Puutarha kesäkuussa – Our garden in June

Puutarha kesäkuussa – Our garden in June

Hei! Sateita on pitänyt ja puutarha rehevöityy niitten myötä. Vielä kun saataisiin lämpöä, aukeaisi erinäisiä kukkia. Nyt on kuin tyyntä myrskyn edellä. Odottavan hiljaista kukkarintamalla. Kyllä täällä jotain kukkii: pikkusydämet, särkynytsydän, akileijoja, mirrinmintut, sormivaleangervot, kanadanvuokot, siperiankurjenmiekat, siperianunikot, keltavaleunikot, rohtoraunioyrtti, idänunikot osittain, kurjenpolvista osa, sammalleimu, hopeahärkki yms. Nuo em. ovat kuitenkin minun silmiini aika pientä vielä. Odotan sitä heinäkuun kukkatykitystä, joka alkaa juhannuksen tienoilla pioneilla. Taidan olla suuruudenhullu kukkien suhteen, mutta sehän ei ole mitään uutta.. It’s been cold and raining. So, the garden is quite lush and green. There are lots of buds, but not so many blooms.

Oikeanpuoleisen kivikon paras kukinta on jo ohi. Olen tänä kesänä tajunnut tuon vasemmalla kukkivan pikkusydämen arvon oikein kympillä. Sadepäivänä jaoin sitä ympäri puutarhaa. Pikkusydän kestää talven, ei tarvitse nyppiä, ei leviä holtittomasti, ei tarvitse tukea ja kaiken lisäksi kukkii koko kesän. Pikkusydän tulee saamaan lisää näkyvyyttä. Se on varmaa se.

Etualan alppiruusun talvituhot näkyvät hyvin. Nuppuja oli ja paleltuivat pystyyn. Muutama oksa koki saman kohtalon. Pitänee näyttää saksia.. Alppiruusujen kukinta oli todella vähäistä tänä vuonna.

Mikki-apurilla oli eilen on- tai off -päivä. Joko makasi apaattisena tai sai virtapiikkejä hepuleineen. Kuten yllä… ja alla! Yesterday, Mickey was on or off. Nothing between it!

Välillä poseerattiin oikein mallikkaasti.

Kasvimaallakin käytiin. – Our veggie plot

Vauhdilla ja ilman!

Valkoinen Salama – Mickey The White Flash!

Pallokin löytyi. – Who’s got the ball now?

Poseerausta Länsipolulla. – Posing on the Western Path.

Ja Itäpolulla.. – And on the Eastern Path..

Zoomataanpa vähän. Kyllä, Mikki oli yläkuvassakin. – Let’s zoom a little. Yes, there’s Mickey.

Tämän Pusutunnelin suhteen mie kyllä romahan! Lähes kaikki tunnelin kärhöt piti uusia talven jälkeen. Eihän tuo ikinä kasva vihreäksi tätä menoa. Sama juttu noitten valkoisten köynnöskaarien kanssa. I almost give up with this ”Kissing Tunnel”. The vines I planted last summer, died during last winter. I had to plant new ones. Oikean reunan nurmi on näemmä kanttausta vailla..

Pusutunneli toisesta suunnasta.. – Kissing Tunnel from the other side..

Jep, näihin kuviin ja tunnelmiin. Kiitos, että olit taas mukana. Tuli melkoinen puutarhamarathon. Mukavaa sunnuntaita! – Thank you for stopping by! Happy Sunday!

50 thoughts on “Puutarha kesäkuussa – Our garden in June

 1. Tuli mieleen laulu: mä näitä polkuja tallaan…..;) Ihania polkuja ja WAU tuota teidän puutarhaa <3 Aivan ihana 🙂 Leppoisaa sunnuntaita <3

 2. Vau mikä kasvimaa.En taida kehtaa kuvata omaani.Meillä ei ilmat oikein ole suosineet.Tänään istutan ulos kesäkurpitsan ja kurkut sekä tomaatit kasvihuoneeseen.

 3. Kaunis piha <3 Saisiko teidän kasvimaalta tarkempaa postausta? 🙂

 4. Yksikään kärhöei minulta paleltunut vaikka meni 30 vuoden narsissit ja tulppaanit ja melkein kaikki muscaritkin. Istuin jo lisää alppikärhöä ja vielä noudan ensi viikolla yhden.

  Tuli nyt mieleeni, että koska sun rodojen nuput eivät avautuneet, sama koskee varmaan minun kolmea atsaleaani. Eli niitä on enemmän, mutta kaikki eivät avanneeet nuppujaan, vaikka lehdistö on komea.

  Sinulla on kukkia rakaastavan naisen hasllittu puutarha, minulla villin naisen villi puutarha:) Olen saanut sellaisen kukkatualun, jossa tuo villi-teksti on mukana. Kammoni säntilliseen on ylittämässä äyräänsä ja etenkin nurmikko saa kadota, koiruuksille jätetään vain pelikenttä alapuutarhaan.

  Ihana, ihana Mikki♥

 5. Meillä on tomaatit olleet kasvarissa jo kuukauden verran. Kesäkurpitsakin ja kurkut ovat olleet jo pari viikkoa pihalla. Parina kylmänä yönä suojattiin ne. Eivät nuo ottaneet siipeensä.

 6. Kiitos. Voinhan minä sen tehdä. Yleensä kohautan tuon kasvimaan ohi vähän vasemmalla kädellä. En niin välitä noista hyötykasveista. Haikailen aina kaiken kauniin, kukkien, perään.

 7. Sulla on ihana puutarha! Meillä ei vain voi olla villiä, ei edes puolivilliä, kotilouhan vuoksi.

 8. Oi niin kaunis puutarhamaraton jälleen ❤️
  Rakastan kaikenlaisia polkuja, ja niitä sinulla niitä näyttää olevan joka puolella puutarhaa. Ja se on upeaa että aina mutkan takaa löytyy jotakin – se on parasta se! Voin kuvitella sinut polulla kävelemässä, välillä nuuhkimassa kukkasia tai poimimassa jonkun rikkaruohon maasta, Mikki matkassa ?

 9. Hienoja kuvia koirasta. Yhdessä kuvassa se lentää 🙂

  Pikkusydän on todellakin fantastinen kukka. Särkynyttä sydäntä meiltä on hävinnyt talvien tuiskuihin,
  mutta ei pikkusydäntä. Alppiruusu teki nyt vain vähän kukkia mutta ensi vuonna varmaan on taas
  entistä ehompi. Katselin yhtä oksaa sillä silmällä että leikkaanko pois, mutta tulin siihen tulokseen
  että katson ensin elpyykö se. Pensas on ennenkin roikottanut lehtiään, mutta ne ovat yllättäen nousseet
  myöhemmin.

 10. Olipas Mikillä vauhti päällä. Kuules, kun mun minialppiruusuista yksi kärsi talvella, niin miten paljon voin siitä leikata pois. Pistänkö ihan lyhyeksi?

 11. Voi mitä elämäniloa tuolla koiralla. Pionien kukinta oli surkeinta kuin ikinä.

 12. Kyllä näyttää upealta!<3 Hyvä vinkki tuo pikkusydämen levittäminen!:) Sain sitä viime vuonna ja ovat kasvaneet hyvin ja vauhdilla. Sen sijaan moni muu kukka hävisi talven aikana.:( Pionien aukeamista odotellaan täälläkin.;D

 13. Så himla fint hos dej! vilken grönska!!!
  Det syns att ni fått mer regn än vi, här är det torrt.
  Ha de bra
  Mariana

 14. Upeassa kasvussa puutarhasi! Meillä talvi teki myös tuhoja: mm. kärhöt, esikot,narsissit, tulppaanit, osa liljoista ja syysleimuista yms.hävisi aivan tietymättömiin.

 15. Ihanan rehevät puutarhatunnelmat! Pikkusydämet on helppoja, mutta mielestäni ne leviää turhan innokkaasti, ainakin meidän puutarhassa, mutta helppo ne on nyhtää irti, jos alkavat hankalaksi,

 16. Kyllä noilla poluilla kelpaa Mikin tallustella. Minunkin täytyy tutustua lähemmin tuohon pikkusydämmeen, jos se vaan menestyy täällä vitosvyöhykkeellä voisin harkita sen laittamista omallekkin pihalle. Harmikseni toissa vuonna menetin särkyneen sydämmen, molemmat punaisen ja valkoisen. Tulee aina jonkinmoinen tyhjyyden tunne, kun täytyy paikata ja aikaahaan siihen yleensä menee ennenkuin uusi kasu on päässyt vauhtiin. Tsemppiä muillekkin viherpeukaloille, ei passaa lannistua 🙂

 17. Viime vuonna ostamani pikkusydämet sittenkin alkoivat kasvaa kun luulin että nekin menivät. Pienet alut näkyvät. Ostin myös niitä lisää uuteen penkkiini.

 18. Tuo pikkusydän kiinnostaisi minuakin. Pitääpä katsella jos täältä löytyisi, mutta ensin mun on otettava selvää sen latinankielisestä nimestä, että tiedän sitten etsiä sen ruotsinkielisen nimen.

 19. Kuvissa kiinnitän huomiota käytäviin ja kiveyksiin. Onko sinun pihassa missään vuohenjuurta, voikukkaa tai muita hankalia kasvatteja?

 20. Pikkusydän on kätevä kasvi, ja vielä kauniskin. Minä jouduin kaivamaan rohtoraunioyrtin pois luumulehdosta kun alkoi tehdä holtittomasti juurivesoja, kaivan sitä varmaan koko kesän pois kun aina putkahtelee esiin uudesta kohdasta.

 21. Vau mikä maraton! Oletko laskenut koskaan kuinka monta metriä polkuja puutarhassasi on?

 22. Pikkusydän on juuri kuten sanoit, kiitollinen kasvatettava ja suurina kasvustoina myös näyttävä. Onpa harmi, että menetit paljon kärhöjäsi. Minä pelkään tiukukärhö Arabellani menehtyneen, mutta vielä kuitenkin toivon sen lähtevän kasvuun?

 23. All these paths in your heavenly garden are an Eldorado for Mickey!

 24. Moi! Minun penkeistäni on pikkusydän kadonnut jonnekin, ei löydy yhtään. Se on todella kaunis ja kiitollinen kasvi, ei siitä raatsi luopua. Myös täällä on käynyt alppiruusujen kukinnalle samoin, vain muutama vaivainen kukka avautui, en tiedä mitä nupuille tapahtui – paleltuivatko vai kuivuivatko vain pystyyn. Nyt olisi lämpöaallon paikka, vettä on saatu jo enimpään tarpeeseen. Aamullinen +6 ei paljoa mieltä hivele.

 25. Mulla on nuo pari oksaa niin pahasti kuivuneita, ettei auta kuin sakset.

 26. En ihan lyhyeksi pistäisi. Leikkaisin vain kuolleet oksat pois.

 27. Yleensä meillä ovat pionit kukkineet juhannuksena. Viime vuonna ei lainkaan, kun mököttivät siirrosta ja jakamisesta.

 28. Tack, Mariana. Ja, det har regnat och varit kallt här. Ha en trevlig vecka!

 29. Sama täällä. Lisäksi tarhajuoru, tuoksumatara, kurjenmiekkoja.

 30. Meillä leviävät ihan maltillisesti. Meillä on hiekkamaata.

 31. Vuohenjuurta yrittää tulla naapurista, mutta olen saanut sen aika hyvin pysymään poissa. Nyhdän heti, kun näen sellaisen. Voikukkia on nurmikossa, mutta Rikkaruohonpoistajalla on niitä saatu vähenemään.

 32. Joo, rohtoraunioyrtti osaa olla hankala. Olin jo lähes hävittänyt sen puutarhastamme juuri em. syystä. Hellyin sille uudelleen, kun näin sitä laajoina kasvustoina Amsterdamin kasvitieteellisessä puutarhassa. Istutin sen ruukkuun, tosin ei se välttämättä pidättele. Pölyttäjät tykkäävät siitä ja on ihanan sininen.

 33. Heh, enpä ole laskenut. Aika monta. Ja joka metri on käsin kaivettu ja kärrätty.

 34. Ihania kuvia! Minullakin viidestä viime vuonna istutetusta kärhöstä vain yksi näyttää elonmerkkejä enää.

 35. Voi Satu, mikä harmin paikka. Kyllä niitä tuhoja on tullut varmaan jokaisessa puutarhassa ympäri suomen. Itseänikin harmittaa, kun paljon meni. Mutta sinulla näyttää upealta kaikesta huolimatta. Liisa

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: