Yksin sumussa

Yksin sumussa

#surullinen kirjoitus

Hei!

Kirjoitan tätä tekstiä aika lailla näkemättä tätä. Toivottavasti tästä saa tolkkua. Apua on siitä, että osaan kymmensormijärjestelmää katsomatta käsiin. Ei mennyt kauppaopiston konekirjoitustunnit hukkaan, vaikka silloin kyllä ärräpäitä lensi.

Kuva Pixabaysta

Viikonloppu ei mennyt mitenkään auvoisissa merkeissä. Pääosin itkin sängyssä. Yritin pitää Pihapuotia auki, ja pidinkin tunnin verran. Sitten romahdin. Yritin tehdä kaikenlaista koneella, vaan eihän mistään tullut mitään, kun en näe.

Aiemmin selvisi myös, että pop up -kauppani on kiinni lähes koko viikon – parhaaseen joulumyyntiaikaan. Olen harva se päivä jollain poliklinikalla: iho-, reuma, silmä- ja infuusiopolilla. Käyn myös pariin otteeseen työterveydessä. Eipä siinä sitten kauppiaana olla.

Pidän tällä viikolla myös kolme kukkakurssia – lähes sokkona. Ei auta kuin luottaa silmät kiinni tekemiseensä. Tässä varmaan mitataan se oikea osaaminen?

Olen kyllä todella katkera elämälle ja elämänhalu alkaakin olla koetuksella. Pahoitteluni, jos sanat loukkaavat jotakuta. Vielähän minusta ei ole löytynyt mitään ”kuolettavaa”, mutta eiköhän sekin ole vain ajan kysymys.

Olen viisi viikkoa elänyt ”Lontoon sumussa” ja sumu tihenee joka päivä. Ihmettelen kyllä, ettei tulehdusta silmissäni saada kuriin. Kaipa pitää odotella, että näkö on kokonaan menetetty.

Mielestäni olen yrittänyt pysyä näitten sairauksieni kanssa kohtuullisen sitkeänä ja ajoin jopa iloisena masennuksesta huolimatta. Nyt on kuitenkin mitta melkoisen täysi. Tuntuu, että olen kirottu! Tartun mihin toimeen tahansa, ei ole tarkoitettu, että saan iloa siitä. Hyvänä esimerkkinä toimii tuo kauppani.

No, lyötyä lyödään ja tuntuu siltä, että ihan potkitaan. Kaipa saan ansioni mukaan.

Kuvia tästä jutussa ei ole, sillä en näe etsiä niitä. No, latasin yhden ilmaisen sumukuvan Pixabaysta.

12 thoughts on “Yksin sumussa

  1. Olen lämmöllä ja Sinua rukouksin muistanut kun olen lukenut vaikeuksistasi. Olen kotoisin Miehikkälässä, nyt asun lounaissuomessa. Lappeenranta tuttu kaupunki. Jos asuisin lähempänä olisin valmis Sinua auttamaan. Olen ollut esim kaupassa 17 vuotta. Valkenevaa taivalta sinulle!

  2. Voimia, Satu. Sinun kohdallesi tosiaan osuu näitä. Toivottavasti saat näkösi pian!

  3. Ikävää kuulla, että silmäsi vaivat ovat pahentuneet, toivotaan että kunnon apu löytyy,…

  4. Tässä ei kyllä osaa sanoa enää mitään. Ymmärrän hyvin, että fiilikset ei mitenkään voi olla kovin huipussaan, kun koko ajan koetellaan.
    Voimia Satu <3

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: