Radiaalista, paralleelia, vegetatiivista ja mitä niitä onkaan!

Radiaalista, paralleelia, vegetatiivista ja mitä niitä onkaan!

Heisulivei! Jälleen on pää pyörryksissä kaikesta ihanasta ja uudesta, mitä sain oppia Sampon viheralan opiskelijoitten kukkasidontakoulutuksessa. Huikea päivä taas takana! Tänään harjoittelimme asetelmien tekoa sieneen. Aloitimme paralleelilla asetelmalla. (Kukat asetellaan pystysuoraan.)

Opettajamme floristimestari Anna Utti näytti mallia ja sitten vain töihin. Alkuun ajattelin, ettei ole oikein kiva harjoitus, kun en ole modernien juttujen ystävä ja minusta tuollaiset asetelmat ovat vähän moderneja. Mutta sitten Anna lausui sanan kukkaniitty… ja johan alkoi syntyä. Mutta… olinkin kuulemma tehtävissä jo edellä ja teinkin vegetatiivisen asetelman. Hih!

No, kun oli se kukkaniitty mielessä.. Tuo paralleeli ei sitten ollut ainakaan ensimmäisellä kerralla minun juttuni. Toinen yrityskin oli väkisin väääntämistä ja en tykännyt aikaansaannoksestani ollenkaan. Kuvaa työstä en edes viitsi julkaista. Sensuroitu. Alla muiden opiskelijoitten upeita näkemyksiä asetelmista.

Loppuiltapäivästä saimme vapaat kädet. Tein radiaalisen hömppäasetelman.

Päivän päätteeksi harjoittelin kimpun tekoa valmiiseen kehikkoon. En sitonut kimppua kiinni, vaan purin kimpun heti kuvauksen jälkeen. Samoin on tehty kaikille muillekin töille, sillä samoja kukkia käytetään monta kertaa eri harjoituksiin.

Lopuksi opettajamme rakensi näytille meille vapaan asetelman. 

Olipa ihana päivä kerrassaan! Huomenna menenkin taas töihin opetushommiin ja kukkailut saavat osaltani jatkoa vasta ensi viikolla.

Mukavaa torstai-iltaa!

37 thoughts on “Radiaalista, paralleelia, vegetatiivista ja mitä niitä onkaan!

 1. Oi, on kyllä niin huippua että pääset tuollaisia opettelemaan! Upeata jälkeä jo tuleekin..on nuo kukat vaan kauniita! Ihanaa naistenpäivän iltaa?❤?

 2. Hienoja asetelmia! Jännää, että ne voi käyttää uudelleen. Ei saa sitten aina lyhentää vartta joka kerta, muuten on vain kukka jäljellä viimeiseen asetelmaan!

 3. On kyllä upeita! Noista mistä sä sensuroit omasi tykkään eniten lila-valkoisesta leveästä parelleelista ja tuosta kapeasta missä on käpyjä ja leinikkejä, varsinkin käpyjä sisältävä on hurjan kaunis! Huomaa heti miten oma kukkamakukin vaikuttaa ei vain ulkonäkö. Jos on paljon neilikoita, saan heti hautajaisfibat, koska meillä kotona ne oli aina hautajaisten kukkia, tiedän, että monissa muissa perheissä se hautajaiskukka on ihan joku muu. En edelleenkään kamalasti tykkää neilikoista, koska niistä tulee niin vahvat ikävät muistot.

 4. Kyllä niin huikean kauniita asetelmia. Turhaan omaasi sensuroit. Siitä olen varma. Minäkin olen kerran saanut olla asetelmantekokurssilla. Sieneen tehtiin myöskin. Kyllä oli ihana olla. Opettajana oli yksi kukkien sidonnan Suomenmestari. En vaan muista miltä vuodelta ja valitaankokaan niitä joka vuosi. Minulla oli silloin ihana päivä ja niin on ollut sinullakin:) Hyviä naistenpäivän iltahetkiä sinulle.

 5. Hauska nähdä montaa eri tyyliä, ja heti erottuivat ne omaan silmään miellyttävämmät. Tuo sinun radikaalinen hömppäasetelma on kyllä hieno, hauskasti kurkottelee sekä ylös että alas. Tykkään!

 6. Ihanaista Naistenpäivän iltaa Satu! Varmasti tosi ihanaa luovasti tehdä kaikkea ihanaa noista kukista 😀 vai olit hiukan edellä, nopea oppilas 😀 😀 :D.

 7. Vähän oli turhan moderneja myös minun makuun. Sinun hömppäasetelmasta taas tykkään kovasti 🙂

 8. Voi minä tykkään ehdottomasti noista moderneista asetelmista.
  Ihanaa kurssia saat käydä.
  Mukavaa alkavaa viikonloppua sinulle!

 9. Empä yhtää ihimettele miksei monerdit asetelmat iske. Oot tottunu aikamoosehe kukkarunsautehe. Mahtava ja antoosa kurssi. Hianoja kimppuja ja asetelmia.

 10. Huippua on tosiaankin! Kiitos, Päivikki. Mukavaa naistenpäivän iltaa myös Sinulle!

 11. Kiitos! Juu, koko viikko on pelattu samoilla kukilla. Leikataan uudet imupinnat, suihkutellaan ja osa säilytetään muovin alla ja osa kylmiössä. Huomenna kuulemma varttavat kukkia, koska osa on jo kovin lyhyitä,

 12. Minustakin tuo lila-valkoinen ja oranssa leveä ovat upeita. Taisivat olla saman tekijän. Totta, kukkamaku vaikuttaa niin tykkäämiseen kuin tekemiseen. Minulla on vähän vaihteleva suhtautuminen neilikoihin. Käyvät mielestäni lisäkukkana, mutta pelkältään en tykkää.

 13. Hih, se omani oli vähän saunavasta. Sieni oli jo niin murskana, etteivät kestäneet suorassa ja ei ollut sellaisia kukkia, joita olisin halunnut työhöni. Yritin sitten vähän pakkopullana vääntää jotain ja ei toiminut. On tuo ihanaa puuhaa. Kiitos samoin, Intsu!

 14. Kiitos. Tykkään tuollaisista yltiöromanttisista kukkajutuista. Mukavaa iltaa, Virpi!

 15. Kiitos, Saila! Siis oli edellä tehtävässä, kun skippasin sen vahingossa kokonaan ja tein sitä, mitä olisi pitänyt tehdä vasta seuraavassa tehtävässä. Tahatonta oli tuo edelläolo. Kivaa iltaa!

 16. Minusta nuo modernit ovat hienoja ja oli kuitenkin yllättävän kiva tehdä niitä. Mutta jos saan valita, tykkään tehdä runsaita ja romanttisia juttuja. Kiitos, Outi.

 17. Se voikin muuten olla syynä, että eivät niin iske. Tykkään, että on paljon kukkia. Rönsyilevästi. On huippukurssi. Kivaa naistenpäivän iltaa!

 18. Kauniita asetelmia. Runsaat ja luonnollisuutta kuvastavat iskevät paremmin.

 19. Hienoja asetelmii ootta tehny. Miustakin kukkaasetelma on runsaaasti kukkia sisältävänä kaunein. Ihanalla kurssilla oot!

 20. Niin minullekin. Kauniita minusta nuo muiden modernit työt kuitenkin olivat.

 21. Kiitos, Ulla. Kurssi on ihan mahtava! Luonnonläheisyys puhuttelee minuakin, vaikkakin modernit työt voivat olla upeita.

 22. Onpa upeita asetelmia! Minä en osaa yhtään tehdä mitään kukkakimppuja, pitäisi varmaan käydä samalaisella kurssilla 🙂

 23. wow it looks like i entered in some kind of heavenly room!!!

  LOVED these set ups my friend!
  very beautiful and done so skillfully

 24. Thank you! I'm pleased you came! Thank you for stopping by. Happy weekend!

 25. Olisikin saanut! Asetelmat purettiin ja käytettiin uudelleen.

 26. Juu, niitä on hauska väkertää. Tykkään runsaista kimpuista ja asetelmista.

 27. Kiitos meidän kaikkien puolesta. Hauska noita oli tehdä ja opetella.

 28. Lindos arranjos florais. Adoro flores. Bom fim de semana. Cumprimentos.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: