Oxaliksesta orvokkiin!

Oxaliksesta orvokkiin!

Hellurei! Voisiko viikonloppua aloittaa paremmin kuin kurvaamalla kukkakaupan kautta töistä kotiin? No, ei! Olinkin ihan fiiliksissä kurvauksen jälkeen, sillä tein taas mukavia löytöjä suoraan kuormasta. Esittelen löytöni tuossa tubevideolla. Ai, että!

Mites olet meinannut viikonloppua viettää? Meille on luvattu aika ankeita ilmoja, pelkkää sadetta rännän ja veden muodossa. No, vesi on ihan jees, lähtee lumet. Mutta olisi tuo auringonpaiste niin ihanaa…

Mikäli sataa, eikä pihalle ole menemistä, aion ommella. On kivoja kankaita jemmassa ja niistä voisin jotain yrittää saada aikaiseksi. Ja ainahan voin tehdä kylvöjä ja koulia taimia. Kylvöistä puheen ollen kävin siellä Lidlissä eilen minäkin..

Oikein mukavaa viikonloppua!

30 thoughts on “Oxaliksesta orvokkiin!

 1. Wautsi mitä löytöjä olet tehnyt Lidlistä! Onkohan nyt kaikkiin Lidleihin siemenet tulleet, etsin pari viikkoa sitten Mikkelin Lidleistä muttei ollut. Taitaisi olla parempi ettei enää menisikään sinne haikailemaan, kun kaikki siemenet on jo hankittu. Vaan jos ensi vuodeksi.. ;)) Kaunis kukkakesä on sinulle taas tulossa, oikein odottelen näkymiä !
  En katsonut vielä videota, kun nyt on joutuin mentävä nukkumaan kun on herättävä aamulla jo neljältä valmistautumaan töihin. Hyvää viikonloppua sinne, minulla sentään sunnuntai vapaata. 🙂

 2. Ihanat siemensatsit! Mikäs tuo Marigold on? Oletko kasvattanut ennen?

 3. Teillä on niin keväistä jo siellä suunnalla. Harmaalta näyttää meillä lauantai aamun sää… Ompelua suunnittelin itsekin sekä muutamat kylvöt. Mukava nähdä, että sorruit sinäkin siemenostoksilla 🙂 Tsinniat olisi ihania, mutta en ole niitä vielä koskaan saanut onnistumaan. Olisko sulla heittää siihen joku vinkki?
  Antoisaa viikonloppua sinulle!

 4. Ottaisin mielelläni kaikki omenapuun leikkausvinkit vastaan. Meillä on 6-7 vuotta vanhoja puita, kiitos rusakon niin ne on aikamoisia risuja. Pitäisikö niille tehdä jotain?? Niin siis rusakko vieraili muistaakseni eka talvena eli puut ovat siitä onneksi selvinneet (minä en).

 5. Kivoja puuhia sinulla, kasvihuoneessa puuhailu on jo kivaa, kun on jo niin paljon kukkivaa, mistä voi rakentaa asetelmia! Mukavaa viikonloppua!

 6. Puutarnanetin sivuilla ( puutarha.net/artikkelit/34/omenapuun_leikkaus.htm) on tosi hyvät ohjeet. Katsoin sieltä: Leikkaus aloitetaan kuivista, repeilleistä ja toisiaan hankaavista oksista. Seuraavaksi poistetaan latvuksen sisäosiin kasvavia oksia sekä oksia, jotka kasvavat jyrkässä oksakulmassa runkoon nähden. Nämä poistetaan kokonaan tai leikataan lyhyemmäksi ulospäin suuntautuvan oksan edestä. Leikkaus tehdään maalis-huhtikuussa ennen silmujen puhkeamista.

 7. Tietäisit vain, mikä määrä siemeniä on. Nyt alkaa kyllä olla taimiakin! Tänään tai huomenna on koulintaurakka edessä. Olen sekä esikasvattanut että suorakylvänyt tsinnioita. Jos esikasvatat, ne pitää muistaa latvoa. Kannattaa varmaan kylvää huhtikuulla. Viime vuosina olen suorakylvänyt ja kukinta on alkanut siinä elokuun vaihteessa. Mukavaa viikonloppua. Harmaata on täälläkin.

 8. Marigold on samettikukka in English. Juu, joka vuosi! ;O)

 9. Noita Lidlin siemeniä on hehkutettu joka toisessa blogissa. Eilen kävin ruokaostoksilla siellä ja pitihän se siemenhylly tarkastaa. Edullisia olivat. Ouh, miten aikainen herätys. Mukavaa viikonloppua!

 10. Kiitos, Tiia. Jep, kukkailua tiedossa. Mukavaa viikonloppua!

 11. Oxalikset on ihania – minä rakastan niitä punalehtisiäkin. 🙂
  Siemenistä erityisesti Portulacat näyttävät suloisilta.
  Kevät ei täällä etene ollenkaan, no sitä ihanampi se on sitten kun joskus tulee…
  Keväistä viikonloppua!

 12. Kiva valikoima siemenlöytöjä! Täälläkin on ankea ilma ja lunta riittää edelleen.
  Aurinkoista viikonloppua!

 13. Kiitos, Sirkku. Juu, kasvari on ihana näin keväällä, kun pääsee istuttelemaan ja touhuamaan kukkien kanssa jo vähän ennakkoon. Kivaa viikonloppua!

 14. Minä olen kiireen vilkkaa kitkenyt pienenkin alun niistä punaisista. Asuessamme Sipoossa ne punaiset olivat oikea maanvaiva. Mukavaa viikonloppua, Sara!

 15. Meillä oli kohtuullisen lämmintä, vaikka oli harmaa päivä. Olin pari tuntia pihalla haravoimassa. Ihan kiva oli. Mukavaa viikonloppua!

 16. Erinomaisia siemenostoksia. Hyvä, etten ehtinyt Lidliin. Olisi taas tullut rohmuttua liikaakin.
  Täällä aurinko ilmaantui vasta tunti sitten. Olen maalannut eteisen seiniä, joten pilvisyys ei nyt harmita.

 17. Voi vitsi, arvaa vaan, tuliko hinku laittaa kukkasia pihalle!
  Ehkä pitää narsisseja laittaa terassin pöydälle, siellä ei ole lunta metrikaupalla niinkuin muualla 😉
  Aurinkoista viikonloppua!

 18. Lidlin siemenpusseja on tullut minunkin ostettua. Eivät ole hinnalla pilattuja.

 19. Minustakin oxalikset ovat kauniita, minulla on punalehtinen huonekasviversio. Aikoinaan kitkin puutarhaversiot pois, mutta sitten totesin, että ne sopivat hyvin minun villiin puutarhaani:)

  Erinomainen video muuten, olet todella hyvä ja luonteva esiintyjä!

 20. Sopivaa harmaan päivän hommaa. Meillä ei paistanut koko päivänä.

 21. Tetet kestävät hyvin terassilla. Kukkahommat on niin kivoja!

 22. Kiitos, Sussi! Esiinnyttyä tulee työn puolesta kaiket päivät. ;0)

 23. Täälä paistaa toivottavasti sieläkin ♫
  Kivaa kesäajan alkua Sinulle Satu ☺

 24. Nyt aamupäivällä sataa, mutta iltapäiväksi on luvattu aurinkoista. Silloin siis mars pihalle! Sitä ennen voisi vihdoinkin yrittää jaksaa huoltaa noita huonekasveja.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: