Tämän bloggarin mitta alkaa täyttyä – Kukkaiselämää osa 4

Tämän bloggarin mitta alkaa täyttyä – Kukkaiselämää osa 4

Ei ole röyhkeydellä rajaa tässä maailmassa. Ensin sinun puutarha- ja kukka-alan toiminimeäsi käytetään ns. rautaisten ammattilaisten toimesta hyväksi. Niin, ja olet tosiaan tehnyt toiminimesi ja brändisi eteen vuosikaudet työtä. Sitten samalta taholta pahoitellaan ja vähän ylimielisesti väheksytään ja ”kettuillaan”. Ok. Tuossa kohtaa vielä hillitsen itseni ja yritän sopia asioista asiallisesti, vaikka sisällä kiehuu ja en saa nukutuksi.

Mutta NYT ON MITTA TÄYSI! Tätäkö haluttiin? Saavutuksiani on ”dissattu”, brändini ja toiminimeni hyväksi käyttöä on pahoiteltu sen aiheuttaman mielipahan vuoksi, mutta mitään katumusta en ole tekijöissä havainnut! Päinvastoin – kustantaja ja brändiäni hyväksikäyttävä yritys markkinoivat Kukkaiselämää-nimellä täyttä häkää.

Tein reklamaation kustantamoon. Ja hassua kyllä, ehdotin tosiaan Kukkaiselämää-nimistä kalenterikirjaa ko. kustantamolle syksyllä. Minun vaatimaton tuotokseni ei kelvannut, mutta Kukkaiselämää-nimi kelpasi paremmille tekijöille. Onko tässä maailmassa mitään rajaa?

Kustantaja tänään vakuutteli minulle tietämättömyyttään ko. nimiasiasta ja pyysi ”vilpittömästi” anteeksi. Olin valmis anteeksiantoon. Vaan kun en suostunut yhteismarkkinoimaan brändini nimeä kantavaa opusta ja tyytymään ropoihin siitä, että toiminimeäni ja brändiäni riistetään, muuttui ääni kellossa. Minua alettiin kuulustella, olenko rekisteröinyt Kukkaiselämää-nimen, onko minulla yritystä, miten koen kärsineeni tästä. Ihan kuin minä olisin tässä jotain väärää tehnyt?!

Voidaan kuulemma harkita brändini nimellä ratsastavan tuotteen nimenmuutosta. Tulee siitä kuulemma kuluja. Olisivatko ihan itse aiheutettuja? Eipä ole minun ongelmani. Minä en toisten nimellä ja brändillä ratsasta. Luotan omaan tekemiseeni. Totesin, että voisi olla korvaus paikallaan harhaanjohtavasta markkinoinnista ja siitä saadusta hyödystä. Siinä kohtaa keskusteluyhteys kustantajaan viileni. Ei kai tällainen kehä kolmosen ulkopuolella oleva bloggaaja voi heittäytyä hankalaksi? Kyllä muuten voi. Olen aika hankala tyyppi, kun ärsytetään ja kaltoin kohdellaan! Vallankin kun kuulustellaan ja en ole tehnyt mitään väärää.

Mielenkiinnolla odotan, miten tämä farssi päättyy. Suuret tavaratalot ja kirjakaupat markkinoivat Kukkaiselämää-nimellä olevaa tuotosta ja brändin rinnalla ratsastaa joku aivan toinen kuin brändin luoja. Tämä on niin tätä! No, pistinpä rinnalle ratsastamaan Kukkaiselämää-puutarhakalenterin, sen alkuperäisen Kukkaiselämää-tuotteen, ja sen voi ladata ilmaiseksi.

Arvostan toisten työtä ja ammattitaitoa, mutta sitä en hyväksy, että riistetään toisten brändiä ja vuosien työtä. Kukkaiselämää on PRH:ssa rekisteröity yritysnimi juurikin kukka-alalle ja alalla vakiintunut nimi. Sopii googlettaa ko. nimi ja hämmästyä.

Minut on yritetty hiljentää, vähätellä, todeta, että eihän näitä bloggareita ja heidän nimiään ajatella, kun ammattilaiset nimeävät teoksiaan. Kannattaisi ajatella! On myös ivallisesti kommentoitu, että haluanko ammattilaisia vierailemaan puutarhaamme kameran ja muistiinpanovälineiden kera. En näitä ammattilaisia halua! Ja ihan riittävästi on vieraita käynyt, kiitos kysymästä, mukavia sellaisia. Ihan bussilasteittain ympäri Suomea.

En voi sietää ylimielisyyttä, enkä toisen hyväksikäyttöä. Tässä ”keississä” on piirteitä molemmista. Mittani on nyt ns. täyttynyt, jos sitä haluttiin. Olen puhunut suuni puhtaaksi. Yritin olla ns. nätisti, mutta mahdotontahan se on.

Ilmankos saan ”nimettömiä hyvää tarkoittavia neuvoja olla hiljaa”.

”Elinkeinonharjoittaja, jonka elinkeinotoiminnassa on tahallisesti tai huolimattomuudesta loukattu toisen oikeutta toiminimeen, on velvollinen suorittamaan loukatulle kohtuullisen hyvityksen toiminimen käyttämisestä sekä korvaamaan loukkauksesta aiheutuneen vahingon.”

Korvauksia ja oikaisua odotellessa…

14 thoughts on “Tämän bloggarin mitta alkaa täyttyä – Kukkaiselämää osa 4

 1. Asian käsittely tällä tavalla ei ole kovin fiksua, et anna hyvää kuvaa itsestäsi. Hengitä syvään ja laita asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Hillitse kiukkusi.

  1. Eipä tässä mitään menetettävää enää ole. En aio vaieta. Ikävää, vai mitä?

 2. Voiko yleiskielistä sanaa ”omistaa”, jos sitä ei ole rekisteröity tuotemerkiksi? Brändi ei ole sama kuin tuotemerkki. Olisin yhteydessä johonkin lakiasiaintoimistoon, joilla on asiantuntemusta, sillä oma mielipide ei välttämättä tällaisessa tapauksessa paina. Aika törkeä temppu kuitenkin, liekö kustantamo ehdottanut nimeä?

  1. Kukkaiselämää on yritykseni nimi, jonka PRH on hyväksynyt ja rekisteröinyt. Nimi on alalla vakiintunut. Nimen käyttö on myös tässä tapauksessa harhaanjohtavaa markkinointia, koska sillä ei ole mitään tekemistä alalla vakiintuneen nimen Kukkaiselämää kanssa.

   Kustantamo ei ehkä ole nimivalinnan takana, mutta mistäs näitä tässä maailmassa tietää. Olisi ollut kukkiin viittaavia sanoja paljon muitakin.
   Olisin halunnut hoitaa jutun nätisti, mutta meni hermo, kun nimellä markkinoidaan ko. toimijoidenkin taholta ihan pokkana. Olipa niin tai näin minusta tämä oli rumasti tehty.

 3. Sano vaan niin kuin asiat ovat. Pidä puolesi sillä kukaan muu ei tule sitä tekemään. Asiallisesti tuo on kirjoitettu, hyvä! Tsemppiä!

  1. Kiitos. Parempi olisi voittaa. Nämä rekisteröidyn Kukkaiselämää-toiminimen väärinkäyttäjät röyhkeästi jatkavat kirjan markkinointia somessa ym. Ei ole härskiydellä rajaa tässä maailmassa.

 4. Toivon sinun saavan oikeutta. Hyvä että olet ottanut yhteyttä laki-ihmisiin.

 5. Mä niin toivon, että saat oikeutta tämän asian suhteen, koska kyllähän tämä on käsittämättömän törkeää toimintaa. Minusta heidän toiminta sinua kohtaan on myös kovin vähättelevää!! Ihan vihaksi pistää sinun puolesta, murr!!

  1. Kiitos, Outi. Uskomattoman ylimielistä touhua molemmilta tahoilta. Harvoin vastaavaan olen törmännyt.

 6. Hei Satu,
  latasin juuri ihanan Kukkaiselämää-puutarhakalenterin. Suuri kiitos!
  On todella harmi, että painattaminen kirjaksi ei tällä kertaa onnistunut.

  Voimia taisteluun toiminimesi puolesta! Löysin puheena olevan kirjan Prisman verkkokaupasta, mutta ”poistuneena valikoimasta”. Kirjan esittelyteksti ei antanut kovin vakuuttavaa kuvaa kirjan laadusta.

  Pakko vielä sanoa, että nimimerkki ”Seuraajan” kommentti on… häkellyttävä.

  Terveyttä ja hyvää kevään odotusta! ?

  1. No, pääsi tuo kalenteri levitykseen ja ihmisten iloksi näinkin.

   Kiitos, voimia tämä vie. Poistunut oli, mutta on esillä edelleen luvattoman monilla areenoilla. Äsken oli vielä mm. kustantamon verkkokaupassa.

   Juu, suutani yritettiin kovasti tukkia. Eiköhän tässä jotkut muut ole antaneet itsestään ”hieman erikoisen” vaikutelman.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: