Oppia, inspiraatiota ja vinkkejä kirjoista

Oppia, inspiraatiota ja vinkkejä kirjoista

Hei! Posti toi tänään mukavan paketin. Tuli kaksi kukkasidontakirjaa, jotka tilasin viime viikon lopulla. Muutamia minulla on ennestäänkin ja ajattelin tässä muille kimppuhöperöille vinkata muutamia.

Valmistaudun kirjojen kera hyvissä ajoin ensi kesän kukkarunsauteen. Kukkia pitäisi todellakin olla tiedossa, jollei mitään ihmeellistä tapahdu. Aion kasvattaa ennätysmäärän leikkokukkia ihan vain siksi, että minulla on materiaalia kukkakimppuihin. Siispä nyt luetaan teoriaa kimppujen saloista.

Paula Pryken Koristele kukkasin ei ole kovin tuore opus, mutta kirja on tulvillaan ajattoman ihania kukkakimppuja ja -asetelmia. Silmänruokaa ja inspiraatiota.

Tämän kirjan anti on mielestäni ehkä enemmän visuaalinen kuin tarkkoja ohjeita antava.

Lars Jonin Kimppu on erittäin selkeä ja havainnollisia ohjeita antava teos. Ei ihan niin visuaalinen kuin tuo Paula Pryken kirja.

Sitten kirja kuin karamelli… Ingrid Carozzin Handpicked. Kirjaa on sujuvaa ja mielenkiintoista lukea ja nuo kimput… Aah! Upeita! Kuten on myös Ingrid.

Sellaisia kimppuja ja asetelmia kuin tämä kirja tarjoilee, toivon osaavani jonain päivänä tehdä. Totisesti! Siinäpä tavoitetta.

Sitten vielä Paula Niemelän ja Tiina Räihän Floristiikan oppikirja. Kotimaisen kukkasidonnan perusteos. Asiallinen, hyvin informatiivinen – kuten oppikirjan kuuluukin olla.

Kun googlettaa floristiikan oppikirjoja, on tarjolla tämä ja melkeinpä vain tämä. Ikää kirjalla taitaa olla jo jonkin verran ja uusimmat kukkasidonnan tuulet puuttunevat..

Näitä ja muutamaa muutakin kukkaisaa kirjaa lukiessa hurahtaa kevät mukavasti uutta puutarhakautta odotellessa. Ja tapahtuu tässä vielä kaikenlaista jännittävää ja ihanaa aiheeseen liittyvää. Hih, pidänpä vielä jännityksessä… Luetko sinä puutarha- tai kukkakirjoja? Vinkkaa ihmeessä, jos mielessäsi on jokin hyvä! Mukavaa tiistai-iltaa!

30 thoughts on “Oppia, inspiraatiota ja vinkkejä kirjoista

 1. On niin ihana seurata innokkuuttasi ja upeasti kehittynyttä taitoasi sidonnankin puolella! Kukkien virta on ottanut sinut mukaansa kauneuteen, upeita ja herkkiä kimppuja teet jo!

 2. Varmasti inspiroivia kirjoja. Minulla on kirjahyllyssäni "Koristele kukkasilla" kirja, jonka kauniisti kuvitetuista ohjeista itse olen saanut runsaasti inspiraatiota. Kirja on melko monipuolinen sisältäen esimerkiksi ohjeita morsiuskimpun, pöytäkoristeiden ja kukkakimpun tekoon sekä kukkien käsittelytapoja. Alkuteos "Flower Craft" ja tekijöinä Jenny Raworth ja Susan Berry. Toinen mieluinen kirja minulle on ollut Tuulikki Mattilan "Arjen iloa ja juhlan odotusta" teos, joka käsittelee sitten etupäässä luonnonmateriaalien käyttöä kimpuissa ja asetelmissa.

 3. Kaikenlaiset puutarhakirjat ja -lehdet ovat taas alkaneet kiinnostaa minua heti, kun vuosi vaihtui. Ihana seurata innokkuuttasi kimppujen tekoon.

 4. Intoa riittää ja toivottavasti sitä taitoakin jonain päivänä löytyy. Oppia on ainakin luvassa! Jos olisin nuorempi, en kahta kertaa miettisi, mikä on se mun juttu…

 5. Varmasti hyvä kirja. Googletin. Kiitos vinkistä! Hyvältä kuulostaa tuo jälkimmäinenkin.

 6. Hih, intopiukeena olen. Odotas vain, kun kukkia alkaa puutarhasta pukata. Kimppuja, kimppuja ja treeniä treenin perään.

 7. Jäänpä mielenkiinnolla odottamaan kevään ja kesän kimppujasi 🙂

 8. Kukkakirjat kiinnostavat aina vaikka unelmien puutarha on unelma vain:)

 9. Ihan mahtavat oppaat. Äitini ihastuisi varmaan. Hän on aina ollut intohimoinen kimppujen tekijä ?
  Tuommoisia kirjoja on niin ihana tutkia lumien aikaan ?

 10. Kukkakirjat on niin kauniita. Innolla odotan, että mimlaisia kimppuja seuraavaksi syntyy ❤️

 11. Itse olen tuon Kukkien sommittelu ja sidonta -kirjan avulla opiskellut puurtarhakoulussa. Kirjan toinen tekijä Tiina Räihä oli sidonnan opettajanikin. Taitava ja hyvä opettaja, jolla oli yksi parhaimmista värisilmistä, joita olen tavannut. Ihailin aina hänen vaatteitaankin, joissa oli käytetty uskomattoman upeat väriyhdistelmiä. Itse pukeudun aina aika tylsästi ja sävyttömästi.
  Kirja on vieläkin käytössä oppilaitoksissa. Siinä on hyvin selvitetty perusasiat, mutta onhan se sidonta muuttunut ja muuttuu koko ajan. Omina opiskeluaikoina ei nykyisiä villejä ja vapaita kimppuja harrastettu lainkaan.
  Minusta on jotenkin ihana, että nyt on kaikenlaista tyyliä vallalla. Jokainen saa valita mieleisensä tyylin. Voi olla villimpää tai tiukempaa tyyliä. Perusasiat eivät varmasti kuitenkaan muutu, joten tuonkaan kirjan perussisältö ei varmasti vanhene koskaan.

 12. Kivan oloisia kirjoja! Ihana on seurata tuota sinun innostusta❤️ Kiva kun ihmiset saa tehdä/harrastaa jotain mistä niin kovasti nauttii!! Mukavaa talvipäivää❤️

 13. Hienoja kirjoja ja sieltä sitä on mukava ammentaa tietoa. Edellisen postauksen hääkimppujen takia olisin minäkin valmis ainakin muodin mukaisesti liiton uudelleen sinetöintiä. Vai kuinka se meni? Hyviä lukuhetkiä .

 14. Kyllä nyt tulee upeita kimppuja kun olet saanut noin hyvät kirjatkin hankittua. Itse olen vaatimattomuuteen taipuvainen kukkakimppujen suhteen ja monesti vain keräilen kukkasia kimpuksi ja laitan maljakoihin. Arvostan sitä että joku paneutuu ja näkee vaivaa kauneuden eteen.

 15. Ihanan inspiroivan näköisiä kirjoja, niistä löytyy varmasti toinen toistaan kauniimpia asetelmia ja kukkasidontoja sekä paljon muuta kaunista. Uusi kasvun aika on taas käsillä, sitä odotellessa <3

 16. Toivotaan, että opin. Materiaalia kimppuihin olisi ainakkn tiedossa, joten parasta oppia!

 17. Kukkakirjoja on ihana lukea ja katsella. Eipä näin talvella puutarhasta iloa ole, mutta onneksi kimppumaeriaalia saa kaupoista.

 18. Juu, voi nauttia kukista näin talvellakin kirjojen välityksellä.

 19. Jep, hyvä on oppia perusteet, jotta voi sitten soveltaa ja irrotella. Noita boheemeja kimppuja haluan oppia tekemään. En tykkää liian asetelluista.

 20. Hih, nyt on kimppumania valloillaan ja kova halu on oppia kimppujen salat. Kivaa iltaa!

 21. Hih, eiku sinetöimään! Kiitos, luen ja yritän oppia.

 22. Vaatimattomia ovat minunkin kimppuni, mutta jospa oppisin. Intoa on!

 23. Kohta niitä kukkia tosiaan saa ja on harjoittelumateriaalia. Ihanaa!

 24. Nuasta kirijoosta löytyy varmasti hyvät opit mitä soveltaa. Mukavia lukuhetkiä!
  Olis joku opus hyvä olla olemas. En kovin usee itte kimppuja tee, mutta jos innostuus, ku olis hyviä ohojeeta.

 25. Kaunis tuo Handpicked! Minulla on joitakin kukka- ja puutarhakirjoja (en kuitenkaan osaa suositella mitään..) joihin tartun yleensä keväisin :).

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: