Kotilot heräävät – Oletko valmis? + Suuri hyötysiemenarvonta

Kotilot heräävät – Oletko valmis? + Suuri hyötysiemenarvonta

Heips! Sain viime viikolla mukavaa postia pitkäaikaiselta blogiyhteistyökumppaniltani Scheteligiltä. Esittelen tässä paketissa tullutta muutamaa tuotetta ja ilahdutan teitä lukijoitani siemenarvonnalla. Meille on Mikin kanssa vuosien varrella tullut muutamista Scheteligin edustamista tuotteista aivan luottojuttuja. Natrian Etanarakeet kuuluvat näihin. Niinpä Mikki tässä muistutteleekin, että olettehan  puutarhaihmiset jo valmiina kotiloitten heräämiseen.

Natria Etanarae on luonnonmukainen etanoiden ja kotiloiden torjunta-aine, jonka tehoaine on luonnossa esiintyvä rautafosfaatti. Valmiste vaikuttaa vain etanoihin, joten lapset ja lemmikit ovat turvassa. Näin ollen Mikki lämpimästi suosittelee tätä tuotetta. Etanarae tehoaa myös espanjansiruetanoihin.

Mikin kanssa jo viime keväänä esittelimme näitä rakeita. Pääset juttuuntästä. Alkaa olla aika myös tehdä tuhohyönteisten torjuntaruiskutukset hedelmäpuihin ja marjapensaisiin. Me Mikin kanssa käytämme Natria Hyönteisten torjunta-ainetiivistettä. Se sisältää luonnon pyretriiniä ja soveltuu luonnonmukaiseen viljelyyn. Toki tuotetta voi käyttää koristekasveihinkin.

Alla kuva pakkauksen takakannen käyttöohjeesta. Viime kesäkuussa esittelimme tuotetta täällä.  Tuolloin puutarhassa kukki jo vaikka mitä.

Ajattelinpa Mikin kanssa järjestää siemenarvonnan. Palkintoina on neljä erilaista siemensettiä. Kaikki ovat uutuuksia.

1. setti on luonnonmukaisia siemeniä, joista voit kasvattaa todellista luomuruokaa. Rukolasalaattia, sokerihernettä, keräsalaattia, punajuurta, porkkanaa ja persiljaa.

2. setti sisältää luonnonmukaisia kesäkurpitsan, punajuuren, tammenlehväsalaatin, silpoydinherneen, rukolasalaatin ja pinaatin siemeniä.

3. setti: luonnonmukaisia porkkanan, retiisin, maustebasilikan, pinaatin, pensaspavun ja tillin siemeniä.

4. setti: Mizuna punalehtinen kaali, punajuurikas, lehtikaali Red Russian, tatsoikaali, lehtikaali Westlandse Herfst  – Microgreens-siemeniä, joista voit kasvattaa ravinteikkaita versoja ja lehtiä ympäri vuoden. Oikeaa voimaruokaa versoista. Satoa voit leikata jo ensimmäisten sirkkalehtien tai kasvulehtien ilmestyttyä. Lehdet voidaan käyttää myös täysikasvuisina.

Alla arvonnan säännöt:


* Saat yhden arvan olemalla blogini kirjautunut lukija (Lukijat-toiminto oikeassa sivupalkissa) ja kommentoimalla tätä postausta.

Voit saada lisäarvan:

Tykkäämällä blogini Facebook-sivustosta ja kommentoimalla tätä postausta Facen puolella. Kerro kommentissasi, mikä siemenseteistä olisi sinulle mieluisin ja mitä hyötykasveja kasvatat.

Seuraamalla blogiani Blogit.fi -sivuston kautta. Sinun pitää kirjautua sivustolle voidaksesi liittyä seuraajaksi.

Maksimissaan voit siis osallistua kolmella arvalla!

Suoritan arvonnan torstaina 26.4.2018. Ilmoitathan kommentissasi, monellako arvalla osallistut. Jätäthän  kommenttiisi myös yhteystietosi, jotta tavoitan sinut, mikäli voitat.  Onnea arvontaan! 

68 thoughts on “Kotilot heräävät – Oletko valmis? + Suuri hyötysiemenarvonta

 1. Hei, etanarakeet ovat todellakin toimivia, jokos niitä pitäisi alkaa kylvämään?

  Toki osallistun arvontaan ja koitan onneani yhdellä arvalla. Mieluisin taitaisi nyt olla ykköspaketti, toki eivät muutkaan huonoja valintoja olisi:)

  Mukavaa loppu viikkoa!

 2. Tällä kertaa en osallistu arvontaan, sillä joku raja siementen rohmuamisellani täytyy olla. Välillä pitää tyhjentää omia varastoja.
  Nyt on oikea aika aloittaa kotiloiden tarkkailu. Viikonloppuna pihamaalla touhutessani löysin lukuisia kotiloita. Osa kuorista oli tyhjiä ja ne, joissa oli asukki sisällä, olivat vielä joko kalvon takana tai ainakin liikkumattomia. Lämpö saa ne kuitenkin liikkeelle, joten jollei halua satoja kotilovauvoja, paras aloittaa torjunta ajoissa.

 3. Meillä ei ole kotiloita… vielä! Huh!

  Yhdellä arvalla osallistun. Ihan mikä vaan siemenpaketeista käy!

 4. Kahdella arvalla mukana kivassa arvonnassa. Miellä on siemenet vielä hankkimatta joten olisi kyllä mukava kokeilla uutuuksia:)

 5. Meilläkään ei ole kotiloita näkynyt ja toivottavasti ei näykkään. Kahdella mukana ja kolmossetti olisi sopiva mutta muutkin käy.
  karhuoja[at]gmail.com

 6. Kyllä joka kesä on kotiloita ihan riittävästi meidän pihalla. Setti 4.
  Kahdella arvalla mukaan.
  hamalainentm[at]gmail.com

 7. Kahdella arvalla mukaan arvontaan! Huippusiemeniä!

  hippohiiri at gmail.com

 8. Mukana kolmella arvalla. Etanarae on hassu sana. Kuulostaa äkisti ihan ulkomaan kieleltä. Mikki on ihana etanarakeen esittelijä!

 9. Kaikki paketit kelpaisi, mutta versot olisivat mieluisimpia, eli nelossetti.
  Mukana yhdellä arvalla
  talviuninalle(at)gmail.com

 10. Hyi, ne espanjansiruetanat on ällöjä.
  4 settiä lähden tavoittelemaan kahdella arvalla.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle Satu ❤️

 11. Mukaan arvontaan kahdella arvalla. Setti 2 on mieluisin. Kyllä taas alkaa tulla niitä kotiloita kohta pihaan.Salli.moilanen35[at]gmail.com

 12. Etanarakeet onkin uusi tuttavuus – varmasti kokeilemisen arvoinen ? ja hieno tieto ettei niistä ole mukanani puutarhassamme tallustaville koiralle ja kissoille vaaraa ? Arvonnassa olen mukana ja 3. setti olisi mieluisin ?

 13. Enpä minäkään tällä kertaa arvontaan osallistu, siemeniä taitaa olla jo reippaasti yli oman tarpeen, luulen!

  Mutta kaunis kiitos vinkistä, tuo luonnonmukainen tuholaistorjunta-aine kiinnostaa ihan mahdottoman paljon! Meillä kasvarissa ei paljoa tuholaisia ole ollut, mutta paprika on sellainen imuri ja vallankin ensi kesänä aion niitä laittaa taas enemmän, niin samettikukan kaveriksi torjuntaa tuo aine voisi olla hyvä. Onneksi meilläkään kotiloita ei vielä ole näkynyt toistaiseksi.

 14. Monet kiitokset etanavinkistä ! Oli ihan kauhuissani viime kesänä kun niitä oli niin valtavasti, huh.

 15. En osallistu arvontaan mutta itselläni on puhdas puuntuhka toiminut kotiloiden karkottajana,häiritsee sitä liman eritystä.Varmaan miljoonia kotiloita löytyy pihaltani ja on paljon myös kukkia,sanottavampaa vahinkoa eivät koskaan ole päässeet tekemään.

 16. Kahdella mukana:)
  Hmm…oikeastaan mikä vain setti on ihana.Sanotaan vaikka ykkönen.
  amto(at)suomi24.fi

 17. Mukana kahdella arvalla :)! Vaikea valita suosikkia seteistä, mutta 2. voisi viedä voiton. inkkarih[at]hotmail.com

 18. Kauhulla odottelen taas kotiloiden heräämistä, mikä inhottava riesa niistä onkaan tullut kotipihoille. Tästäkin huolimatta kevät ja kesä ovat ihania.
  Hyvää kevättä sinulle!

 19. Yhdellä arvalla mukaan. Kesää ootellessa!? markettavesala[at]gmail.com

 20. Osallistun arvontaan. Kakkonen kuulostaisi sopivalta.
  Kotiloita ei onneksi meidän pihallamme ole. Kasvien taimet ostan taimistolta, joten ei liene vaaraa että sellainen meidän pihallemme kotiutuisi. Kai.

 21. Voi mitä ihania siemeniä! Viherpeukalot syyhyää päästä istuttamaan! Yhdellä olen mukana 🙂
  minuhno[at]gmail.com

 22. Nyt on kyllä maailman suloisin esittelijä:)❤ Tuollaiset etanarakeet olikin ihan uusi juttu.Kiva arvonta, mukana 3lla ja kaikki setit on kivoja, mutta jos olisi valittava niin tuo 3.s setti. Leppoisaa päivää??

 23. Mukana ihanassa arvonnassa yhdellä arvalla.
  vartima86[at]gmail.com

 24. Luulen, että etanarakeet ovat tänä kesänä todellakin käytössä. Viime kesänä jo vaikutti siltä, että noita pikkuilkiöitä vaan tulee lisää.
  Kolmella arvalla mukana.

 25. Olipas mielenkiintoista, en ole ennen noista etanarakeista edes kuullut! 🙂 Tosin meillä niitä ei – vielä – ole, joten ei ole ollut tarvetta edes niin perehtyä. Mut luultavastihan se on vaan ajan kysymys milloin niitä tännekin ilmaantuu.
  Yhdellä arvalla mukaan arvontaan.

 26. Kaksi arpaa, kiitos! Setti 2 näytti kaikkein parhaimmalta! Onneksi minulla ei ole -vielä- ollut kotilo- tai etanaongelmia!

 27. Kannattaa jo kylvää. Meillä on jo löytynyt muutama eläväinen.. Onnea arvontaan! Kivaa viikonloppua!

 28. Hih, siemeniä pullistelee täälläkin. Meillä on torjunta alkanut.

 29. Totta! Juu, Mikki esittelee ihanasti. Onnea arvontaan, Sanna.

 30. Juu, kotilot ovat heränneet. Meillä on rakeita kylvetty niiden niskaan…

 31. Etanarae on tehokasta. Suosittelen. Onnea arvontaan! Mukavaa viikonloppua!

 32. Hih, tuota siemenrunsautta on liikkeellä. Minulla jäi paprikat kokonaan kylvämättä tänä vuonna. Mukavaa viikonloppua, Saila.

 33. Tuhkaa ripotellaan meilläkin ja tontin rajalla on sepeliä. Kahvinporot käytössä myös.

 34. Meillä ovat jo heränneet. Kiitos, Unelma. Mukavaa viikonloppua!

 35. On minulle tullut taimistolta pariinkin otteeseen kotiloita, joten kannattaa tarkistaa taimet. Onnea arvontaan!

 36. Hih, Mikki kiittää. Onnea arvontaan! Mukavaa viikonloppua!

 37. Kovia ovat lisääntymään. Valitettavasti. Onnea arvontaan! Mukavaa viikonloppua, Ansu!

 38. Toivottavasti kotiloita ei sinne tulekaan. Ovat vihoviimeisiä. Onnea arvontaan, Eeva! Mukavaa viikonloppua!

 39. 2 arpaa ja mikä vaam setti ois kiva lisä 🙂
  oonkolaura[at]hotmail.com

 40. Siemeniä on kyllä varastossa, mutta jos vielä ehtii osallistua, niin kolmos- tai nelossetti olisi kiva. Yhdellä arvalla mukana. Toivon kovasti, etteivät parin sadan metrin päässä viime kesänä nähdyt lehtokotilot eksy meidän pihalle.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: