Ruusujen lannoitus

Ruusujen lannoitus

#yhteistyössä Puutarhasi elämään -sivuston kanssa (Schetelig Oy)

Hei!

Meillä on puutarhassa paljon ruusuja. Ruusujen määrä vieläpä lisääntyi huomattavasti, kun viime kesänä rakensimme uuden ruusutarhan. Rakastan ruusuja ja pyrin tarjoamaan niille parasta hoivaa. Tässäpä kohtaa sainkin avukseni pitkäaikaisen blogiyhteistyökumppanini  Puutarhasi elämään.

Solabiolin lannoitteet ovat luottotuotteitani ja puutarhamme kukoistuksen salaisuus. Ruusumme lannoitin Solabiol-ruusulannoitteella.

Alla teksti, joka on lainattu Puutarhasi elämään -sivustolta, josta löydät paljon hyviä vinkkejä puutarhanhoitoon.

”Solabiol-ruusulannoite on 100% orgaanisista raaka-aineista valmistettu lannoite, joka sisältää kasvien tarvitsemia pää-ja hivenravinteita.

Lannoite sopii erinomaisesti ruusuille ja muille kukkiville kasveille sekä myös vihanneksille.

Hellästi ja luonnonmukaisesti lannoitetut kasvit kukkivat kauniisti ja pysyvät terveinä. Hellästi lannoitettua kasvimaata tai kukkapenkkiä on mukavaa hoidella. Soveltuu luonnonmukaiseen viljelyyn.”

Puutarhamme ruusut näyttävät selvinneen pitkästä ja lumisesta talvesta. Paljon oli leikattavaa, mutta vihreää on jo näkyvissä.

Erityisesti ilahduin uusien, syksyllä istuttamieni Austin-ruusujeni selviämisestä. Austin-ruusut ovat ehdottomasti ruusujen aatelia. Ranskanruusuja meillä on myös. Pyrin korvaamaan kaikki ryhmäruusut omajuurisilla ruusuilla. Olen todennut, että ryhmäruusut ovat hyvin usein yhden kesän ilo ja minulla ei ole varaa, eikä enää halua sellaiseen iloon.

Alla kuva uudesta ruusutarhastamme.

Ruusut on nyt ravittu loistolannoitteella ja odottelen myös tälle kesälle upeaa ruusujen kukintaa. Alla kuva etupihan Ruusulasta, joka viime kesänä aloitteli kukintaansa kesäkuun lopulla.

Meillä on melko paljon ruusuköynnöksiä, joista alla vanhin, köynnösruusu Flammentanz.

Toivottavasti edessä on lämmin ruusukesä. Onko sinulla ruusuja puutarhassasi? Mikä on suosikkisi?

2 thoughts on “Ruusujen lannoitus

  1. Mun ruususuosikki on Elisabeth ruusu. Minun takapihalla ei ole ruusuja, mutta äidilläni on pieni ruusupenkki omalla pihallaan.
    Kaunista viikonloppua sinulle Satu <3

    1. Queen Elisabeth on upea. Aika monesti vain käy niin, että menehtyy talven aikana. Aurinkoista viikonloppua, Outi.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: