Pakkolepo

Pakkolepo

Heips, pitkästä aikaa! Työt alkoivat maanantaina ja sairasloma keskiviikkona. Onko tässä mitään järkeä? Ei! Kävin siellä reumalääkärillä keskiviikkona. Melkein koko kesä sitä lääkäriaikaa taistellessa ja odotellessa sekä enemmän ja vähemmän ontuessa menikin. Pääsin siis asiantuntevalle, ihanalle lääkärille viimein. Urputin hänelle EKSOTEN systeemeistä ja eipä kai se urputus paljon auttanut. Lääkäreitä on vähän ja potilaita paljon ja systeemi on, mikä on. Syvältä! Reumalääkäri totesi, että oikeasta jalasta on jokin nivel ja jalkapohjan limapussi tulehtuneet pahasti. Sain kaksi kortisonipiikkiä ja loppuviikon sairaslomaa. Jalkaa pitää lepuuttaa. No, on niin kipeä, ettei kyllä muu tulisi mieleenikään! Tässäpä istun nyt tietokoneella jalat 90 asteen kulmassa, sillä oikea jalkani on sivulla tuolin päällä, jottei se ”tykytä”. Reumalääkäri myös myönsi, että tulehdus on niin hankalassa paikassa, että tavallisen lääkärin olisi ollut erittäin haasteellista pistää siihen ja löytää oikea kohta. Tovin reumalääkärikin jalkaa ultrasi. Nyt on sitten jalka siinä kunnossa, että voipi mennä pitkä aika sen paranemiseen ja mahdollisesti tulee uusi piikityskierros. Tämä kaikki oltaisi voitu välttää, jos olisin päässyt ajallaan hoitoon. Vaan, kun ei! Loma piti ontua ja nyt sitten töitten alettua olla sairaslomalla. Ei oo järkee! Jatkossa saan mennä uusintakäynnille reumalääkärille, kerran nyt onnistuin itseni sinne änkeämään. Onneksi lukujärjestykseni on alkuviikkopainotteinen ja nyt loppuviikosta olisi ollut vain neljä opetustuntia, joten paljon en joudu olemaan töistä poissa. Toivon vain, että jalka on paljon parempi maanantaina, jolloin menen töihin. Nyt en voi oikeaa päkiää painaa maahan lainkaan, vaan kävelen jalkoterä mutkalla kantapäällä. Tästä hyvästä toinen jalka rasittuu ja on jo rasittunut. Toivottavasti se ei tulehdu. No, se siitä. Mennään kuvakävelylle puutarhaan. Otin kuvat viime sunnuntaina.

Viime sunnuntaina meillä oli avoin puutarha klo 12 – 16. Ei ollut ihmisryntäystä, mutta vieraita kävi ihan kivasti, kolmisenkymmentä. Koko ajan oli joku vieras. Taimiakin meni jonkin verran kaupaksi. Amerikanjalopähkinällä oli kysyntää. Pitää ottaa kukkapenkeistä talteen oravien istuttamat taimet. Taimia itää, kun oravat piilottavat puun pähkinöitä.

Saimme viime viikolla puutarhaan patsaan. Patsas on yli 40 vuotta vanha, mieheni edesmenneen äidin tekemä. Painoa patsaalla on lähes 200 kiloa ja sitä oli siirtämässä kolme miestä.

Puutarhasta huomaa jo, että on syksy. Hehkein aika on auttamatta ohi.

Etupihalla kukkivat Queen Elisabeth -ruusut.

Itäpolku

Isommassa kasvarissa saadaan mm. maissi- ja munakoisosatoa.

Mukavaa ja aurinkoista torstaita!

61 thoughts on “Pakkolepo

 1. Komea patsas! Toivottavasti kivut helpottavat ja jalka tulee kuntoon!

 2. Paranemista jalallesi, tuo touhu on aika tyrhauttavaa, kun joutuu noin kauan odottamaan että pääsee asiansa osaavalle lääkärille.
  Kauniita ovat kuvasi taas kerran. Vielä on kesää jäljellä ja paljon kukkia.,¨.

 3. Rehevältä näyttää. Syyspuolen kukkijat jaksavat ilahduttaa vielä pitkään.
  Itse podin jalkapohjankalvon tulehdusta pitkään viime syksynä. Rasitusvamma, joka toentui ajan kanssa kovalla lääkityksellä. Nyt on sama vaiva toisessa jalassa.
  Tsemppiä paranteluun!

 4. On sulla viälä runsahasti kukkia jälijellä. Toivottavasti jalakaki on ny paranemahanpäi, ku sait viimmee ja vihiroo oikiaa hoitua. Tuata patsasta ei varmasti ihan jokapäivä siirrellä 😉

 5. Toivottavasti jalkasi paranee pian. Kivun kansaa eläminen syö voimia. Pihasi näyttää edelleen upealta! Hieno patsas.

 6. Heippatirallaa!
  Toivottavasti kipu hellittää,samojen vaivojen takia minäkin olen joskus lekurilla käynyt.Ei yhtään kiva juttu.Pitäisi liikkua,syödä lääkkeitä jne…
  On sulla ihana piha,ei ihme vaikka kolotuksia on…tiedän ettei piha tule itsestään tuon näköiseksi. 😉
  Mulla alkaa huomenna 6 viikon mittainen loma,ihanaa!Tänään tilasin ensi suveksi jo kukkasten siemeniä,nyt on vielä muistissa mitä haluan ensi kesänä kasvattaa….en ole hätähousu…en,en…Kukkasipuleita ja taimia on tullut tilattua,eli niitä nyt jään mielenkiinnolla odottelemaan.Voimia sinulle !

 7. Onneksi sait vihdoin asiantuntevan lääkärin tutkimaan ja hoitamaan jalkaasi. Toivottavasti kipu alkaa vähitellen helpottamaan.
  Syksy tai ei, mutta puutarhasi on edelleen ihanan kukkaisa. Ja patsas on tosi hieno. Sellaisen ottaisin mielelläni minäkin ja vielä suuremmalla syyllä, jos tietää ja tuntee patsaan historian.

 8. Hienoa, että lopultakin pääsit asiantuntevalle lääkärille, mutta harmi että paraneminen pääsee alkamaan vasta nyt. Muista ottaa rennosti, vaikka mieli halajaa sinne puutarhaan ja töihin ;D paraneminen vie pidempään, jos ei malta huilia =D
  Uskomattoman kaunis on puutarhasi ja jos asuisin lähempänä olisin varmasti tullut sunnuntaina vierailulle 😀

 9. Nyt muistat lepuuttaa jalkaasi että tulehdus katoaa ja kipu <3 Kaunista puutarhassanne vaikka jo syksyn saapuu 🙂 Ihana Mikki <3 Leppoisaa loppuviikkoa 🙂

 10. Voi ei.. Tiedän kun mulla on vähän lättäjalkaa niin mulla on alkanut rasittua se jalka jolla justiin kävelen vähän huonosti. No eihän sama asia ole, mutta mun pointti oli että etkö saanut kävelykeppejä? Ei tarvis kinkata jalalla mikä on pidemmän päälle inhottava juttu. No hyvä että pääsit lääkäriin. Hienosti on ollut väkeä puutarhassanne, minusta 30kin on jo paljon ja oikein hieno saavutus! 🙂

 11. Voi, paranemisia Satu! Ja kiitos jälleen puutarhakierroksesta 🙂

 12. Kiitos, Tuitiina. Nyt on jalka niin hellänä pistosten jälkeen, ettei ole mitään kiusauksia lähteä liikkeelle. Koko päivä on mennyt jalka suorana levossa. En nyt voi muuta.

 13. Kiitos. Joo, lepään, kun on pakko. En voi muutakaan, kun koskee sen verran. Kivaa viikonloppua!

 14. Kiitos, Pelaguu. Ei ole keppiä. Mun jalat on lättänät myös, mikä lisää rasitusta.

 15. Toivottavasti jalkasi paranee pian!
  Vaikka kesä on jo ehtoopuolella, puutarhasi on vielä värejä täynnä, meillä näyttää pääosin vihreältä.

 16. Paranemista jalalle. Terveydenhuollon systeemit on joskus kuin hölmöläisen peiton jatkamista.

 17. Paranemista sinulle, hyvä että lopulta pääsit lääkärille! Kyllä syksy vain hiipii hiljakseen ja varjot pitenevät. Kiva, että sinulla kävi puutarhavieraita – kyllä 30 kävijää kuulostaa ihan hyvältä. Hyvää ja lepuuttavaa viikonloppua!

 18. Paranemisia jalalle! Mukavasti teille löysi sunnuntaina porukkaa. Minusta on vielä loppukesä, ainakin hetken.

 19. Voi ei, toivottavasti ei tykytä aivan kamalasti öisin, jotta saat edes nukuttua. Niin kurjaa ja sekö syö, kun olisi ollut hoidettavissa! Kovasti zemppiä. <3

  Upeita kuvia kerrassaan!

 20. Kamalaa, että pitää kärsiä kipua, kun se olisi voitu hoitaa ajoissa.
  Tuo Sinun kaunis puutarhasi olisi niin kiva nähdä livenä, jospa ensi kesänä ☺ Mikkikin niin ihanasti nuuhkuttaa kukkasia ☺
  Pikaista paranemista Sinulle Satu☺~♥

 21. Paranemisia siulle.
  Tässä sen nyt näkee kun ei ajallaan pääse lääkäriin, ihan suututtaa siun pouolesta.
  Upeaa alkavaa syksyä siulle sinne kauniiseen puutarhaan 🙂 ja Mikille rapsutukset

 22. Upea patsas, olen samantapaisesta haaveillut ja valmistamisestakin jo ohjeita kaivellut…pikaista paranemista Sinulle, samasta vaivasta viime kesänä nilkutin minä…kurjaa oli.

 23. Tosi kaunis patsas. Näkee että tekijä on ollut hyvä kuvanveistäjä. Ikävä kuulla että kipu eskaloitui nyt noin :(. Mutta hyvä että pääsit nyt vihdoin lääkäriin!

 24. Paranemista jalalle! Upea kukkaloisto puutarhassanne ja syntyy hieno kokonaisuus erilaisista tiloista. Tuo patsas on todella hieno ja parasta siinä tietysti on tarina ja sen ainutlaatuisuus.

 25. Paranemista sinulle! Komeasti siellä vielä kukkii! Upea patsas ja ihqu Mikki:)

 26. ihana pihakierros, kyl näitä kuvia katselles kivutkin helpottaa! väriminttu ja hopeahärkki oiva pari, kuten patsas ja Mikikin, hienoa kun patsas löysi paikkansa puutarhastanne

 27. Hienoa, että vihdoin pääsit asiantuntevalle lääkärille!!! Pikaista toipumista!!! Ja taas sinulla on niin ihania kuvia 🙂

 28. Upea on puutarhasi vielä, vaikka valosta kyllä näkee, että syksyyn päin mennään. Toivottavasti lopultakin saamasi hoito tehoaa nyt, ♥ pikaista paranemista!

 29. So beautiful and all your flowers look at the most perfect age.
  Enjoy your week
  Helen x

 30. I'm happy your visit went well and hope you feel better soon! Fall is on its way but your garden will bloom for a while still.

 31. Ihana pihakierros, jaksan aina vain ihastella puutarhaasi! Pikaista toipumista sinulle <3

 32. Kiitos! Joo, ei parane helpolla, kun on ollut kipeä niin kauan.

 33. Thank you, Rosemary. Yes, let's hope I'll get better..

 34. Tsemppiä paranemiseen ! Itsekin vaivojeni kanssa painiskelevana ymmärrän hyvin tuskastumisesi.

  Kyllä sulla on kaunista! Täytyy kyllä joku kerta tulla pyörähtämään, täältä Kouvolan suunnalta ei ole kuin tunnin matka.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: