Diy-portti

Diy-portti

Hei!

Nyt on kolmas portti marjatarhan aidassa. Tätäkään porttia ei tarvinnut valmiina ostaa, kun on näppärä mies!

Ostin jokunen vuosi sitten Lidlistä pari halpaa köynnöstukea, joille en ole löytänyt oikein järkevää käyttöä. Mutta kun halvalla sain! ;O) No, nytpä löytyi. Mies rakensi köynnöstuista portin. Portti suljetaan valkoisella amppelikoukulla, jota mies hieman muokkasi. Minusta tuosta portista tuli aika nätti!

Pylväätkin löytyi autotallin parvelta! Olivatkin odottaneet käyttöä siellä jo 20 vuotta. Portin sivuverkot irrotin kasvihuoneen seinästä. Kävimme ostamassa voimasakset ja teräsjalat tolppiin ja niillä saatiin aikaan portti. Saranoina portissa toimivat sinkilät.

Kasvihuoneen luona oleva portti on myös tehty köynnöstuista. Niillä ei enää ollut käyttöä, kun John Davis -ruusu kasvoi tukia isommaksi. Tuet muuttivat uuteen tehtäväänsä Ruusulasta.

Kolmas portti on köynnöskaaresta irrotettu.

Niin tästä uusimmasta portista kuin aidastakin pitää vielä tolpat lyhentää. Aitaan tulee myös päälle parrut.

Meillä toteutuu totisesti ajatus puutarhan huoneista. On Ruusulaa, Länsipihaa, Marjatarhaa, Kasvimaa, Itäpiha ym. Et näe koko puutarhaa yhdellä vilkaisulla, etkä kahdellakaan! :O)

Itse asiassa tykkään tästä muutoksesta. Jahka köynnökset vielä kasvavat olen ihan fiiliksissä! Salainen puutarha! Onpahan taas Avoimissa puutarhoissakin 20.6. aiemmin käynneille uutta ihmeteltävää. Yleensä on kyllä ollut joka vuosi!

Heh, tänä kesänähän ei pitänyt olla mitään projektia.

Eilen illalla satoi ja salamoi oikein kunnolla. Eipä tarvitse kastella puutarhaa. Tänään voisi olla kotiloitten torjuntaa ja lannoitusta ohjelmassa. Onko sinulla suunnitelmia tällä päivälle?

Ja, hei! Oletko osallistunut edellisen postaukseni siemenarvontaan? Mukavaa keskiviikkoa!

8 thoughts on “Diy-portti

 1. On siellä kyllä kätevä isäntä! Aivan ihania kaikki portit ja jotenkin kiva kun ovat kaikki vähän erilaisia.
  Kaunista tulee taas kerran.
  Ihanaa keskiviikkoa sinulle Satu <3

 2. Kivoja portteja! Puutarhahuoneet ja Salainen puutarha kuullostavat juuri sinun puutarhaasi sopivilta! Mukavaa loppuviikkoa!

  1. Kiitos, Sirkku. Kyllähän nuo aidat muuttavat melkoisesti puutarhaamme. Kivaa torstaita!

 3. Sievät portit! Minulla on nuo samaiset tuet kukilla. Täälläkin on nyt kesä. Lämmin sää ja vesisade on muutamassa päivässä taikonut kasvit vihreiksi. Täällä aletaan jo liittymään, josko olisi ruohonleikkuun aika <3

  1. Kiitos, Tarja. Meillä on leikattu nurmikko kahdesti ihan noitten voikukkien takia.

 4. Näppärää kierrätystä! Porteista tuli vieläpä ihan kivan näköisetkin. Siinä on Mortille ihmettelemistä kun ei pääsekään enää juoksemaan vapaasti ihan joka puolella. Kivaa viikonloppua!

  1. Tykkään kyllä noista porteista kovasti! Valmiit metalliportit ovat melko kalliita ja urakalla on jo muutenkin hintaa. Mortilla onkin nyt sopeutumista. Kiitos, mukavaa viikonloppua!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: