Tänään arvotaan!

Tänään arvotaan!

Hiphei! Se on tytöt (ja pojat) sunnuntai! Ja missä onkaan se lämmin Föhn-aalto? Ei ainakaan täällä. Aamulla mittari näytti pakkasta ja nollassa on vieläkin. Ankean harmaata.

Eilen olimme Mikin kanssa pari tuntia ulkoilemassa pihalla. Haravoitiin niitä näitä. Lähinnä kukkapenkkejä, jotta märät lehdet eivät hidasta sulamista ja anna suojaa mahdollisille kotiloille. On myös helpompi haravoida penkkejä nyt, kun sipulikukat eivät ole vielä kunnolla nousseet.

Tänään voisin ottaa pelargonioista pistokkaita ja ehkä koulia taimia.., jollei sää tästä kirkastu.

Talvetetut pelakat kukkivat ompeluhuoneen ikkunalla ja kovasti kaipaavat siivousta.

Kelloköynnökset kiemurtelevat kodinhoitohuoneessa ja odottavat latvomista.

Kirsikka- ja päärynätomaatiti odottavat koulintaa. Voi jösses! Kohta hukun taimiin. Minne minä nuo kaikki saan mahtumaan? Itämisprosentti oli liiankin hyvä..

Oxalis-istutus vietti pakkasyön sisällä.

Eräs osaa viettää sunnuntain, kuten kuuluukin..

Yllä ehkä ainoa huonekasvi, josta tykkään. En jostain syystä oikein syty niille. Tämä kuva ei anna oikeutta tälle ”hienohelmalle”. Se on todella iso ja upea luonnossa, lähemmäs parimetrinen.

Ihana kimppu Plantsusta. Mielestäni kukkakaupoilla ja marketeissa on liian vähän tarjolla tällaisia monivärisiä kimppuja. Ovat yleensä tylsiä, yhdenvärisiä. Tuossa voitaisiin ottaa mallia maailmalta. Jep. Ja tänään arvon tuolla Tuben puolella sen daaliapalkinnon. Osallistumaan pääset TÄSTÄ! Palkinnot näet ja ohjeet arvontaan osallistumiseen näet videolta. Onnea arvontaan!

Aurinkoista sunnuntaita!

21 thoughts on “Tänään arvotaan!

 1. Siellähän on reipasta kasvua!
  Täälläkään ei Föhn- aaltoa näy eikä tunnu. Mutta ajattelin lähteä silti pihalle. Ehkä se kevätfiilis löytyy, vaikka päivä on pilvinen.
  Leppoisaa sunnuntaita ja rapsutus Mikille!

 2. Täällä se Föhn taitaa puhallella, ainakin tuulee oikein kunnolla, mutta jo aamuvarhain mittarissa oli +5!
  Mutta nyt paistaa myös aurinko, pihalle siis suunta:)

 3. Meillä sataa vettä nyt lähes kaatamalla. Ei auta mennä pihalle. No, lumet sulaa. Mukavaa sunnuntaita, Riina. Mikki kiittää!

 4. Meillä kanssa aamulla pakkasta, satoi jopa vähän luntakin. Nyt jo kuitenkin plussan puolella. Harmittaa, kun jo pari viikkoa luvattu lämmintä, eikä niitä lämpöisiä päiviä ole juurikaan näkynyt. Itse en ole vielä edes kerennyt istuttaa yhtään mitään… kerkeehän tässä vielä 🙂
  Mukavaa sunnuntaita 🙂

 5. Oih, mie ihan romahan kateudesta! Aurinko olisi niin ihanaa, noista lämpölukemista puhumattakaan! Nauti!

 6. Tomaatin itävyys on melkoisen huippuluokkaa. Taitaa olla hyvin lähellä 100%. Ei auta olla kuin julma ja säästää vain parhaimmat taimet. Minulla olisi vielä yksi tomaatti koulimatta. Sinulla on hienot pelakuut, talvehtineet hyvin.

 7. Onpa kelloköynnöksesi jo kasvaneet isoiksi. Ja muutkin taimet niin hienoja ja tanakoita. Minulla eivät ole oikein koulimisen jälkeen vielä lähteneet kasvuun.
  Täällä kyllä tuulee aika kovaakin, mutta mitään lämpöaaltoa se ei ole tuonut tullessaan. Aurinkokin vain kajastaa jostain pilvien takaa. Vaan ei haittaa, sillä innostuin maalaamaan olkkarin seiniä. Nyt vain on tauko, kun maali loppui kesken.
  Mukavaa sunnuntaita sinne teille!

 8. Minä aloitan myös pihalla kukkapenkkien haravoinnilla. Jotain sipulikukkia pyrkii esille, mutta en tiedä, mitä ne ovat. Muutama viikko ja sitten alkaa hieno aika.

 9. Täällä Turun seudulla on ollut aurinkoinen, lämmin päivä. Mittari kipusi iltapäivällä yli 10 asteeseen, mutta nyt illansuussa on alkanut tuulla navakasti, saas nähdä tippuuko lämpötila kovastikin. Puhallan lämpimiä tuulia sinne teillekin päin, jotta pääset aloittamaan puutarhakauden mahdollisimman pian.
  Aurinkoista uutta viikkoa!

 10. Se lämmin Föhn tuuli on meillä Oulussa. Aurinko paistaa mielettömän upeasti ja mittarissa on +6 ihanaa.

 11. No, ehtii vielä. Jotenkin vain on aina niin kiire saada kevät. Meillä oli tänään kaikkea pakkasesta, lumisateesta auringonpaisteesta kaatosateeseen. Koko sääkirjo. Mukavaa sunnuntaita!

 12. Juu, näyttää olevan. Miten voin tuon joka vuosi unohtaa?

 13. Lämpöaaltoa ei koskaan tänne saatu, mutta kaikkea muuta mahdollista kylläkin. Mukavaa sunnuntaita!

 14. Sinä onnekas! Mahtava sää ollut siellä. Kiitos, Teija. Lämpöä odotellaan. Mukavaa viikkoa!

 15. Nauti minunkin puolestani! Mukavaa sunnuntai-iltaa, Nanni!

 16. Meillä riitti lämpöä ja aurinkoa nyt iltapäivällä, aamu oli kylmä ja kostea… Toivottavasti se lämpö kulkeutuu vielä teillekin…

 17. Ei se valitettavasti kulkeutunut. Iltapäivän hetken auringonpaisteen jälkeen tuli vettä kaatamalla. Mutta hyvä niin, lumi sulaa. Mukavaa uutta viikkoa!

 18. Hyvä määrä pieniä taimia. Meillä oli illalla aurinkoa ja sadetta ja tuulta.

 19. Meilläki oli aurinkua ja lämmintä ja se Fööniki puhalteli aika reippahasti. Lunta o viälä ja se saret vois tulla ny vaihteeksi tänne.

 20. Ihanaa, onni potkaisi arvonnassasi ja miten osuikaan nappiin nuo valkoiset dahliat, niitä olen suunnitellut jo jonkin aikaa hankkivani! Kiva ylläri!
  Vielä on viileää ja yöpakkaset rajoittavat ulkoistutuksia, sinun kasvarissasi on kuitenkin jo keväistä!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: