Kun me Mikin kanssa nurmikkoa leikattiin…

Kun me Mikin kanssa nurmikkoa leikattiin…

Pääsimme pitkästä aikaa Mikin kanssa tositoimiin! Testasimme Aspen-alkylaattibensiiniä ruohonleikkuussa.

Me Mikin kanssa rakastamme luontoa ja puutarhaa ja jos meillä on mahdollisuus tehdä pihatöitä ympäristöystävällisesti, me teemme niin.

Aspenia käyttäessäsi pienennät vaarallisten aineiden päästöjä ja et hengitä haitallisia pakokaasuja. Se on vähän tavallista bensiiniä kalliimpaa, mutta maksaa itsensä takaisin pienempinä huoltokustannuksina, sillä se pitää ruohonleikkurin moottorin puhtaampana.

Syksyllä, jos ruohonleikkurissasi on alkylaattibensiiniä, voit jättää sen koneeseen talveksi. Pienkoneisiin tankkaamasi alkylaattibensiini säilyy 3-5 vuotta laadun kärsimättä. Juuri tästä syystä tämän bensiinin voit siis huoletta jättää esim. ruohonleikkurin tankkiin talven yli. 

Polttoainesäiliötä ei tarvitse tyhjentää myöskään talvisäilytyksen jälkeen. Aspenilla puutarhakoneiden moottorit pysyvät puhtaina ja käynnistyvät helposti taas keväällä. Alkylaattibensiini on markkinoiden puhtain bensiini.

Ja sitten testiin… Mikki oli enemmän kuin innokas apuri ruohonleikkuuseen. Kun otin kanisterin esiin, Mikki oli ihan ”liekeissä”.

Ja eiku testaamaan!

Jep, ei tullut bensiinin käryä. Nurmikon leikkaaminen oli miellyttävää. Mikki viihtyi vanavedessä ja se kertoo paljon, sillä koiralla on miljoonia kertoja parempi hajuaisti kuin ihmisellä.

Monet meistä käyttävät ruohonleikkurissaan tavallista 95-oktaanista bensiiniä, joka on tarkoitettu autoille. Niin mekin olemme aiemmin tehneet. Täytyy todeta, että Aspenilla ruohonleikkuri käynnistyi paljon helpommin.

Alkylaattibensiiniä käyttäessäsi suojelet sekä itseäsi että ympäristöä. Tässä on hyvä ja ympäristöystävällinen ratkaisu niin moottorille, käyttäjälle kuin ympäristöllekin.

Mikin kanssa paiskattiin tassua ja sovittiin, että vastedeskin käytämme ruohonleikkuupuuhissa  ympäristöystävällistä bensiiniä. Ympäristö – ja Mikkikin – kiittää!

Aspen-alkylaattibensiiniä myydään pienkoneliikkeissä ja hyvin varustetuissa puutarhaliikkeissä kautta maan. 

No niin, Mikkiseni. Ensi viikolla sitten uudelleen…

16 thoughts on “Kun me Mikin kanssa nurmikkoa leikattiin…

 1. Mielenkiitoin uutuus , meillä käytetään pienkonebensiiniä joka on myös ympäristölle hyväksi

 2. Hyvä niin. Moni ei ehkä tule ajatelleeksi ruohonleikkuun ym. Pihatöiden ympäristövaikutuksia. Kannattaa valita se ympäristölle ystävällinen tuote, jos voi.

 3. Hieno juttu! Meillä kun naapurit leikkaavat nurmikkoa, sen haistaa ilmassa pitkään. Hyvä, että on tullut parempi vaihtoehto.

 4. Vautsit, mikä vaihtoehto, en ole kuullutkaan!
  Ja voi, tuota Mikkiä, kun on niin ihana<3

 5. Tää olikin ihan uusi juttu 🙂 Ihana ruohonleikkaaja apulainen Mikki ❤️ Mukavaa keskiviikkoa ❤️

 6. Joo, siellä oltiin. Piha on kyllä jo ihan erilainen kuin silloin…

 7. Oi tuota valloittavaa Mikkiä <3
  Ps. Jo kaksi kertaa olen katsellut pihaasi, Suomen kaunein piha ohjelmassa ja harmitellut sitä kun et päässyt jatkoon.

 8. Miki on kyl niin valloittava, hieno mainospläjäys ja tarpeellinen!

 9. Enpä ole aiemmin kuullut tuosta bensasta.Saako millaisesta kaupasta sitten,itsekin kun asun maaseudulla.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: