Vastaisku ”Valtterille”

Vastaisku ”Valtterille”

Hei!

Teenpä kuvakimaran puutarhamme kuvista ja kohdista, joista pidän erityisesti. Vastaisku ”Valtterille”. Aloitan vanhemmilla kuvilla.

Tämä kuva edesmenneestä Mikistä puutarhassamme alppiruusujen aikaan on ehdoton suosikkini. Vieläkin koskee sydäntä, kun mietin Mikkiä. Kuva on otettu ehkä vuonna 2017 alppiruusujen aikaan.

Tulppaanikuva taitaa olla samaa vuosikertaa. Kuvat on otettu vanhalla kännykälläni ja ovat valitettavasti hieman rakeisia. Istutin tuohon penkkiin edellisenä syksynä 2500 kukkasipulia. Enpä ole sen jälkeen moiseen ryhtynyt. Viime syksynä multiin meni 700 kukkasipulia etupihan puolelle. Sekin tuntui aika paljolta.

Jossain kohtaa tämä keltavioletti etupihan istutus oli lempparini. Sitä ei enää ole. Meni hermot noihin kultahelokeihin ja saivat lähteä. Levisivät, minne halusivat, usein niissä kävi kato talven aikaan ym. Pähkämöitä kukkii tuolla paikalla edelleen. Pisamakellot ovat saaneet häädön. Samoin ukonkellot. Jalokallioinen ihastuttaa muualla. Tilalle ovat tulleet ruusut.

En tykkää vallattomasti leviävistä kasveista. No, sormustinkukille se sallittakoon. Kellokukille ei. Panostan nykyään hortensioihin, pioneihin ja Austin-ruusuihin. Ikä ilmeisesti tekee tehtävänsä.

Sitten kuvia viime kesältä. Alla olevassa kuvassa on jotain maagista. Morttikin hoitaa hommansa mallina tyylikkäästi. Kuva on varmaan jonkin sortin screenshot, kun on hieman epäselvä. Alkuperäistä en nyt löytänyt.

Pionit! Puutarhan kuningattaret, joita olen lisännyt joka vuosi. Ensi kesänä ajattelin istuttaa niitä myös etupihalle. Voi olla, että etupihan liljoille tulee häätö. Olen kyllästynyt liljakukkoihin, jotka iskivät pari vuotta sitten ja tuhoavat kukinnan kerta toisensa jälkeen. Siinä ei valkosipulivedetkään auta.

Mortti ja atsaleat <3

Vanha alppiruusu takapihalla

Jep. Tällainen vastaisku. Ehkäpä tämä saa jatkoa, jos jaksan penkoa kuvia tuolta koneen syövereistä. Se ei ole ihan helppo nakki, sillä ne eivät ole missään tolkullisessa järjestyksessä. Tyypillistä.

Onnellista alkanutta viikkoa!

7 thoughts on “Vastaisku ”Valtterille”

  1. Lisää vaan tällaisia vastaiskuja 🙂 Oi miten jo odotan, että kukat alkavat nousta maasta.
    Ihanaa viikkoa sinulle Satu <3

    1. Kiitos vastaiskusta! Kylläpä kesäiset kuvat piristää ja sinulla niitä on, valtavan kauniita?

  2. Tämä oli hyvä vastaisku. Ja kyllä tuossa viikonloppuna jo tuli mietittyä sitä, että kohta saa alkaa kasvattamaan taas jotain kesää varten.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: