Macroharjoitukset jatkuvat…

Macroharjoitukset jatkuvat…

Hei! Aurinko paistaa ja on kymmenisen astetta pakkasta täällä kaakossa. Harjoittelin macrolla kuvaamista, koska oli kohtuullisesti luonnonvaloa täällä sisälläkin.

Harjoituskohteena toimivat jo parhaat päivänsä nähneet kukat. Käytin jalustaa ja itselaukaisinta. Kokeilin kuvaamista eri kokoisella aukolla. Aika haastavaa on, mutta ihan mukavaa.

Yritin kuvat pihalla touhunnutta käpytikkaa, mutta se oli niin vikkelä liikkeissään, että tarkennus ei osunut kohdilleen.

Kokeilin myös Muranon lasiin tarkennusta.

Tällaiset lauantaitreenit. Paistaako siellä aurinko? Miten on lauantai sujunut? Leppoisaa lauantaita!

19 thoughts on “Macroharjoitukset jatkuvat…

 1. Kivat treenit ja niin kauniit kuvat? Mukavaa lauantai päivää❤

 2. Ai kun ihanat värit näissä kuvissa! Oijoi. Täällä ei aurinko tänään näyttäydy, toivottavasti huomenna.

 3. Voi kuinka kauniita värejä ja kuvia! (Kuvauspohdintaa: Osassa kuvista on ehkä vähän kapea terävyysalue, voisikohan aukkoa pienentää? Jos kuvaat jalustalta, niin ainakin aikaa voi lisätä. Mutta tämä sii vain pohdintaa, aina riippuu siitä mitä kuvaajana hakee! :))

 4. Kauniit kuvat. Meillä aurinko paisto tovin, pakkasta -10. Miekin oon tuota macroo harkinnu, on vuan aika hintava miun kuvvauksille vielä toistaseks!

 5. Päivällä paistoi aurinko ja pakkanen nappasi nenänpäästä kiinni 🙂
  Ihania kuvia. Odotan kesää, että pääset testaamaan macroa ötököiden kuvaamiseen!
  Ihanaa lauantaita sinulle Satu <3

 6. Kokeilin tuota kuvailua eri kokoisilla aukoilla nähdäkseni erot ja oppiakseni. Öö, mitä tuo ajan lisäys tarkoittaa? Iso-arvoako? Olen vielä ihan pihalla näissä jutuissa. Enpä vielä kauheasti osaa hakea mitään, joten olen kovin kiitollinen kaikista neuvoista!

 7. Kiitos, Ulla. Meillä paistoi myös ja oli lähes 15 pakkasta. Kaunis talvipäivä. On se aika kallis, siksi minäkin sen vasta nyt ostin. Nyt syödään kaurapuuroa!

 8. Täällä oli samanlainen keli. Ihan kiva. Aurinko piristää kummasti! Kiitos, Outi. Mukavaa viikonloppua!

 9. tosi hyvä hankinta sinulle tuo macro-objektiivi, tykkään jo nyt näistä eka kuvistasi:))
  mulkin tarkoitus viettää pitkästä aikaa viikonloppu ihan kotosalla ulkoillen, siivoillen, kukkia hoidellen, leipoen hieman pakkaseenkin asti ja tietysti kutoen musiikkiohjelmia radiosta kuunnellen…eli minulle se just paras viikonlopun viettotapa

 10. Ai että tuli onnellisen keväinen olo näitä kauniita kuvia katsellessa. <3 Sieltä se tulee, vaikka tänään tässä kylmyydessä ei tunnukaan siltä.

  Kaunista sunnuntaita Satu <3

 11. No minun silmääni kuvat ovat hienoja, ja harjoitus tekee mestarin! Minulta tuo macro puuttuu, sitä ja kokonaan uutta kameraa suunnittelen hankkivani!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: