Kukkaiselämää – osa 3: Bloggaaja Kukkaiselämää-blogin takana

Kukkaiselämää – osa 3: Bloggaaja Kukkaiselämää-blogin takana

Kerron tässä juttusarjassa, mitä Kukkaiselämää merkitsee minulle. Juttusarja sai alkunsa siitä, että yritykseni ja brändini nimeä käytetään tällä hetkellä muualla hyötymistarkoituksessa, mikä on mielestäni röyhkeää ja vuosikausien työni mitätöimistä. Joten kerron oman näkemykseni siitä, mitä Kukkaiselämää on!

Lupasin kakkososassa jatkaa juttua Länsipolun rakentamisella, mutta aihe lykkääntyy nyt hieman. On muuta mielen päällä. Kerron itsestäni – Kukkaiselämää-bloggaajasta ja Kukkaiselämää-yrittäjästä.

Olen keski-ikäinen nainen Lappeenrannasta. Olen opiskellut nuoruudessani markkinointimerkonomiksi, olen FM, opettaja ja vuosi sitten valmistuin kukkakaupan alan puutarhuriksi. Olen myös yrittäjä. Pidän Kukkaiselämää-kauppaa.

Tällä hetkellä olen erittäin väsynyt ja stressaantunut. Heräsin yöllä kolmelta ja siihen ne unet jäivät. Päässä vilisi ajatuksia.

Yleensä olen iloinen ja huumorintajuinen. Nyt on huumori koetuksella. En siedä ylimielisyyttä, enkä hyväksikäyttämistä. Kyseessä on kymmen vuoden työ.

Minusta ylimielisyyttä on, jos minulle kerrotaan Kukkaiselämää-nimen hyödyntämisestä omiin kaupallisiin tarkoituksiin perustellen, että ei me ajateltu bloggaajia nimen valinnassa. Aha. Minulle myös kerrottiin, kuinka rautaisista ammattilaisista kerrotaan Kukkaiselämää-nimen alla. Hienoa. Arvostan. Ylemmyydentuntoisesti tarjouduttiin tulemaan meille kameran ja muistiinpanovälineiden kera. Ikään kuin olisin sitä vailla? Kiitos tarjouksesta, ihan on riittävästi toimittajia ja puutarhavieraita käynyt. Meillä käy puutarhavieraita bussilla eri puolilta Suomea.

Kukkaiselämää on kuulemma yleinen substantiivi. Ei se minusta nyt niin yleinen ole. Tässä tapauksessa se on vieläpä vakiintunut nimi puutarha-alalla.

Minulle pahoiteltiin aiheutettua mielipahaa. Kaunis ele, vaan ei auta mitään. Konkreettisia tekoja odottelen, sillä nimen väärinkäyttö on harkittua.

Mieleeni heräsi kysymyksiä. Ovatko bloggaajat toisen luokan kansalaisia, joten ei ole niin väliä, jos heidän nimeään käyttää omissa tarkoitusperissään? Tuli vähän rivien välistä viestiä, että he ammattilaiset ovat ihan eri juttu. Näin tulkitsin. No, on minullakin puutarha-alan ammattitutkinto.

Minusta tässä tapauksessa ammattilaiset eivät ole alansa tasalla. Jos on ammatikseen viimeiset kymmenen vuotta seurannut puutarha-alaa, tietää nimen Kukkaiselämää. Vallankin tietää, jos seuraa kyseistä blogia somessa – kuten tässä tapauksessa.

Ehkä osassa neljä kerron siitä Länsipolusta.

9 thoughts on “Kukkaiselämää – osa 3: Bloggaaja Kukkaiselämää-blogin takana

 1. No voi, onpa ikävä juttu! Minä ainakin yhdistän Kukkaiselämää-sanan heti blogiisi, olet pitänyt sitä jo niin kauan.

  1. Kiitos, Saila. Ikävää on. Olen reklamoinut asiasta ja odotan jatkoa. Kukkaiselämää on rekisteröity toiminimeni ja vakiintunut alalla. Ihmettelen kyllä kovasti näiden ”ammattilaisten” toimintaa. Aika härskiä.

 2. Edelleen kyllä ihmettelen tuota röyhkeyttä jota saat nyt kokea. Pahoittelut ei auta, jos nimeä ei muuteta. Voin sanoa, että ainoa paikka, jossa olen kukkaiselämästä kuullut on tämä sinun blogisi.

 3. On kyllä harmittava tapaus. 🙁 Tuntuu tosi pahalta puolestasi, etenkin myös siitä syystä että voisin hyvin kuvitella että jonain päivänä olisit kirjoittanut oman puutarhakirjan juuri tuolla nimellä. Tuo nimi on niin sinun ympärillesi kietoutunut termi ja kun sanan googlettaa niin kaikki hakutuloset vittaavat AINA sinun blogiisi ja yritykseesi, joten en osaa mieltää että se olisi mikään ”yleinen termi” puutarhaharrastajien keskuudessa. Tsemppiä ja kaikkea hyvää sinne! ♥

  1. Kiitos, Linda? Minulla on lailliset oikeudet Kukkaiselämää-nimeen ja alkaa tuntua siltä, että hyvinkin kirjoitan tuon kirjan. Vaikka omakustanteena, omilla ansiollani hyödyntämättä toisen nimeä ja työtä. Minulla on sen verran selkärankaa ja moraalia. Tänään juttelin kustantajan kanssa ja en voi kuin ihmetellä moista röyhkeyttä. Minulle ehdotettiin, että markkinoisin oman yritykseni nimellä olevaa kirjaa ja saisin siitä jotain ropoja. Ilmoitin, ettei tule tapahtumaan! Odotan, että kirjan nimi vaihtuu tässä suuressa ”ammattilaisten” teoksessa. Alkaa olla mitta ns. täysi!

 4. Piti ihan lukea kahteen kertaan tämä postauksesi. Onpa omituista ja töyhkeää toimintaa. Kukkaiselämä yhdistetään ilman muuta sinun blogiisi, ei se mikään yleissubstantiivi ole. Pidä puolesti!

  1. Kiitos, Anneli. Jep, ei ole röyhkeydellä rajoja tässä maailmassa. Meni ns. usko kirjakustantamoihin ja näihin ”puutarha-ammattilaisiin”. Ylimielisiä ovat! Minulle tarjotaan vuosien aikana tekemästäni työstä ja brändistä yhteismarkkinointialmuja! Ei ole todellista. Toinen vaihtoehto on kuulemma vaihtaa kirjan nimi. Sanoisin, että se on ainoa oikea ja reilu vaihtoehto. Lisäksi luulisin, että brändilläni ratsastamisesta olen ansainnut jotain provikoita. Kukkaiselämää-kirjan rinnalla on nimi, joka ei sinne tuon brändin rinnalle kuulu, kun googlettaa. Törkeää! Alan pikku hiljaa olla raivoissani! Ja ammattilaistenko kanssa tässä oltiin tekemisissä? Haloo! Ei kovin ammattiamista toimintaa millään kantilta!

 5. Huomasin tälläisen kirjan ilmestyneen ja kyllä heti luulin, että se on sinun kirjasi. Törkeä juttu kertakaikkiaan! Toivottavasti edes häpeävät!

  1. Tuskin häpeävät. Päinvastoin. Nimeä käyttävä neuvoi, että minun kannattaisi olla melkein kiitollinen ja hyödyn tästä. Ja millähän tavalla?

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: