Mullistuksia

Mullistuksia

Moi!

Täällä on blogi ollut hiljaisena, kun ei ole ollut mielen päällä mitään erikoista. Tai no ehkä on ollut, mutta vastoin luontoani olen pitänyt mölyt mahassani.

Puutarhassa on kuitenkin tapahtunut melkoisesti.

Etupihalta saivat kymmenet jalopähkämöt ja kultahelokit lähdöt. Tilalle tuli angervopensaita ja ruusuja, jotka olivat liian ahtaalla.

Tarkoitus on muuttaa puutarhaa helppohoitoisempaan suuntaan. Puutarhamme kun tuntuu olevan rasite talokaupoille. Näin siis täällä Itä-Suomessa. Jossain muualla maailmassa upea puutarha olisi ansio.

Itäpolulta lähtivät kymmenet värimintut, ritarinkannukset, valkoalpit, rantakukat. Ai, minnekö kaikki lähtivät? Heinähäkkiin takapihalle. Muuttuvat mullaksi. Tilalle siirsin takapihan ahtaudesta syyshortensia Wim Redin ja etupihan angervoja.

Takapihalla pikkusydämet saivat häädön. Pionipenkin reunaan tulivat kuunliljat pikkusydänten tilalle. Siirsin kuunliljat makuuhuoneen ikkunan alta. Ikkunan alle istutin pallohortensiaa, joka oli vallan intoutunut leviämään. Kaverina hortensialla on marja-aronia.

Lillevillan tienoilta lähtivät kultapiiskut ja kultapallot. Tilalle tuli ahtaudesta kärsinyt mustaherukka.

Ensi viikonloppuna muutokset jatkuvat, mikäli sää sallii.

Riehumistani lapion varressa ovat seuranneet mustarastaat, punarinnat ja oikein lähietäisyydeltä punatulkku. Heh, ja äitini on haravoinut ja voihkinut perennojen kohtaloa.

Sitä minä ihmettelen, että talokaupoilla talon remontointi ei yleensä ole ongelma. Hyvin hoidettu puutarha tuntuu olevan. Helppohan tuo on pistää säpäleiksi. Lapio kouraan ja menoksi!

Mortti voi hyvin. Emännästä en aina tiedä…

Onnellista viikkoa.

14 thoughts on “Mullistuksia

 1. Onpa kurjaa, ettei noin upealle puutarhalle löydy ostajaa. Äitisi tavoin minäkin suren perennojen kohtaloa.

 2. Varmasti on haikeaa luopua kauneudesta ja oman työn tuloksista. Harmi kun ei ole puutarhaharrastajaa osunut kohdalle. Mutta jospa sellainen vielä löytyisi.

 3. Siis todella harmillistä, että ei ole löytynyt sellaista ostajaehdokasta, joka nauttisi puutarhahommista. Teidän puutarha kun on kaikessa ihanuudessaan aivan täydellinen.
  Älä rehki liikaa! Mortille rapsutuksia <3

  1. En rehki liikaa. Nuppi tuulettuu, kun riehuu lapion kanssa. Mortti kiittää.

 4. Enpä usko, että helppohoitoista puutarhaa etsivät rajoittuvat pelkästään Itä-Suomeen. Olen monta kertaa kuullut omastakin puutarhasta sanottavan, että ihan kiva, mutta liian suuritöinen. Muutama tuija, runsaasti kivettyjä käytäviä ja puupatioita. Siinä monen toive.
  Puutarhaharrastajiakin löytyy. Toivottavasti sellainen osuu kohdallenne. Kaunista syksyä sinulle!

  1. Sepä se. Puuterassit, kivipolut, palju, tuijat, hakkeet. Niitähän kotimaiset ”puutarhaohjelmatkin” ovat pullollaan. Olen tosi pessimistinen löytämisen suhteen.

  2. Sinulla on niin upea puutarha. Äitisi tavoin suren minäkin pois heitettyjä kasveja.
   Talosi on ollut niin vähän aikaa myynnissä, ettei vielä kannata kauheasti hermoilla, oikea ostaja löytyy vielä. Uteliaat ovat vasta olleet liikkeellä.
   Hyvää syksyä sinulle ja ihanalle Mortille halit.

 5. Tämä aika ei taida olla helpointa talon myymiselle. Kun tosiostaja löytyy niin puutarha ei ole ongelma.

 6. Jospa ne oikeat vielä osuvat paikalle. Meidän mökki meni kaupaksi juuri viimeisinä myyntipäivinä. Se yksi oikea ostaja/ostajat riittää.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: