Uusi päivä, uudet mietteet

Uusi päivä, uudet mietteet

Heips! Yön yli nukuttuani ja aikani märehdittyäni kävin tänään uudelleen hopsin/hoksin laadinnassa. Nyt on parempi mieli. Eilen minulla oli niin toisenlaiset odotukset ja luulot tulevasta, että päivä meni tyrmistyksen vallassa. Tänään aloitin uudella mielellä ja asenteella.

Asetin itselleni kysymyksiä: – ”Miten kovasti tahdon puutarhuriksi?”. Erittäin kovasti. – ”Miltä minusta tuntuu, jollei minusta tule puutarhuria?”. Erittäin pahalta.  – ”Mihin tarvitsen puutarhurin perustutkinnon?” Välttämättä en mihinkään, mutta jos haluaisin vaikka sen floristin ammattitutkinnon, tarvitsen. – ”Mistä joudun luopumaan, jos opiskelen puutarhuriksi?”. Joistakin ihanista päivistä puutarhassamme, mikä on paha rasti. Olen odottanut uutta kesää syyskuun lopulta lähtien. Joudun myös luopumaan rahallisesti palkattomien virkavapaitten vuoksi ja olemaan perheestä erossa. – ”Mitä pelkään?” Pelkään, ettei reumani rajoituksia otetan huomioon käytännön koulutuksessa. Pelkään koneitten käyttöä. Pelkään ajaa autolla Lappeenrannasta Harjuun, sillä kammoan ”matka-ajoa”. Pelkään stressiä, sillä stressi saa reumani ja mahakatarrini aktivoitumaan. – ”Mitä saan?”. Opin uutta, elämyksiä, kokemuksia. Tutustun uusiin ihmisiin ja ympäristöihin. Saan ammatin ja uusia taitoja. Todistuksen myötä saisin itseluottamusta ja ehkä mahdollisuuden niihin floristiopintoihin, jos sille vielä silloin tuntuu.

Tänään hopsiin kirjasimme, että tulen kesäkuun alussa opettelemaan koneiden käyttöä. Pitää sisällään traktorin ajoa, jyrsimen käytön, päältä ajattevan ruohonleikkurin yms. Kesäkuusta alkaen menen myös Lappeenrannan kaupungille käytännön puutarhatöiden oppiin kolmena päivänä viikossa. Välillä käyn siellä Cornwallissa Susanne Hatwoodin kukkasidontaopissa, mikä hyväksiluettaneen opintoihini. Elokuussa on tiedossa kasvitunnistustenttejä. Kesän aikana pitää tehdä erinäisiä nettitehtäviä. Kuvata ja kuvailla kasvin kasvatuksen vaiheita siemenestä alkaen, tehdä digitaalinen kasvio, opiskella kasvibiologiaa yms. Joskus syksymmällä alkaa kukkasidonnan opinnot.

Kukkasidontaluokka

Että näillä mennään! Eilisessä suunnitelmassa minua jäi vaivaamaan, että kasvukausi jäisi hyödyntämättä pakollisiin opintoihin. Pitäkää peukkuja, että selviän terveenä kaikesta ja saan puutarhuriopinnot tehtyä. Täällä Harjussa on ystävälliset ihmiset ja kauniit puitteet. Uskon ja luotan, että kaikki menee lopulta hyvin. Pakko uskoa!

44 thoughts on “Uusi päivä, uudet mietteet

 1. Satu pidän sulle niin peukkuja ja joskus mitä oivallisin keino on listata juuri miinukset ja plussat, silloin kaikki konkretisoituu ja on mustaa valkoisella ja se pään sisäinen myllerrys hieman hellittää. Joskuss auttaa ihan yöuni. <3

  Voimahali <3

 2. Voi Satu, mä arvostan sun rehellisyyttäsi ja aitouttasi! ? Kävin lukemassa myös eilisen postauksesi.
  Ei ole helppoa näin aikuisena jättää tuttua ja turvallista ja aloittaa ihan uusia juttuja. Ja saada soviteltua sitä itselle sopivaksi.
  Nuo esittämäsi kysymykset olivat loistavia ja selvittivät varmasti ajatuksiasi.
  Toivon sydämestäni, että unelmasi toteutuisivat! ?

 3. Tsemppiä! Ensinnäkin koska osaat ajaa autoa, opit varmasti ajamaan koneita. Toiseksi kaikista opinnoista on hyötyä. Kolmanneksi,jos ihmisellä on palava halu tehdä jotakin, se onnistuu, oli alan tutkintoja tai ei. Sinut tuntien, kukkaiselämää – firma ja kirja ovat tulevaisuudessa totta. Ja vielä, itsekin välillä yöt mietin kylmän hien peittämänä tulevia tenttejä ja seminaareja, mutta kyllä ne sitkeydellä selätetään.

 4. Hei Satu, kirjoittelin tänne omia mietteitäni omasta ammatinvalinnastani ja joitain muitakin asioita. No se varmaan karkasi ennen aikojaan ties minne!
  Unelmat ovat elämän kantava voima, mutta pidä myös huoli omasta terveydestäsi ja jaksamisestasi. ❤️

 5. Mahtavaa, yön yli kun nukkuu, selkeytyy moni ajatuksen solmu! Olen edelleen samaa mieltä kuin eilen, että sinun luja tahtosi vie sinne, mistä haaveilet!

 6. Hyvät kysymykset osasit itsellesi laatia, suhtaudut analyyttisesti. Se on varmaan hyvä juttu. Voisin kuvitella, että vaikka moni asia saattaa turhauttaa opinnoissa, tai vaikuttaa turhalta, tulee uuden oppiminen ja uusien ihmisten tapaaminen olemaan tosi myönteinen juttu. Sellainen piristää tosi paljon. Otit härkää sarvista ja ryhdyit kulkemaan kohti päämäärää, haavettasi, se on upea juttu. Melko usein ei todellisuus silti vastaa unelmia (vaikkapa nyt tää mun saariasuminen, ei todellakaan ole sitä mitä aiemmin kuvittelin), mutta todellisuus voikin sitten olla antoisaa tavoilla, joita ei tullut edes ajatelleeksi.

 7. Kuulostaa paljon paremmalta kuin eilen. Edellä on sanottu likimain se, mitä itsekin aioin kommentoida. Etene askel kerrallaan ja katso,mihin se johtaa. Elämä kantaa, kun sille antaa nahdollisuuden. Luota siihen.

 8. Tsemppiä edelleen ? Muista kuunnella kropan viestejä fyysisissä hommissa. Oma fibrokroppa ei kestänyt puutarhahommia.

 9. Tsemppiä opintoihin! Pidän peukkuja että kaikki menisi hyvin

 10. Muista Satu, että opinnot eivät kestä ikuisuutta. Sinulla on edessä monta ihanaa puutarhakesää uudella ammattitaidolla varustettuna. Sinulla on asennetta ja lujaa tahtoa, selviät kyllä ?

 11. Tänään juuri silmiini sattui sanonta, mikä sopii sinuun oikein hyvin: toiset tekee mitä osaa, sinä teet mitä haluat ♥ Tsemppiä opiskeluihin!

 12. Aina kannattaa nukkua yön yli kun on isojen asioiden päättämisestä kyse…Tai no minä en nuku kun olen aika impulsiivinen 😀
  Hienoa, että tänään kaikki on paremmin. Mä jatkan täällä virtuaalitsemppausta koko sun opiskelujen ajan <3

 13. Samojen asioiden kanssa itsekin painiskelen, enkä uskalla heittäytyä pois työelämästä opiskelemaan. Tosin, koneiden käyttö ja autoilu ei pelota, mutta perheestä erossa olo kylläkin. Minulla on myös paljon tuki- ja liikuntaelinvaivoja, mitkä rajoittaisivat joiltain osin opiskelujani niillä aloilla, mitkä vähänkin kiinnostaisivat. Kun en pääse edes kyykkyyn!
  Ja sitten tosiaan se, että kesä menisi opiskellen, eikä ehtisi kasvimaata laittamaan jne.. Toisaalta, se olisi kesä tai pari, mutta pelkuri, mikä pelkuri! =(

  Tsemppiä ihan kauhean paljon sinulle ja opiskeluillesi! <3

 14. Ihana kuulla, että asiat ehkä kuitenkin järjestyvät. Tsemppiä kovasti! Olet rohkea nainen. <3

 15. Jep. Piti miettiä oikein kunnolla, mitä haluan ja mitä olen valmis siihen panostamaan. Yritän. Olen tästä vuosia haaveillut, ja harmittaisi, jos luovutan.

 16. Juu, ei ole helppoa, mutta pitää yrittää. Olen sellainen kotinössö, että tämä on minulle haasteellinen rasti. Kiitos, Riina. Toivon minäkin.

 17. Kiitos, Sussi. Sinulla on totisesti haasteellisemmat opinnot, voin kuvitella. Mutta niinhän se on, että mukavuusalueelta joutuu poistumaan. Yritellään…

 18. Voi harmitus, että karkasi! Juu, unelmia tavoittelen ja yritän muistaa varoa terveyttäni. Tosin reuma on salakavala. Ei monesti varoita ennakkoon. Yritän kuitenkin.

 19. Kiitos, Sirkku. Pakko yrittää, tai en anna itselleni anteeksi.

 20. Pakko oli alkaa pohtia vähän syvällisemmin, etten tee huonoja valintoja. Juu, monesti tässä yllättyy. Heh, voin kuvitella, että monenmoisia yllätyksiä saarielämässä tulee. Sekä positiivisia, että negatiivisia.

 21. Juu, näin on tehtävä. "Eteenpäin!", sanoi mummo lumessa!

 22. Kiitos, Eija. Yritän, mutta aina ei reuma varoita ennakkoon. Saatan vain ykskaks herätä kipeänä, vaikka edellisenä iltana kaikki on ollut hyvin. Voin kuvitella, että fibro ottaa koville fyysisissä jutuissa.

 23. Tuota minä ajattelin. Lopussa olen iloinen, jos saan opinnot tehtyä. Tiedosta on iloa ja hyötyä. Kiitos, Ansu.

 24. Kiitos, kaimaseni. Yritän parhaani. Saa nähdä, mihin se riittää.

 25. Juu, yön yli nukkuminen selkeyttää, kun järkytys on ohi. Kiitos, ihana!

 26. Harmi sentään! Minäkään en voi olla polvillani. Kyykötän aina ja se saa varpaat tulehtumaan. Jakkara ei mahdu kukkien sekaan istutuksiin. Juu, pienikin ero kesällä puutarhasta ahdistaa, mutta kaipa se on kestettävä. Kiitos, Marketta!

 27. Kiitos, Satu. Pitää yrittää, ettei myöhemmin harmita.

 28. Mielekäs tekeminen auttaa varmasti siihen, että fysiikkakin on kunnossa. Rauhallisesti vaan ja tieto siitä, että oma puutarhasi ei katoa mihinkään, vaikka et ehtisikään tehdä kaikkea sitä mitä haluaisit tulevana kesänä, ehkä vähän lohduttaa. Ymmärrän, että se on sinulle tärkeä <3 . Hyviltä kuulostavat suunnitelmat. Voimia, iloa ja sisukkuutta! Sinä onnistut.

 29. Yön yli kannattaa nukkua ja uudet mietteet aamulla! Asioilla on tapana järjestyä.

 30. Ihailen rohkeaa ja rehellistä asennettasi! Unelmia ei välttämättä kannata tavoitella mihin hintaan tahansa, mutta monen esteen yli voi silti päästä. Tuhannesti tsemppiä opintoihin!

 31. Kiva, että asiat selkiytyivät etkä joutunut luopumaan unelmistasi! Onnea opintoihisi. 🙂

 32. No niin! Kyllähän se selvisi 🙂
  Silloin aikoinaan (valmistuin 1997) puutarhakoulussa meillä oli tosi mukava ja rento opettaja tuolla konepuolella. Saatiin apua tuohon traktorilla ajoon. Ja lopulta kopissa kanssani oli eräs maatilan tyttö, joka minua opasti. Tosiasiassa en ole sen jälkeen traktorilla ajellut.
  Itse olen aika pelokas kaikkien koneiden kanssa. Tästäkin huolimatta olen ollut viherrakentajana useita kausia. Joten kaikkien ei tarvitse kaikkea osata, sillä eipä ne kivenleikkaajapojat ole koskaan meillä olleet kiinnostuneita perennojen kasvutavasta.
  Toisaalta on hieman hölmöä että kukkakauppa-alalle haluavan pitää käydä nuo, mutta puutarhurin opinnot ovat puutarhurin opintoja.
  Antoisaa aikaa opintojen parissa!

 33. Juu, kyllä ne aukenee. Odotukset olivat vain niin kaukana todellisuudesta, että järkytyin alkuun.

 34. Kiitos, Ninnu. Pitää kömytä siellä omassa puutarhassa vaikka yöllä, jollei muulloin ehdi.

 35. Näin on. Uni ja ajatusten selkiyttäminen tekivät hyvää, kun järkytykseltä selvisin.

 36. Kiitos, Kaisa! Kyllä nyt tuota tutkintoa kohti kovasti yritän porskuttaa. Toivottavasti se onnistuu.

 37. Juupelis juu! Tuskin minäkään tämän jälkeen traktorilla menen. Kesäkuussa se on edessä! Kiitos, Pirjo!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: