Kukkaiselämää – mitä se on?

Kukkaiselämää – mitä se on?

Tässä on määritelmäni substantiiville Kukkaiselämää, jota olen käyttänyt ja viettänyt blogissani lähes 10 vuotta ja yritykseni toiminimenä usean vuoden. 

Mitä Kukkaiselämää merkitsee minulle?

Kukkaiselämää-yritys on Kaupparekisterissä, Verohallinnon perustiedoissa, Ennakkoperintärekisterissä ja Alv-rekisterissä.

Kukkaiselämää-yrityksen nimi on 

 • yritysnimi
 • päätoiminimi
 • varattu PRH:n nimipalvelussa ja liitetty y-tunnukseen
 • vakiintunut blogin nimi
 • verkkokaupan nimi 
 • rekisteröity toiminimi
 • PRH:n rekisteröimä
 • vakiintunut laajasti käytettynä ja asiakkaitteni tuntema
 • tullut tunnetuksi blogissa, jolla on yli miljoona katselukertaa
 • blogin ja tuotteiden tekijänoikeudet ovat kirjoittajalla
 • käytössä somessa mm. Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, YouTube
 • yli 1500 blogikirjoituksessa

Kukkaiselämää-nimi merkitsee siis minulle paljon enemmän kuin satunnaista ”joka naisen kukkaiselämää”. Em. sanoilla puolusteltiin Kukkaiselämää-nimen kaupallista hyödyntämistä omiin tarkoituksiin. Mielestäni sekään ei ole oikeutus, että sanojalle itselleen on käynyt myös niin, että oman yrityksen nimeä on väärinkäytetty.

Lähetin lokakuussa kustantamolle käsikirjoituksen tekemästäni Kukkaiselämää-puutarhakalenterista. Kalenteri ei päässyt julkaisuun. Kukkaiselämää-nimi sen sijaan näyttää tälle kustantamolle kelvanneen!

Sinulle lukijani tarjoan mahdollisuuden ladata itsellesi tekemäni Kukkaiselämää-puutarhakalenterin ilmaiseksi tästä.

Kalenteri kattaa kasvukauden maaliskuusta lokakuuhun, jolloin puutarhassa tapahtuu ja riittää puuhaa. Kaikki kalenterin kuvat ovat Kukkaiselämää-puutarhasta. Kalenterissa on tilaa omille merkinnöille ja vinkkejä kullekin kuukaudelle. Ja tietysti Mikki ja Mortti seikkailevat kalenterin kuvissa.

Ladattavassa kalenterissa on takakansi ensin, koska tein kalenterin painoa varten.

Toivottavasti kalenterista on sinulle iloa.

16 thoughts on “Kukkaiselämää – mitä se on?

 1. En saa kommenttia menemään läpi. Siksi kokeilin yhdellä sanalla.
  Ikävää toimintaa ? mutta saavutuksesta eivät onneksi häviä minnekään.

  1. Niin, mitkä lie tarkoitusperät? Kyllä tässä maailmassa on paljon sanoja, joten aika jännä ”sattuma”.

 2. Onpa harmi ja olisi kuullut myös kirjan kirjoittajien tienneen, että nimi viittaa vahvasti sinuun ja sinun luomaan brändiisi.. Aika tökerösti tehty myös siis heidän puoleltaan. Kiitos kalenterista, lataan. ❤️

  1. Tietävät kyllä. Toisen kanssa olen ollut samoilla kekkereilläkin. No, pitäisi kai olla imarreltu? Itse en käyttäisi toisen brändiä kirjani nimenä. Toivottavasti kalenterista on iloa.

 3. Toivottavasti tämä koituu vain sinun brändisi eduksi. Voisin kuvitella, että niin käy jos googlettaa sanan kukkaiselämää 🙂

  1. Enpä tiedä, mitä lisäarvoa minulle tuolla tuovat, mutta tämä bloggari heräsi talviuniltaan kerralla.

 4. Ohoh, ja kirjan tekijä on niin pitkän linjan tyyppi, että tiesi varmasti yrityksesi. Itse en haluaisi toisen firman nimeä kirjalleni, mut kukin tyylillään. Harmittaa puolestasi, mutta eiköhän tuommoinen kirja unohdu pian, toisin kuin sinun blogisi ja puutarhasi.

  1. Kiitos, Eeva. Itse en myöskään nimeäisi kirjaani toisen brändillä ja yrityksen nimellä. Selitykset ovat kyllä moninaiset. Kukkiin viittaavia sanoja olisi kyllä ollut muitakin. Olen tainnut siis keksiä hyvän nimen blogilleni ja yritykselleni!

 5. Järkyttävää plagiointia. Ilmoittaisin kuluttajalautakuntaan nimen väärinkäytöstä.

  1. Aika syvältä. Hieno kirja varmasti, mutta pitäisi olla sen verran itseluottamusta, ettei tarvitse toisen nimellä ratsastaa. Saatanpa tehdäkin!

 6. Onpa kyllä erityisen törkeää toimintaa kustantamolta!
  Kukkaiselämää sanasta minulle tulee heti mieleen sinä, yhdistän sanan varmasti aina vain sinuun.
  Leppoisaa sunnuntaita sinulle!

  1. Kiitos tuesta, Outi. Kyllä tämä minusta melko erikoinen episodi on.

 7. Olipa tökeröä kustantamolta! Blogisi on kuitenkin ollut olemassa jo niin pitkään, että hyvin moni sen nimen tunnistaa. Jos olisin tästä tietämättä törmännyt tuohon kirjaan jossain, niin ensimmäisenä olisi tullut mieleen blogisi ja seuraavaksi se, miksi kirjalle on annettu tuo nimi, vaikka sen sisältö ei liity blogiisi mitenkään. Antaa aika kyseenalaisen kuvan kirjoittajasta ja kustantajasta. Tuossa joku vinkkasi ottamaan yhteyttä kuluttajalautakuntaan. Tee ihmeessä niin! Luulen muuten, että saat nyt aika paljon ilmaista mainosta, kun ihmiset googlettavat kirjasta tietoja etsiessään sanan ’Kukkaiselämää’. Suurin osa hakutuloksista nimittäin johtaa sinun kanaviisi. Mukavaa sunnuntaita!

  1. Niin, noin minäkin ajattelen. Katsotaan nyt, miten tämä farssi jatkuu ja sen mukaan päätän, miten toimin. Kiitos. Kivaa sunnuntaita, Minna!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: