Pihapuuhat jatkuvat

Pihapuuhat jatkuvat

Hei!

Voi tätä iloa, kun pääsee pihalle ihan oikeisiin puutarhatöihin. Eilen jatkoin leikkuuhommia etupihalla.

Leikkasin loput angervot, hortensiat ja ruusut. Austin-ruusut näyttivät olevan ihan hyvässä hapessa.

Leikkaamisen lisäksi haravoin kukkapenkkejä sen, minkä pystyin. Helpompi haravoida nyt, kun sipulikukat eivät ole vielä täydellä voimalla nousseet.

Alla olevan kuvan etualalla on murheenkryynini ja täysin vikaostos. Vallankin istutuspaikka meni täysin pieleen. Ilo-ruusupensas ei ole ilonani – päinvastoin. Istutin sen ihan liian ahtaaseen paikkaan, kun en tiennyt siitä tulevan norsun kokoista! Joudun joka kesä leikkaamaan sitä kovalla kädellä, jottei tuki kulkuväylää. Em. toimenpide aiheuttaa sen, että Ilo ei kuki kunnolla. Tänä keväänä ajattelin kääriä hihat ja raahata sen jonnekin tontin periferia-alueelle riehumaan keskenänsä. Kasvakoon siellä, jos kasvaa! Ilo ei ole minun juttuni. Minun juttuni ovat ihanat rosettikukkaiset Austinit.

Talventähdet porskuttavat joka päivä suuremmalla joukolla.

Sen olen huomannut, että kohopenkit sulavat lumesta paljon nopeammin kuin maan tasalla olevat. Tosin meillä alkaa olla kaikki kukkaistutukset kohopenkeissä. Penkkien nostaminen oli siis kaikin puolin onnistunut ratkaisu. Ovat näyttävämpiä, pitävät kosteuden paremmin ja sulavat lumesta nopeammin. Tykkään!

Tänään pihapuuhat jatkuvat. Takapihalla sitä hommaa vasta riittääkin! Ihan valtavasti! Tiedossa on kunnon kohotusta ja ulkoilua.

Miten sinä aiot viettää pääsiäistä? Meikä pyllyää kukkapenkeissä.

Mukavaa kiirastorstaita!

6 thoughts on “Pihapuuhat jatkuvat

  1. Ihana rypäs talventähtiä! Minä varmaan seuraan blogeista kun muut puuhailevat kukkapenkeissä. Tai sitten menen lapioimaan lunta pois kukkapenkkien päältä, jotta vauhdittuisi vähän hankien sulaminen. Aurinkoista pääsiäisen aikaa!

    1. Talventähdet ovat ihania. Ihastuin niihin vuonna 2013 Helsingissä, kun näin niitä kukkakaupan ikkunassa. Kiitos. Mukavaa pääsiäistä!

  2. Mukavaa pääsiäistä, ihanaa kun pääsee jo puutarhaan touhuilemaan.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: