Vihdoinkin!

Vihdoinkin!

Hei!

Täällä päivät ovat kuluneet Kukkaiselämää-kaupassa ja puutarhassa. Äitini on ahkeroinut pihallamme oikein urakalla ja työ tuo tulosta. Iso kiitos äidille! Itsekin olen jotain pientä puuhaillut selkäni kestokyvyn mukaan. Kyllä sieltä vielä puutarha kuoriutuu.

Mortti on tietenkin painanut pitkää päivää laadunvalvonnassa.

Mieheni teki tänä aamuna kevätlannoituksen. Kreivin aikaan, sillä nyt sataa. Pitää viikonloppuna mullata istutusalueet, jotta saadaan kunnon kasvupyrähdys käyntiin. Sielu kaipaa vihreää ja kukkia.

Hieman myöhässä – kuten yleensä, tein eilen daaliatilauksen. Vielä löysin juurakoita.

Kasvihuoneesta rikkoutui neljä lasia talven aikana. Huomenna uusien lasien pitäisi olla täällä. Perheen miehet pääsevät lasihommiin.

Voi sitä sirpaleitten määrää. Mies keräsi sirpaleita kaksi saavillista ja silti imuroitiin pitkään ja hartaasti.

Lillevillasta tein kukkakurssitilan. Siellä on suojaa säältä ja lämmitinkin kylmän ilman sattuessa. Ensikasteen kurssitilana Lillevilla saa lauantaina. Tehdään seppeleitä.

Myyrät olivat riehuneet kuluneena talvena oikein urakalla. Sellainenkin ihme kävi, että jänikset olivat vierailleet. Pääsivät tontillemme aidan yli valtavan lumimäärän vuoksi. Vielä en ole havainnut mitään ihmeempiä vahinkoja. Ja josko olisikin, se kuuluu puutarhaelämään. Meidän puutarha kuuluu kaikille – myyristä rusakoihin. Ainoat karun kohtalon kokijat ovat kirvat, kotilot ja liljakukot tms., jos niitä havaitsen. Muutoin ei ole rajoitteita puutarhavieraiden suhteen.

Jännä nähdä tänä kesänä, millaiseksi uusi ruusutarhamme muodostuu. Vein sinne divaanin ”rauniomuurin” suojaan.

Itäpolulla näyttäisi kaikki olevan hyvin. Riipparaita hieman kallistui lumikuorman alla.

Länsipolulla kukkivat pian laukat.

Jouluruusut kukkivat ja tällä kertaa pysyi viininpunainenkin jouluruusu hengissä talven yli.

Illalla menen Lappeenrannan Upseerikerholle pitämään kukkakurssia. Pitää ryhtyä valmistelemaan iltaa. Kukkahommia siis tiedossa.

Mukavaa keskiviikkoa! Joko siellä kukkii?

8 thoughts on “Vihdoinkin!

 1. Ihanalta näyttää! Voi miten ikävää, että laseja meni rikki, hirmuinen homma siivoamisessa ja uusimisessa.
  Mukavia kursseja!

  1. Juu, laseja meni, vaikka lumia poistettiin useaan otteeseen. Ihan mieletön sirpalemäärä! Kattolasit ovat haasteelliset asentaa. Toivottavasti onnistuu.

   Kiitos, Saila. Mukavaa loppuviikkoa.

 2. Ihanaa kun olet päässyt puutarhaan puuhastelemaan. Kiva idea tuon Lillenvillan käyttö kukkakursseihin.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle Satu <3

  1. Kyllä puutarhassa on mukavaa. Juu, Lillevillaa ei tule pahemmin käytettyä muutoin kuin talvivarastona. Nyt on käyttöä. Kiitos. Hyvää loppuviikkoa, Outi.

 3. Voi harmitus tuo lasien hajoaminen. Onneksi saa uusia ja voi itse asentaa. Puutarhassasi näyttää jo kivan keväiseltä.

  1. Jep, iso työ ja turha kuluerä. Pakkohan se on korjata. Vielä nuo kasvit jurovat, mutta josko kevätlannoitus ja sade virkistäisivät.

 4. Kiva, kun saat Lillevillan juuri siihen käyttöön, mistä pidät ja nautit! Kasvarit olivat koetuksella viime talvena, kun lunta tuli niin valtavasti. Harmillisia lisäpuuhia tähän kiireiseen kevääseen. Upeasti kukkivat jouluruusut ja pian varmasti aloittavat sadat tulppaanit! Tsemppiä sinulle, että vointi edelleen muuttuu paremmaksi ja pääset nauttimaan täysillä puutarhanhoidosta

  1. Kiitos, Sirkku. Vielä, kun saisi nuo uudet lasit paikoilleen… Sitä odotellessa. Aurinkoista puutarhaviikkoa.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: