Voihan hyötykasvi + Arvonta!

Voihan hyötykasvi + Arvonta!

Heisulivei! Se on viikonloppu! Pläräilin aikani kuluksi siemenpusseja. Aika paljon on entisiä, avattuja. Ja vielä enemmän uusia. Vanhat ovat lähinnä hyötykasveja ja uudet kukkia. Suunta on siis oikea! Hyötykasveja:

Kurpitsaa ajattelin kylvää. Kasvatan sitä kasvusäkeissä heinähäkkien päällä maisemoimassa. Tykkään myös syödä kasvisruokia, joten kurpitsaa menee. Melonipussista taitaa olla jo päiväys mennyt. Voinpa nuo siemenet nakata johonkin nurkkaan. Tuskin itävät.

Suhteeni munakoisoon on vaihteleva. Lämpiminä kesinä olen saanut hyvin satoa, mutta pari viimeistä kesää on homma mennyt mönkään. Ulkona on satanut kaatamalla ja on ollut kylmä. Kasvihuoneessa munakoisoon tulee helposti punkkeja ym. öttiäisiä. No, voihan noita kasvattaa taas terassilla vaikka koristeina, jos on kylmä kesä.

Kelit maissin kasvatukseen eivät todellakaan ole olleet kohdillaan viime kesinä. Satoa ei ole tullut. Nakkaan nuo loput siemenet jonnekin lavan kulmaan, jos jää tilaa. Timjami saa kasvaa jossain.

Herneitä varmaan kasvattelen. Tuo on vanha paketti. Jos itävät, hyvä niin.

Salaattia menee aina. Papuja on myös kiva kasvattaa.

Härkäpavun jämät pääsevät multiin… Viime vuosi oli niillekin surkea.

Vielä on vahapapujakin jemmassa. Huoks.

Jösses! Lisää papuja!

Hei, tämä ei ole enää kivaa… Kasvulavat olin suunnitellut daalioille! Mutta, mutta noita siemeniä vain löytyy jemmoista.

Kesäkurpitsaa… Ajattelinpa pitää siemenhuumassani arvonnan! Nämä siemenet on ihan ostettu arvontaa varten. Saatanpa kyllä lisätä jotain extraa mukaan tuolta jemmoistani… Arvon kaksi siemensettiä. 1. Hyötykasvien siemeniä: retiisi, mukulaselleri, ruusukaali ja juuripersilja

2. Kesäkukkien siemeniä: rusoikikukka, kohtalonkukka, tuoksuherne, auringonkukka

Alla arvonnan säännöt:


* Saat yhden arvan olemalla blogini kirjautunut lukija (Lukijat-toiminto oikeassa sivupalkissa) ja kommentoimalla tätä postausta. Kerro kommentissasi, mikä on luottokasvattisi? Kasvatatko enemmän hyötykasveja vai koristekasveja? Kerro myös, tavoitteletko molempia settejä vai vain toista.

Voit saada lisäarvan:


Tykkäämällä blogini Facebook-sivustosta ja kommentoimalla tätä postausta Facen puolella.
Seuraamalla blogiani Blogit.fi -sivuston kautta. Sinun pitää kirjautua sivustolle voidaksesi liittyä seuraajaksi.
Maksimissaan voit siis osallistua kolmella arvalla!
Suoritan arvonnan sunnuntaina 11.2.2018. Ilmoitathan kommentissasi, monellako arvalla osallistut. Jätä kommenttiisi yhteystietosi, jotta tavoitan sinut, mikäli voitat.  Onnea arvontaan!

52 thoughts on “Voihan hyötykasvi + Arvonta!

 1. Kiva arvonta, mutta jätän väliin. Laitoin juuri omista varastoista siemenpusseja kiertokirjeeseen.
  Munakoisosta en ole kertaakaan saanut hedelmää. Se kukkii kyllä, mutta siihen se sitten jää. Maissi tekee pikkuruisen tähkän, joten keskityn yksinkertaisempiiin ja varmempiin hyötykasveihin. Herne varsinkin tuntuu olevan takuuvarma.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

 2. Kiva arvonta! Tavoittelen hyötykasveja kolmella arvalla. 🙂

 3. Kaikilla kolmella arvalla mukana kasvun ihmettä tavoittelemassa! Eniten innostaa yrtit, mutta toki vierelle tarvitaan myös kukkien loistoa. Ja molempia näitä tavoittelen ilolla.
  postin.tuomaa[at]gmail.com

 4. Osallistun molempiin! Koristekasveja olen enemmän istutellut, mutta viime kesänä onnistuin kirsikkatomaattien kanssa, joten olen innostunut nyt kokeilemaan jotain muutakin.

 5. Kahdella arvalla mukana 🙂 Hyötykasveja kiitos.
  ruskarouva85[at]gmail.com

 6. Mainio arvonta! Kahdella arvalla mukana. 🙂 Molemmat palkinnot ovat hyviä, mutta olen enemmän hyötykasvi-ihmisiä. Mielestäni useimpien hyötykasvien kukat ja kasvulehdetkin ovat jo sinällään tosi kauniita. Ei sillä, ettenkö kuitenkin kylväisi koristekasvejakin sekaan aina mahdollisuuksien mukaan. 😀 Köynnöskrassi on ehkä suosikkini – se on sekä kaunis että hyödyllinen ja parvekepuutarhamme oloissa tosi pitkään kukkiva ja kestävä. 🙂

  viikarivartti.blogspot.fi

 7. Erilaiset pavut ovat suosikkejani mutta joka vuosi ei ole aina yhtä onnistunut. Yrtit kasvavat melkein itsekseen eikä niitä tarvitse hoidella. Köynnöksistä myös saa paljon iloa. Yhdellä mukana, kumpi tahansa käy.
  karhuoja[at]gmail.com

 8. Siemeniä on aina liikaa, mutta nuo koristekasvit ovat niin helppoja, että nyt lankesin osallistumaan 🙂 Yhdellä mukana.

 9. Toivottavasti ensi kesästä tulee lämmin ja satoisa. Arvonta on ihana, mutta mun täytyy jättää se tällä kertaa väliin. Siemeniä on kertynyt jo niin paljon (ja tilasin tietysti lisää), että yritän saada ensin ne kaikki kylvettyä.
  Mukavaa viikonloppua!

 10. Olen kolmella arvalla mukana molempien arvonnassa. Minun luottokasvini on ruusupapu, paitsi viime kesänä.

 11. Kahdella mukana molempien arvontaan 🙂
  ellijapii[at]gmail.com

 12. En osallistu tällä kertaa, siemeniä on jostain syystä omasta takaa 🙂
  Määrällisesti koristekasveja on meillä enemmän mutta on kasvimaalla hyvä määrä silti kasveja, plus kasvihuoneessa. Ilman hyötykasveja ei voisi olla.

 13. Herne, salaatti ja retiisi ovat onnistuneet aina, vaikkakin viime kesä oli niin kehno, että salaattikin kärsi.
  Yhdellä arvalla osallistun molempien arvontaan
  talviuninalle(at)gmail.com

 14. Kahdella mukana molempien arvonnassa. 🙂 Enemmän kasvatan kuitenkin hyötykasveja, porkkana ja herne suosikkeja.

  hippohiiri at gmail.com

 15. Ruusupapu on yleensä onnistunut helpoiten. 🙂 Mukava olisi saada esim. tomaatitkin onnistumaan. Yhdellä arvalla mukaan! hiltuha(at)gmail.com

 16. Täytyyhän sitä aina siemenarvontaan osallistua, vaikka itselläkin noita pussukoita löytyy jo entuudestaan… 🙂 Maltan nyt kuitenkin sen verran mieleni, että osallistun ainoastaan hyötykasvien siementen arvontaan, sillä ne ovat enemmän minun juttuni – vaikka kivoja on kukatkin…
  Mutta se suosikkikasvi, parasta on ihan kaikki hyötykasvit! Ehkä voiton vievät kuitenkin pavut, porkkana ja tomaatit – ja tietysti herneet ja… 🙂
  Mukana yhdellä, parastapuutarhasta @ gmail.com

 17. Olisi pitänyt tilata se kiertokirje tännekin! Lämpiminä kesinä sain munakoisosatoa, mutta pari viimeistä kesää ovat olleet kamalia. Herneisiin voi luottaa. Mukavaa viikonloppua!

 18. Totta, jo monen kasvin lehdet ovat upeita! Onnea arvontaan!

 19. Hih, täällä on melkoinen siemenvarasto myös. Onnea arvontaan!

 20. Sallin kommentti oli vahingossa tuplana, joten poistin toisen.

 21. Sitä toivotaan! Täällä on vähän samaa ongelmaa… Kivaa lauantaita!

 22. Onnea arvontaan, Ansu! Minä en ole ikinä saanut ruusupapua kasvamaan!

 23. Minä olen niin pettynyt hyötykasveihin parina kesänä, kun säät ovat olleet, mitä ovat. Pakko kai noita on kylvää, mutta ei innosta yhtään.

 24. Retiisin meillä iskivät jotkut madot. Herneitä ja salaattia saatiin. Onnea arvontaan!

 25. Porkkanaa sain eka kerran viime vuonna. Siihen on jotkut öttiäiset aina iskeneet tai on mennyt muuten pieleen. Onnea arvontaan!

 26. Minulla ei ruusupapu onnistu. Ei sitten millään. Onnea arvontaan!

 27. Tuntuu olevan yleistä tuo siemenrunsaus! Onnea arvontaan! Hyötykasvit eivät oikein minua nappaa… Onnea arvontaan!

 28. Kahdella mukana.Minusta on hauska kokeilla uusia kasveja, joten lähden tavoittelemaan hyötykasvisettiä, joista olen kokeillut vain retiisiä aikaisemmin:).Hmm luottokasvini on yrtit.Aikaisemmin olisin sanonut myös avomaankurkut ja kesäkurpitsa,mutta nekin meni viime kesänä mönkään.Viime kesän uusia kokeiluja oli latva-artisokka, joka ehti melkein valmiiksi ja pavut, jotka eivät ehtineet sinnepäinkään.Munakoisoja olen kokeillut jo kahtena kesänä ja sekä siemenestä, että taimesta huonolla menestyksellä.Ehdin saada raakileet, jotka sitten kosteuden (?) takia homehtuvat tai näivettyvät.En tiedä pitäisikö vielä kokeilla vai luovuttaa ainakin yhdeksi kesäksi…kukkapuolella tykkään ruiskauokista,unikoista ym yksivuotisista helpoista.Kylvän niitä sikinsokin vanhaan veneeseen:)
  amto(at)suomi24.fi

 29. Monta olisi kokeiltava. Kaikki kiinnostaa seijautriainen[at]hotmail.com

 30. Siemenistä kasvattelen etupäässä hyötykasveja ja perennoja. Eli hyötykasvien siemenet kiinnostaisivat, jos onni sattuisi kohdalle! Kaikilla kolmella mukana.

 31. Mukana molempien arvonnassa! Kasvatan eniten hyötykasveja 🙂
  ainosuklaa[at]gmail.com

 32. Kahdella mukana arvonnassa =) Viime kesä oli niin surkea, että oikein harmitti! No yrtit kasvihuoneessa edes jotenkin tuotti satoa.. Herne ja mansikat myös. Toivottavasti olis upea kesä tulossa!

 33. Mukana ollaan ❤️. Tykkäisin kukkasetistä, jos onni käy kohdalle. Itse kasvatan mieluiten hyötykasveja ja kukat pihamaallamme ovat lähinnä perennoja, mutta toivon oppivani kesäkukkien kasvatusta enemmän. 🙂 T. Kati kati.kainulainen[at]gmail.com

 34. Siis kahdella arvalla mukaan arvontaan ja enempi on noita hyötykasveja on laitettu.tomaattia joka kesä. Molempien arvontaan osallistun. Salli.moilanen35[at]gmail.com

 35. Joka vuosi tulee kylvettyä sekä hyöty- että koristekasvien siemeniä. Hyötykasveja ehkä kuitenkin enemmän, mikäs sen mukavampaa kuin korjata herkkusato omalta pihalta. Yrtit kuuluvat niihin taatusti joka vuosi kylvettäviin, joten ne varmaan ovat sitten omia luottokasvejani. Kumpi tahansa setti kelpaisi, kahdella arvalla mukaan. riiti81(At)gmail.com

 36. Hyötykasvit on mun juttu ja erityisesti kurkut 🙂 Ekan paketin arvontaan mukaan

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

 37. Oi ehdinkös vielä ihanaan arvontaan olis kotipihaa ja mökkipihaa laittaa noita ihanuuksia?Yhdellä arvalla nyt mukana..kun on aikaa käyn tykkäilemässä fb.Kivaa sunnuntaita☀️

 38. Kiva arvonta, kahdella mukana. Kesäkukat olisivat minun juttuni. anneli.airola[at]hotmail.com

 39. Mukaan yhdellä ja kesäkukkien siemeniä tavoittelen. Mustasilmäsusannaa olen kasvattanut monena vuonna.
  Tiina
  miumiu83 at gmail.com

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: