Ensimmäiset kylvöt on tehty!

Ensimmäiset kylvöt on tehty!

Hei! Niinpä taas vierähti viikko. Nyt voi sanoa, että ensi kuussa on kevät. Ihan virallisesti. Maaliskuuhan on kevätkuukausi.

Ensimmäiset kylvöni olen tehnyt. Latva-artisokat ja jättiverbenat. Jättiverbenat ovat kylmiössä ja artisokat ikkunalla. Artisokkia kokeilen ties monennenko kerran. Viime vuonna sain ne jo ulos kasvimaalle asti, mutta eivät tehneet satoa. Jurottivat koko kesän. Ja taas kokeillaan. Olisivat ihania kukkakimpuissa..

Chilit taidan jättää tänä vuonna väliin. Kukaan ei syö niitä meillä. Paprikoita saattaisin kokeilla, mutta ahtaaksi käy ikkunalaudat. Talvetetut pelargoniat asustavat ikkunoilla.

Tänään oli siivouspäivä ja sen kunniaksi ostin perjantaikukat jo tänään. Tein kimpun olohuoneeseen.

Viikonlopun aion vain huilia. Ei ole menoa minnekään. Ehkä kylvän jotain ja ompelen. Jos on valoisaa, voisin harjoitella macrolla kuvailua. Nämä kuvat on ihan kännykällä räpsittyjä… Onko sinulla viikonloppusuunnitelmia? Joko olet tehnyt kylvöjä? Mukavaa viikonloppua!

22 thoughts on “Ensimmäiset kylvöt on tehty!

 1. En minäkään ole koskaan saanut satoa latva-artisokasta, mutta ei se estä kylvämästä, heh. Ainakin ne itävät nopeasti toisin kuin jäku jättiverbena, joka voi olla hankala. Täytyy yrittää hyysätä taimia kovasti tänä vuonna, jos satoakin saisi, se olisi huippuhienoa. Artisokka on lempparivihanneksiani.
  Voisihan sitä myös harkita kylvävänsä jotakin kylmäkäsittelyä vaativaa.. hmm hmm! Siemeniä alkaa olla, kun yksi tilaus tuli tänään, 12 pussia.

 2. Voi miten kaunista kukkien ilotulitusta.
  Onnea kylvöihin.

 3. Munkaan latva-artisokat eivät ole koskaan ehtineet kukkaan. En edes tykkää niistä, olen kasvattanut niitä myös koristetarkoituksessa. Mä päätin, etten taida kasvattaa niitä tänä vuonna.
  Noita jättiverbenoita tekisi mieli kylvää, tykkään tosi paljon niistä. Taimia on aina niin huonosti saatavilla.
  Haaveilen aina, että ehtisin siivota jo torstaina, silloin viikonloppu alkaisi jotenkin aikaisemmin, kun tylsimmät hommat olisi tehty. Ja viikonloppukukatkin voisi ostaa jo torstaina. 🙂
  Kivaa viikonloppua ja onnistuneita kylvöjä! <3

 4. Voi näitä sinun kuvia, ovat niin kauniita!♥ Toivottavasti kylvöksesi lähtevät hyvin kasvamaan! Ihanaa alkanutta helmikuuta♥

 5. Pari kertaa olen onnistunut artisokissa. En niitä syönyt, vaan annoin kukkia. Upeitahan ne oli! Toiset olivat itsekasvattamiania taimia ja toiset ostettuja. Ja kesät pitkät ja lämpimät. Viime vuosina ei ole onnistunut!

 6. Niin kauniita kukkia ! Voi että. ?On maaliskuu ainakin "matemaattisesti" kevätkuukausi. Kun vuodessa on 12 kuukautta ja meillä on 4 vuodenaikaa niin silloinhan kesä = kesä heinä elo; syksy = syys loka marras, talvi = joulu tammi helmi – ja siis kevät on maalis huhti touko ? Kevät koittaa kuukauden kuluttua ?

 7. Viikonloppuna ajatuksissa kylvää jättiverbenaa ja jokos se on aika myös keijunmekkoa kylvää? Minulla on kylläkin niiden juurakkoja ekaa kertaa myös kellarissa talvetuskokeilussa, kun olivat niin hienoja viime kesänä. Hehe innostuin ostamaan chilin siemeniä piitkästä aikaa!

 8. Ihana kimppu! Eilen laitoin keijunmekon siemenet itämään. Chiliä kyllä syödään, mutta ei ole riittävästi valoa ja lämpöä sen kasvattamiseen. Kokeiltu on 🙂

 9. Kauniita kukkakimppuja! Niin tosiaa, ensi kuussa on kevät, kuulostipa hyvältä 🙂
  En ole vielä kylvänyt, mutta ihan pian menee ensimmäiset siemenet multaan 🙂
  Mukavaa viikonloppua!

 10. Ihanat kimput!
  Mullakin jälleen latva-artisokkayritys menossa, viime keväänä taimet kyllä lähtivät kasvuun, mutta näivähtivät loppumetreillä ennen ulospääsyä. Saattoi kyllä johtua omasta laiskuudestani, se oli se loppusuoran koulintalaiskuus, kastelulaiskuus, lannoituslaiskuus… 🙂
  Jättiverbenasta luin innostavia kasvatuskokemuksia jossain blogissa, ja toivon että sekin tänä vuonna onnistuisi viime vuotta paremmin. Nää on nää mulle haastavat. Muun muassa nämä 😉
  Kivan viikonlopun toivotuksin!

 11. Meinattiin tyttären kanssa mennä katsomaan Cheek leffaa, katsotaan päästäänkö?
  Ihanaa viikonloppua Satu <3

 12. Totta, nopeita ovat. Olen jo koulinut ensimmäiset artisokat. Hih, hyvä, että siemeniä riittää!

 13. Minä siivoan torstaina tai perjantaina ennen töihin menoa. Väsyneenä perjantaina töitten jälkeen en enää jaksa siivota. Ja lauantaina haluan nauttia vapaasta. Kiitos, Riina. Kivaa viikonloppua!

 14. Kiitos! Toivoisin niin, että latva-artisokat kerrankin onnistuisivat. Mukavaa viikonloppua!

 15. En ole nähnyt artisokan taimia missään myynnissä. Kesät eivät ole viime vuosina suosineet hyötykasvien kasvatusta.

 16. Kiitos, Rita A. Juu, virallisesti on kevättä. Jippii!

 17. Jep, keijunmekon ja kelloköynnöksen aika on jo myös. Nuo sain äitini kylvettäviksi, kun ei oikein mahdu ikkunoille… Yritin kerran talvettaa keijunmekon, mutta ei onnistunut. Meillä on pari vuotta vanhoja chileja kuivattuina…

 18. Kiitos! Juu, chili tykkää lämmöstä. Meillä ei masut kestä chiliä, joten turha kasvattaa.

 19. Kiitos! Hyviä kylvöjä! Kylvötahti täälläkin pian kiihtyy! Kivaa viikonloppua!

 20. Kiitos! Minä sain omani ulos asti, mutta sadosta ei ollut tietoakaan. Loppui kesä kesken. Meillä kaakossa satoi ja oli todella kylmä kesä. Jälleen. Haastavia ovat. Mukavaa viikonloppua!

 21. Kuulostaa kivalta suunnitelmalta! Toivottavasti suunnitelma toteutuu. Mukavaa viikonloppua, Outi!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: