Lehtijuttu ja muutakin

Lehtijuttu ja muutakin

Moi!

Tänään tulla tupsahti Opettaja-lehti.

Viimeisellä aukealla komeilee meikäläinen. Totisesti ”komeilee”. On näemmä ollut emäntä kotona vellikellon aikaan. Huoks. No, se lienee murheistani pienin, mutta kyllä sekin turhamaista ihmistä koville ottaa.

Tässä vierähtikin tovi edellisestä blogijutusta. En ole kirjoittanut, kun ei ole ollut sen jälkeen mitään positiivista sanottavaa. Eikös se ole niin, että kannattaa olla hiljaa, jollei ole mitään hyvää sanottavaa? Olen noudattanut tuota elämänohjetta. Minulla se onnen flow kesti tuolloin, kun kirjoitin edellisen postauksen, tasan yhden päivän.

Putosinkin taas kovaa ja korkealta – kuten aina. Pitäisi olla jo tottunut tuohon. Pari viikko sitten tuntui, että suussani on ollut karva monta päivää. Ajattelin, että on varmaan Mortin karva. Menin peilin eteen ja katsoin suuhuni. Kieli oli aikamoisen musta. Oikeesti!

Pistin valokuvaa lääkärilleni ja diagnoosina oli, että kieli on tulehtunut. Aha. No, se ei ollutkaan ennen tulehtunut. Tulehduksen aiheutti lääke, jota söin toiseen tulehdukseen. Tuo toinen tulehdus taas oli tullut kolmannesta lääkkeestä. Onko tässä mitään järkeä? Ei!!!

Nyt biologinen reumalääkkeeni vaihtuu ja saapa nähdä, ”miten ämmän käy”. Edellisen lääkkeen kanssa reuma oli hyvässä kuosissa, mutta siitä sain maksaa melkoisen hinnan. Sain monta pysyvää autoimmuunisairautta ilmeisesti tuon edellisen lääkkeeni aiheuttamana. Kauhun sekaisin tuntein odotan, mitä tämän uuden lääkkeen kanssa käy.

Tänä aamuna uskalsin olla positiivinen – vastoin pessimististä luonnettani. (Elämä on tehnyt minusta pessimistin.) Menin silmäpolille tarkastukseen. Käytin kolme kuukautta kortisonitippoja iriitin (värikalvon tulehdus) estämiseksi. Silmä ei ole vaivannut, joten menin lääkäriin luottavaisin mielin.

Kattia kanssa! Iriitti on silmässä edelleen ja sainpa ”kaksi yhden hinnalla”, sillä nyt se on toisessakin silmässä. Tiputtelen kortisonitippoja molempiin silmiin ja sitten taas silmäpolille kontrolliin.

Tätä tämä meikäläisen elo on. Joka viikko jotakin. Mikään taudeistani ei toistaiseksi ole kuolettavaa sorttia, mutta ovat pysyviä ja niitä on melkoinen määrä. Näillä mennään.

Jos juttutauko taas venähtää, ei ole kivaa kerrottavaa.

Hyvää tätä viikkoa.

8 thoughts on “Lehtijuttu ja muutakin

 1. Ei ole todellista enää noiden lääkkeiden kanssa. Varmaan ihan hiton pelottavaa kun kieli muuttuu mustaksi, huh! Todellakin nyt toivon, että noita tauteja ei sinulle tule lisää ja jos vaikka nyt uusi lääke auttaisi vaivoihin, eikä toisi niitä lisää tullessaan.
  Haleja loppuviikkoosi Satu <3

  1. On se kurjaa, kun aina tulee lääkkeistä haittoja. Kiitos, Outi. Mukavaa viikonloppua.

 2. Olen jo sanaton sinua kohdanneiden vastoinkäymisten kanssa. Siinä on liikaa ja rutkasti yhden ihmisen kohdalle. Mutta toivottavasti saat energiaa ja voimaa puutarhasta ja siihen liittyvästä elämästä <3

  1. Niin minäkin. En enää tiedä, itkistkö vai nauraisko. Kiitos, Katja. Hyvää viikonloppua.

 3. No voihan kurjuus :(. Melkoisen epäreilua, että lääkkeet, joiden pitäisi auttaa, aiheuttavatkin lisäharmia. Miten tuollaiseenkaan voi varautua, ei mitenkään.

  Itse olen kirjoitellut viimeksi huhtikuussa, joten taukoa on jo puoli vuotta pitkälti silmäongelmien takia. Mutta mulla ne on sentään rajoittuneet pelkkiin silmiin. Toisin kuin sinulla, jolla on ollut huonoa tuuria enemmän kuin laki sallii.

  Tähän en nyt edes halua kirjoittaa mitään ”mutta onneksi…”-tyyppistä, koska sellainen ei auta ja itseäni ainakin vaan ärsyttää, vaikka sanoilla aina hyvää tarkoitetaankin.

  Lämpimät halit kuitenkin lähetän <3. Tai viileät, jos tykkäät viileästä enemmän <3

  1. Kiitos, Annukka. Toivottavasti saat silmät kuntoon. Hali sinulle! Hyvää viikonloppua.

 4. Luinkin tuon jutun Opettaja-lehdestä. Se oli hyvä!
  Harmillista, miten sairaudet Sinua runtelevat. Paljon voimia ja ilonpilkahduksia synkkiinkin päiviin! Etähalaus Sinulle! <3

  1. Kiitos. Halit tulee tarpeeseen. Onhan tässä taas kaikenmoista ollut. Hyvää syksyä.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: