Voihan pupilli!

Voihan pupilli!

Hellurei!

Elän kiireisiä aikoja niin kukka- kuin terveysrintamallakin.

Tänään aloitin päiväni verikokeilla. Puoliltapäivin oli vuorossa silmäpolilla käynti.

Iriitti on pitänyt minulle seuraa jo vuoden putkeen. Sain elämäni ensimmäisen iriitin (silmän värikalvon tulehdus) vuosi sitten ja se tuli näemmä jäädäkseen.

Silmiä on lääkitty kortisonitipoilla ja -voiteella. Vuoden kortisonihoito on saanut kasvamaan kaihin. Lisäksi vasemman silmän lasiainen irtosi.

Tänään kävi myös ilmi, että vasemman silmän pupilli ei reagoi valoon arpikudoksen, kiinnikkeiden vuoksi. Ko. silmää hoidettiin tänään polilla laajentavilla tipoilla. No, osittain saatiin pupilli laajenemaan. Voi olla, että pupilli jää tuollaiseksi ”muotopuoleksi”. Ei kuulemma vaikuta näkemiseen. Sen sijaan tulehdus ja kaihi vaikuttavat.

Eipä olekaan jokaisella tämmöistä pupillia…

Reumalääkitykseni vaihtuu jälleen. Ensi viikolla saan uutta lääkettä, TNF-salpaajaa suoraan suoneen. Ja toinen satsi tulee kuun lopussa. Toivon hartaasti, että lääke saa iriitit loppumaan ja saan näköni entiselleen. Toivossa on hyvä elää.

Ensi viikolla on oikea lääkäriviikko. Aikoja neljälle eri poliklinikalle ja vielä työterveyteenkin. Kyllä minusta huolta pidetään.

Tämmöinen terveyspäivitys tällä kertaa.

12 thoughts on “Voihan pupilli!

 1. Ai, onpa kauheaa!
  Toivottavasti kaikki se hoito onnistuu mitä on tarjolla❤
  Toivoa ja voimia sinne!

 2. Sen vaan sanon, että vaikka nuo sun vaivat on ihan p:stä niin sun pupilli on kuitenkin ihan sydämenä <3
  Haleja iltaasi Satu <3

 3. Etkö saanut iriitin hoidoksi laajentavia tippoja tiputeltavaksi kortisonin ohella? Mulle on muistaakseni aina määrätty molempia. Kymmenkunta iriittiä on tullut sairastettua, mutta ne ovat sentään parantuneet muutamassa viikossa.

  1. Alkuun sain ja sitten enää en. Meni monta kuukautta ilman. Joka kerran eri lääkäri ja kiire. Lopulta vähän hikeennyin ja sitten tutkittiin kunnolla. Pari viikkoa sitten kysyin yhdeltä lääkäriltä noista laajentavista tipoista. Sitten niitä annettiin viikon kuuriksi.

   Tällä viikolla kävi ilmi, ettei pupilli enää reagoinut valoon. Sitten sainkin polilla melkoiset määrät erinäisiä laajentavia tippoja. Kolme tuntia vietin polilla. Hyvä, kun viimein hoidettiin huolella. Ensi viikolla menen taas silmäpolille.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: