Kukkaiselämää huhtikuussa – Osa 1

Kukkaiselämää huhtikuussa – Osa 1

Hei!

Otan tähän postaukseen esiin otteita Kukkaiselämää-puutarhakalenterini huhtikuun osiosta. Puutarhakalenterissani on vinkkejä puutarhan kasvukauden jokaiselle kuukaudelle.

Huhtikuussa on jo todellista kevään tuntua ja kesän odotus on kova. Teen ensimmäiset orvokki- ja narsissi-istutukset. Usein väkerrän myös kransseja.

Jos pääsiäinen sattuu osumaan huhtikuulle, on inspiroivaa puuhaa sitäkin enemmän!

Keväällä mielikuvitukseni ja luovuuteni ovat huipussaan. Päässä kuhisee istutus- ja kukkaideoita ja suunnitelmia tulevalle puutarhakesälle. Inspiraatiota haen lehdistä tv:n puutarhaohjelmista ja netin syövereistä. Pinterest on erityisen vaarallinen paikka. Sieltä voi löytyä mullistavia ideoita!

Huhtikuussa yhä enemmän tupsahtelee syksyllä istutettujen sipulikukkien piippoja näkyviin. Monivuotiset aikaiset kukkijat ilahduttavat. Talventähdet, lumikellot, krookukset antavat kukinnallaan ravintoa aikaisille pörriäisille. Maata on näkyvissä enemmän kuin lunta.

Linnut laulavat pesätouhuissaan. Olethan varustanut puutarhaasi pönttöjä pikkulinnuille? Huhtikuu on monesti vaikeaa aikaa linnuille ja ruokintaa ei kannata lopettaa kuin seinään. Kun huolehdit puutarhasi linnuista, huolehdit samalla kesän kirvojen ja muiden kasvituholaisten torjunnasta – unohtamatta ihanaa linnunlaulua ja mahdollisuutta seurata lintujen touhuja.


Huhtikuussa viimeistään pesemme kasvihuoneen ja sisustamme sen
keväiseen kuosiin kera kevätistutusten. Mies ripustaa kattoon valkoiset verhot, joilla voimme säädellä auringon paahdetta. Välillä kasvihuone on todella lämmin keidas. Kasvihuoneemme seinissä on mustat lintutarrat, jotta linnut eivät lennä päin laseja. Kasvihuoneet voivat olla todellisia surmanloukkuja, vallankin linnunpoikasille.

Kasvihuone jatkaa kivasti puutarhakautta vuoden molemmista päistä. Keväällä päästään nauttimaan lämmöstä vähän aiemmin ja syksyllä pidempään. Pieniä arjen iloja!

Haravoimme pihan syksyn ja talven roskista. Nautimme täysin siemauksin keväisistä puutarhatöistä ja ulkoilusta. Eikä vähiten nauti Mortti!

Joko olet ladannut Kukkaiselämää-kalenterin? Toistaiseksi sen voi ladata ilmaiseksi Kukkaiselämää-kaupasta.

10 thoughts on “Kukkaiselämää huhtikuussa – Osa 1

  1. Mortti selvästi nauttii niin kovasti, kun touhuatte yhdessä pihalla!
    Ihanaa kevätfiilistä tässä jutussasi. Huhtikuu on vuoden ihanin kuukausi, koska ihana toukokuu on vielä edessäpäin ja koko ajan löytyy pihalta uusia piippoja ja nuppuja.

    1. Mortti ottaa pihalla olosta kaiken irti. Kiitos, Saila. Huhtikuu on täällä ihan ok. Sinulla siellä etelämmässä on varmasti paras kuukausi.

    1. Kiitos. Kasvihuone on kiva, mutta liian vähän siellä tulee oltua.

  2. Kasvihuone aikaistaa kasvukauden aloitusta ja selvästi Morttikin nauttii.

  3. Ihana huhtikuu! Yhä kyllä kaipailen niitä vähän lämpöisempiä päiviä. Tänään olin pari tuntia ulkona töissä ja vieläkin on varpaat jäässä, vaikka olen jo pari tuntia ollut kotona!
    Kaunista iltaa sinulle Satu <3

    1. Lämpöä voisi tosiaan olla enemmän. Lämpöaalto on luvassa, joten sitä odotellessa. Kiitos, Outi. Mukavaa iltaa.

  4. Kiitos Kukkaiselämää-kalenterista, latasin sen juuri ja silmäilin läpi. Ihana! Voi että kun vielä sulaisi nuo lumet pois! Ostimme tammikuussa rintamamiestalon ja oikein kutian halusta nähdä mitä lumen alta löytyy!

    Kiitos mielenkiintoisesta ja KAUNIISTA bloogista!

    1. Onnea uuden kodin johdosta! Toivottavasti kalenterista on iloa ja hyötyä. Kiitos kauniista sanoistasi.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: