Kiinnostaisiko?

Kiinnostaisiko?

Hei!

Olemme harkinneet jo pidemmän aikaa muuttoa. Ikäännymme ja minun terveyteni on, mitä on. Jossain kohtaa saatamme pistää talomme täällä Lappeenrannan Uus-Lavolassa puutarhoineen myyntiin. Vähemmän kirpaisisi, jos talomme ja vuosien uurastus puutarhassa päätyisi puutarhaihmiselle. Tässä olisikin jollekin puutarhurille tarjolla oikea paratiisi ja mahdollisuus myös yrittäjyyteen.

Puutarhassamme käy joka vuosi puutarhavieraita muualta Suomesta bussilla. Mm. puutarhaseurat ja Martat ovat tutustuneet puutarhaamme. Talomme yhteydessä on myös Pihapuoti, jossa voi myydä kaikkea kivaa vaikka puutarhaan liittyen. Puutarha on lisäksi oiva paikka järjestää erilaisia kukkakursseja. Säältäkin pääsee suojaan kasvihuoneeseen tai puutarhamajaan. Tässä olisi siis oivat puitteet puutarha-alan yrittäjälle tai muuten innokkaalle puutarhurille.

Puutarhassamme on kaksi kasvihuonetta. Yläpuolen isompi Kivikankaan kasvihuone ja lisäksi pikkuruinen kasvari, jossa kasvattelemme kurkkuja ja tomaatteja.

Lisäksi on lavakauluskasvimaa, joka minulla on toiminut lähinnä leikkokukkien kasvatuspaikkana.

Puutarhassamme on nurmikkoa melko vähän. Puutarha on lähinnä kivituhkapolkuja ja istutusalueita. Lajien määrää en tiedä. Lopetin vuosikausia sitten laskemisen 250 kohdalla, kun aakkoset olivat vielä alkupuolella. Hortensioita meillä on kolmisenkymmentä, ruusuja, perennoja, pensaita, saarni, amerikanjalopähkinä, päärynä, kirsikka, omenapuita, marjapensaita. Pikkuruinen vesiaihekin löytyy.

Tonttimme on 1670 m2 ja talo 199/250 m2. Tilaa siis on niin ulkona kuin sisälläkin.

Talomme on valmistunut 1989 / 1990 ja kaikki paikat on enemmän tai vähemmän rempattu melkoisen laadukkaasti.

Pari puutarhapaviljonkiakin löytyy.

On myös ns. rauniomuuri ja raudoitusverkosta ja puupilareista rakennettu viherseinä. Tonttimme on hyvin suojaisa, aidattu teräselementein ja vinyyliaidalla. Lukittava teräsportti ja kaksi autotallia.

Melkein itkettää tätä kirjoittaa, mutta elämä on… Se lohduttaisi, että rakas puutarha ja talo päätyisivät edelleen rakastaviin käsiin.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä [email protected]

2 thoughts on “Kiinnostaisiko?

  1. Unelmien puutarha. Toivottavasti löytää uuden perheen jolle puutarha on sydämen asia.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: