Ensi kesän projektini on selvillä!

Ensi kesän projektini on selvillä!

Hei! Nyt seuraa jatkoa edelliselle kukkasiemenpostaukselle. Tosiaan, noita siemeniä on tullut taas hamstrattua. Osan ajattelin saada mahtumaan vanhoille istutusalueille, osan ruukkuihin, osan kasvimaalle ja osan… Enpä tiedä. Joudun ehkä tarttumaan lapioon ja tekemään kukkapenkin, tosin en tiedä minne. Jää nähtäväksi.

Espanjasta ostettuja ja saatuja siemeniä… Tykkään harjaneilikasta.

Ritarinkannuksia ei ole koskaan liikaa ja tsinniat kuuluvat jokakesäiseen kylvöohjelmaan.

Portulakkaa olen joskus kasvattanut ihan hyvällä menestyksellä. Viihtyy lämmössä. Jättiverbena on perhosmagneetti. Sitä kylvin jo. Kylvös on kylmiössä vielä muutaman viikon.

Syyssädekukka on perenna, jota minulla ei ole ennestään. Pitäisi kukkia jo ensimmäisenä kesänä. Kylvetään maaliskuussa.

Tiibetinkoirankieli on outo minulle. Kylvän sitä ensimmäistä kertaa. Saa nähdä, miten käy.

”Kuninkaalliset häät”. Osuva nimi tälle kaunottarelle. Olen kerran kylvänyt valkoista idänunikkoa ja kasvoikin, mutta jäi suuremman perennan jalkoihin. Nyt kylvän uudelleen ja etsin paremman paikan. Muissa väreissä meillä idänunikkoa jo löytyykin.

Kotilokukka. Näyttää jännittävältä ja tältä odotan paljon! Englanninkielinen nimi näyttää olevan Irlannin kellot. Hmm, mistähän tuo käännösnimi johtuu? Toivottavasti ei ole kotiloitten herkkua!

Konnanlilja. Jännittävä perenna, jota meillä on jo ennestään. Varmistelen siemenkylvöillä, että on jatkossakin.

Kuitupellavaa en ole aiemmin kasvattanut. Kokeillaan nyt..

Jälleen herkullinen perenna, jota on ennestäänkin ja varmistelen, että on jatkossakin. Kaukaasiantörmäkukka.

Lisää ihania tsinnioita!

Jänönhäntiä. Niitä on ollut ennenkin ja tykkään kovasti!

Lisää Espanjan ostoksia. Ikiviuhkoa ja neilikoita. Oletko kasvattanut näitä neilikoita siemenistä? Onko kasvatusvinkkejä? Milloin ja miten kannattaa kylvää? Ne minun talvella ottamani neilikan pistokkaat muuten juurtuivat, mutta niihin tuli punkkeja, joten jouduin ne heittämään pois. Viime viikolla heitin.

Tämmöinen siemenkavalkadi. Ja tänään posti toi lisää kukkien siemeniä. Ihana ystäväni lähetti minulle yllätyspostia! Jee!

No, hyvinhän tuonne puutarhaan vielä mahtuu, vai mitä? Heh, heh… Siinäpä onkin ensi kesän projektini: ”Etsi paikka siemenille…” ;O) Siemenistä puheen ollen, joko olet osallistunut blogini siemenarvontaan? Jollet, pääset sinne TÄSTÄ. Lupsakkaa keskiviikkoa!

27 thoughts on “Ensi kesän projektini on selvillä!

 1. Voi hyvä tavaton taas:) Ihania kaikki! Monta sellaista lajiketta jota en ole nähnyt tai en ainakaan muista..kuten tuo konnanlilja..olipa jännän näköinen:) Leppoisia talvipäiviä❤

 2. Tuolta heti pisti silmään konnanlilja. Erikoisen ja kauniin näköinen kukka <3
  Ihanaa keskiviikkoiltaa Satu <3

 3. Aika hienoja kukkia tulossa! Täytyypä seuraavalla ulkomaanreissulla käydä tsekkaamassa siemenhyllyt. Jännä etten ole tajunnut tätä aiemmin! 🙂

 4. Onnea kasvatuksiin. Sulla onkin kevään mittaan purkki kavereineen valoa tavoittelemassa. Toisekseen ihailen koiraasi. Se makaa tai on muuten vain rauhallisesti kuvissa. Itsellä on 9 kk:n ikäinen tasmanian tuholainen, eli australianpaimenkoira. Ikilikkuja ja puutarhan tuholainen.

 5. Monipuolinen valikoima kylvettävää! Samoja mietintöjä täällä, mihin saisi kaiken mahtumaan. Aina ne kuitenkin johonkin sujahtaa 🙂

 6. Kun omalta pihalta loppuu tila, voi alkaa kasvattamaan kaupungin maita.. Meidän lähellä on liikenneympyrä, jota hoitaa erään talon asukkaat. Ovat sopineet kaupungin kanssa, että pitävät liikenneympyrän sisäpuolen kunnossa. Se onkin varmaan kaupungin hoidetuin liikenneympyä. Kukkapenkkien kanttaukset eivät ehdi rikkaruohottua.

 7. hei! kotilokukasta saat hienon lisän korkeisiin kimppuihin. samoin ritarinkannus käy.. kesällä sitten viimeistään harjoittelet niitä 🙂

  -floristi-

 8. Tairat tarvita suurennusklasia, että eres jonkullaasen raon löytääsisit uusille kylyvöksille 😀

 9. Voi mitä ihanuuksia ja miten paljon! Minulla oli tuota kotilokukkaa viime kesänä ja se oli kyllä tosi kaunis (mutta kyllä se houkutteli etanoita paikalle; tosin en kyllä huomannut, että olisivat sitä kasvia varsinaisesti syöneet; ne vain hengailivat siinä ennen kuin sain ne hävitettyä).

 10. Voi hitsi mikä setti taas . Ja kun pihakuviasi katselee niin kyllä sinne vielä mahtuu. Minulla on tämä valkoinen unikko myöskin. Harjaneilikoita istutin syksyllä jonkinverran,minä tykkään myös niistä. Ja Ritarinkannusta ei ole koskaan liikaa . Minä otin siemeniä omista ja aion ne kylvää ensikuussa .Hienoa kukintaa on sulla luvassa.

 11. Voi ei, miten tuonne saa vielä kukkia mahtumaan 😀 Hih, tuota Navettapiian ehdottamaa suurennuslasia varmaan tarvitaan. Tai tuli mieleen, että voisikohan puutarhaan rakentaa toisen kerroksen…? Tai viherseiniä nyt ainakin, niihin mahtuisi joitakin riippuvia lajeja… 😉 Etköhän paikat löydä, mutta tässä alkaa huolestua, että kohta täytät miehen kasvimaankin kukkasilla ;o)

 12. Aaaa että – nyt alkoi sormet syyhytä kukansiemenien hankintaa, vielä menee tovi istutuksiin 🙂

 13. Minulla olisi ratkaisu pulmaasi, jos olisin naapurisi. Saisit tilaa siemenillesi minun pihasta ?

 14. Konnanlilja on vähän eksoottisempi tapaus. Pieni ja sievä. Mukavaa torstaita, Outi.

 15. Ensimmäistä kertaa minäkin älysin siemenhyllyjä ulkomailla tiirailla. Sekin tapahtui sattumalta, kun hylly osui eteeni.

 16. Juu, purkkia pukkaa – taas kerran. Kyllä siinä Mikkikin rauhoittuu, kun on pihalla kanssani aamukymmenestä iltakymmeneen. Australianpaimenkoirat ovat ihania!

 17. Juu, kukkia pitää olla joka lähtöön. Pakko löytyä paikka!

 18. Jep, sillä silmällä tuota kotilokukkaa tilasin. Kesällä syntyy kimppu poikineen!

 19. En ole ihan yhtä varma mahtumisesta, mutta yritetään. Pakko mahtua. Minä ripottelin ritarin siemenet sen juurelle.

 20. Oiva idea! Kerroksellisuus olisi myös hyvä idea. Tai seinä. Tunneli jo onkin! Joo, miehen lavat ovat vaarassa..

 21. Juu, mutta pitää olla valmiina, kun hetki koittaa!

 22. Heh, he… Ei nuo mun naapurit oikein taida arvostaa kukkia..

 23. Mielenkiintoisia kylvösuunnitelmia! Ihanaa kukintaa on taas luvassa.:) Mukavia talvipäiviä!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: