Kukkaiselämää – osa 2

Kukkaiselämää – osa 2

Tässä toinen osa juttusarjaani: ”Kukkaiselämää – mitä se merkitsee minulle?”

Kerron tässä juttusarjassa, mitä Kukkaiselämää merkitsee minulle. Juttusarja sai alkunsa siitä, että yritykseni ja brändini nimeä käytetään tällä hetkellä muualla hyötymistarkoituksessa, mikä on mielestäni ikävää ja vuosikausien työni mitätöimistä. Joten kerron oman näkemykseni siitä, mitä Kukkaiselämää on!

No niin. Juttu jatkuu!

Pala palalta tonttimme nurmikko väheni ja istutukset lisääntyivät. Näin mielessäni englantilaiset puutarhapolut ja tuulessa huojuvat perennat polkujen varsilla.

Ensimmäisen puutarhapolun tein tonttimme itälaidalle. Syntyi Itäpolku. Vuosi oli ehkä 2012 tai jotakin vastaavaa. Alla rakas, edesmennyt Mikki-koiramme juoksee Itäpolulla.

Itäpolku sai syntyessään kivisen päällysteen. Tein polun suhteen kaksi virhettä. Polusta tuli liian kapea ja kivinen polku oli hankala pitää siistinä.

Mikki Itäpolulla

Viime kesänä sain viimein aikaiseksi ryhtyä toimeen ja korjata tekemäni virheet.

Purimme mieheni kanssa polun kivipäällysteen, levensimme polun ja asensimme reunoille luonnonkivet estämään mullan valumisen polulle. Samalla muunsin istutukset kohopenkeiksi kahdesta kuumasta ja kuivasta kesästä viisastuneena.

Olihan siinä savotta, mutta mitäpä sitä ei Kukkaiselämän eteen tekisi?

Onneksi ihana perhe on apuna. Yksin en näistä urakoista selviäisi.

Samalla teimme Itäpihalle aidan ja oven tuomaan puutarhalle ja Mortti-koiralle suojaa.

Tämä Itäpolun muutosurakka vaati neljä kuutiota maa-aineksia ja niiden kärräämistä kottikärryillä. Eipä tarvinnut lenkille lähteä.

Itäpolulta puretut kivimatot kärräsimme takapihalle. Päällystimme niillä varaston ja terassin edustan.

Kesäkuussa Itäpolku oli valmis ja sivuaitakin ovineen maalattu. Olin lopputulokseen erittäin tyytyväinen.

Tällainen juttu Itäpolusta. Seuraavassa osassa voisin kertoa Länsipolusta.

Oletko jo osallistunut blogini ja Kukkaiselämää-kauppani arvontoihin? Pääset niihin edellisestä postauksestani.

Oletko jo ladannut ilmaisen Kukkaiselämää-puutarhakalenterin, josta löydät vinkit eri kuukausien puutarhatöihin, nimipäivät, paljon kuvia puutarhastamme ja tilaa omille muistiinpanoillesi ja suunnitelmillesi?

Voit ladata kalenterin täältä.

Onnea arvontoihin ja toivottavasti kalenterista on sinulle iloa!

4 thoughts on “Kukkaiselämää – osa 2

  1. Ikävää, jos brändisi nimi on varastettu muualle. Toisaalta vaikea sellaisia sattumia on estääkään. Huomasin joitakin vuosia sitten, että johonkin etelärannikon saaristoon oli perustettu Saaripalsta-niminen asunnonvuokrausfirma.
    Onpa kiva lukea näitä eri vaiheita, joista osan jo muistaakin!

    1. Niin on, vallankin kun puutarha-alan ammattilaiset ovat asialla. Ei tämä minusta sattumaa ole, sillä toinen seuraa someani ja toisen olen tavannut puutarhalehden tilaisuudessa bloggaajan ominaisuudessa. Nimen alkuperä on siis hyvin tiedossa. Tuo on ikävästi sinulle tehty.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: