, minulla menivät tässä sateessa.

  1. Kiitos, Katja. Tuo oli harjoituspainos, jotta näkivät, olenko valmis näyttökokeeseen.

 4. Puutarhasi kukoistaa kuten joka kesä. Peukkuja että Avoimet Puutarhat-päivästä tulee onnistunut. Mukava hellepäivän asu.
  Että sulle piti vielä tuo psoriasiskin tulla! Toivottavasti saat siihen sopivan lääkityksen niin että pärjäät sen kanssa.

  1. Kiitos, Kristiina. Piti näemmä tulla. Vahvaa Kortisoni-voidetta sain. Lisänä on biologinen lääke entuudestaan.

 5. Upeat kuvat, siellä on niin kaunista ja ihasteltavaa kyllä riittää jokapuolella! Olipa ikävä kuulla tuosta psoriasiksesta..Halauksia sinulle♥ Tuo surulaite on aivan upea! Leppoisaa alkanutta heinäkuuta♥

  1. Kiitos. Tuli tuohon laitteeseen liittyen parannusehdotuksiakin. Mukavaa heinäkuuta!

 6. Näyttää kyllä mielettömän upealta. Oon oottanut koko kevään, että näen tän kesän kukkaloiston sun puutarhassa. <3

  1. Kiitos, JonnaH. Tällä hetkellä kukkii hyvin, mutta pionit kärsivät sateesta.

 7. Teidän piha on kyllä jumalainen, tulee mieleen brittiläiset unelmapihat. <3 Mutta voi itku tuota sun psoriasista, ihan koko ajan elämä tuo lunta tupaan….

  Asu on ihana, näitä tuotantonnoksi asti.

  Tsemppiä ja aurinkoisia puutarhapäiviä. <3

  1. Kiitos, Tiia. Juu, tauteja mulla riittää. Hih, ainakin mukava päällä. Mukavaa viikkoa, Tiia.

 8. Minulla psoriasiksen oireet tulivat tuntuviksi,kun olivat jo nivelissä, sillä iholäiskät eivät olleet ikinä häirinneet tai kutisset eikä iho mennyt rikki. Ne läiskät vaan olivat sellaists kovettunutta ihoa, lapsesta asti. Suvussamme on pieniläikköinen psori, jota ei kuitenkaan esim vanhempani tienneet (tai ymmärtäneet, luulivat, että reuma). Nivelpsoriahan lääkitään mm biologisilla lääkkeillä, jos muut lääkkeet eivät niveloireisiin tepsi.

  Mukavaa Avointen ovien päivää!

  1. Luulen, että minunkin varvasvaivani liittyvät tuohon psoriin. Sopivat täydellisesti taudinkuvaan. Iholäiskät tulivat tänä keväänä. Biologinen lääke geneettisen alttiuden lisäksi ilmeisesti laukaisi minulla tämän psorin.

   Kiitos. Aurinkoista viikkoa!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: